به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، روابط دیپلماتیک ایران و سریلانکا از سال ۱۹۶۱ از طریق سفارت سیلان در اسلامآباد پاکستان آغاز شد تا اینکه در سال ۱۹۹۰ سفارت سیلان در تهران افتتاح شد. تهران دفتر خود را در سال ۱۹۷۵ در کلمبو باز کرد.
بنابراین گزارش، کشورمان در خلال سال هایی که با سریلانکا مراودات تجاری و اقتصادی داشته است در برخی پروژههای اقتصادی این کشور سرمایهگذاری کرده است. در سال ۲۰۱۰ آنها موافقت کردند که ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار برای پیشرفت پروژه چند منظوره «اما اویا»، پروژه نیروگاه آبی ۹۰–۱۰۰ مگاواتی در استان مرکزی سرمایهگذاری کنند.
ایران همچنین در پالایشگاههای نفت سریلانکا سرمایهگذاری کرده است که این امر باعث شده بود تا ظرفیت تولید نفت این کشوردو برابر شود. بر پایه آمارهای گمرک، ایران در نیمه نخست سال ۱۳۹۵، ۱۵ میلیون و ۵۹ هزار و ۵۴۱ هزار دلار صادرات به سریلانکا داشت و سریلانکا به ارزش ۷۴ میلیون و ۵۶۴ هزار و ۴۰۰ دلار کالا به ایران صادر کردهاست.
روابط تجاری و اقتصادی 2 کشور همچنان ادامه دارد واز آنجا که تحریم های اخیر آمریکا در برخی نقل و انتقالات مالی مشکلاتی را ایجاد کرده است از این رو یک هیات بلندپایه از مقامهای دولت سریلانکا این هفته مذاکراتی با مقامهای ایرانی دارند تا یک مکانیزم پرداخت برای صادرات چای این کشور به ایران تعریف کنند.
طبق ترجمه ایبِنا به نقل از افتی دیلی، «ناوین دیسانایاکه»، وزیر کشاورزی سریلانکا با اعلام این خبر افزود: دولت سریلانکا در حال یافتن یک مکانیزم موثر است که تحریمهای آمریکا علیه ایران را دور بزند. ایران یکی از بزرگترین بازارهای چای سریلانکاست و تحریمها مبادلات مالی مستقیم برای دریافت پول ناشی از صادرات را با چالش مواجه کرده است.
وزیر کشاورزی سریلانکا افزود: ما درحال بررسی راهاندازی یک سیستم تهاتری برای مبادلات مالی هستیم. به طور مثال میتوانیم به ایران چای صادر کنیم و در ازای آن یکی از محصولاتشان مانند نفت را به جای پرداخت مستقیم مالی دریافت کنیم.
براساس این گزارش، تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران صادرات چای سریلانکا را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده، به طوری که ایران که در سال ۲۰۱۶ در جایگاه دوم بزرگترین واردکنندگان چای سیلان این کشور بود، اکنون در جایگاه پنجم قرار گرفته است.
این گزارش میافزاید: ایران در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۳۳.۹ میلیون کیلوگرم چای از سریلانکا وارد کرده بوده که این کشور را بعد از روسیه به عنوان مقصد اصلی چای این کشور تعیین میکرده است. در سفر مقامهای سریلانکا به ایران، مقامات ارشد بانک مرکزی و وزارت امور خارجه نیز وزیر امور کشاورزی این کشور را همراهی خواهند کرد./
نظر شما