به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه سرا، «علی اصغر آزاد» ظهر امروز(یکشنبه، 19خرداد ) در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت هفته محیط زیست، اظهار کرد: همزمان با هفته محیط زیست برنامه های متنوعی در سطح شهرستان برگزار شد.
رئیس محیط زیست صومعه سرا با بیان اینکه نیاز است اصحاب رسانه شهرستان در زمینه محیط زیست کمک کار ما باشند، افزود: با توجه به اینکه برخی ماشین ها اقدام به تخلیه مرغ های تلف شده در حاشیه خیابان ها کرده و سبب آلوده کردن محیط می شوند نیاز است که مردم با دیدن این صحنه ها پلاک ماشین را ثبت کرده و به محیط زیست اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه پناهگاه حیات وحش سلکه 360 هکتار است که انواع پرنده های مهاجر و حیوانات کنار آبزی و گیاهانی همچون نیلوفر آبی در آن دیده می شود، گفت: تالاب انزلی در چند سال اخیر به دلایل مختلف در حال خشک شدن است که هجوم گیاهان آبزی مانند آزولا و سنبل آبی از دلایل آن است.
آزاد با اشاره به اینکه سالیان قبل آب بندان لیفشاگرد و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم در چکوور پاکسازی شد، تصریح کرد: مردم از گیاه سنبل آبی استفاده نکنند و یا در صورت استفاده آن را در طبیعت رها نکنند زیرا به تدریج کل تالاب را می گیرد و سبب خفه شدن آبزی ها می شود.
رئیس محیط زیست صومعه سرا با بیان اینکه 9 رودخانه فعال در صومعه سرا وجود دارد که حجم زیادی از رسوبات این رودخانه ها وارد تالاب می شود، خاطرنشان کرد: بخش زیادی از تالاب لایروبی شده و سال قبل پرندگان زیادی در آنجا حضور داشتند و نیلوفر آبی در آنجا روییده بود که نشان از احیای تالاب دارد.
وی با بیان اینکه در رودخانه سیاه درویشان لایروبی انجام و تله رسوبگیر فعال شده که 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار کرد: منطقه حفاظت شده سیاه کشیم دارای چهار هزار و 500 هکتار است که تنوع زیست محیطی فراوان و گیاهان زیادی دارد.
آزاد با بیان اینکه سه پاسگاه در سلکه، سیاه درویشان و سیاه کشیم فعال است که به صورت شبانه روز به انجام وظایف می پردازند، افزود: پسماند یکی دیگر از معضلات شهرستان است که در استان گیلان به دلیل بالا بودن سطح آب های زیرزمینی به مراتب خطرناک تر از دیگر استان ها است.
رئیس محیط زیست صومعه سرا با بیان اینکه از سال 83 قانون مدیریت پسماند وضع شد، گفت: پسماندهای خانگی در حوزه شهری خوب عمل شده و شهرداری ها اقدام به جمع آوری آن و تفکیک را انجام می دهند.
نظر شما