به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه که با دستور بررسی ایجاد پنجره واحد نشر در راستای دولت الکترونیک و هوشمند برگزار شد، درباره چگونگی ایجاد پنجره واحد نشر بین این وزارتخانه و کتابخانه ملی بحث و تبادل نظر شد.
در این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر همکاری های متنوع و مشترک میان این وزارتخانه و سازمان اسناد و کتابخانه ملی تاکید کرد و گفت: بخش قابل توجهی از فعالیت های سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرتبط با کتاب و کتابخوانی است و این وزارتخانه در حوزه های پژوهشی و ترویجی همکاری های قابل توجهی با این سازمان دارد و با نظرات مشترک می توان این همکاری ها را گسترش داد.
صالحی در بخش دیگری با تاکید بر اهمیت ایجاد دولت الکترونیک و هوشمند ادامه داد: در این دوره از فعالیت وزارتخانه یکی از کلان برنامه ها توجه و تحقق دولت الکترونیک و هوشمند بوده که در آن سه گام حرکت به سمت دیجیتالی شدن، ایجاد پنجره واحد داخلی و تشکیل پنجره واحد با مراکز مرتبط با هدف کوتاه کردن زمان صرف شده، حذف بروکراسی و جلوگیری از بارگذاری اطلاعات مخاطبان در درگاه های مختلف دنبال می شود.
وی افزود: در دولت هوشمند باید از داده ها استفاده های تجمیع شده داشته باشیم تا هم مدیران و هم ذینفعان در کارهای علمی و حوزه اقتصاد هنر از آن بهره مند شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این وزارتخانه بر ضرورت اهمیت ایجاد پنجره واحد به ویژه در حوزه نشر توجه شده و قدم های خوبی نیز در این زمینه برداشته شده که نیاز به سرعت دارد تا بتوان با همکاری کتابخانه ملی به یک پنجره واحد نشر دست یابیم.
وی در عین حال تصریح کرد: در دولت هوشمند توجه به حوزه فرهنگ مکتوب ضروری است که باید آن را دنبال کنیم که علاوه بر ارائه خدمات و تسهیلات به ترکیب سازی و گردآوری اطلاعات در حوزه فرهنگ و کسب و کار با هدف سرعت در بهره وری در حوزه فرهنگ و اقتصادی برسیم.
در ادامه این جلسه اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: این سازمان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعاملات مشترکی با یکدیگر دارند و اهداف مشترکی را دنبال می کنند.
وی تصریح کرد: از جمله اهداف مشترک بین این دو نهاد توسعه فرهنگ به ویژه در عرصه کتاب و کتابخوانی است که باید پاسخگوی مردم در حوزه دانشی و تسهیل گری در این زمینه باشیم.
بروجردی افزود: برای تسهیل در این حوزه باید به سمت ایجاد پنجره واحد نشر برویم تا مسیر برای کسانی که قصد دریافت مجوز نشر و تدوین کتاب دارند تسهیل شود.
در ادامه این جلسه درباره چگونگی ایجاد پنجره واحد نشر بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی، چگونگی عملیاتی شدن طرح پنجره واحد نشر بین این دو نهاد، آسیب شناسی فرایند مجوز نشر، وظایف هر دستگاه در اجرای طرح پنجره واحد نشر، واسپاری منابع الکترونیک و تشکیل دو کارگروه پنجره واحد نشر و بررسی موضوعات نوین بحث و تبادل نظر شد.
نظر شما