بازارچه روستای جهانی توبافی خراشاد کلنگ زنی می شود/ «۱۲ میلیارد تومان» سهم صنایع دستی از ‌درآمد استان

رمضانی گفت: آیین کلنگ زنی بازارچه صنایع دستی روستای جهانی توبافی خراشاد، جشن جهانی شدن روستای خراشاد و راه اندازی کارگاه حوله بافی در روستای سرچاه به زودی برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حسن رمضانی» امروز (19 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر صنایع دستی خراسان جنوبی در جایگاه مناسبی قرار گرفته و خراشاد یکی از روستاهای صنایع دستی در خراسان جنوبی است و 20 نشان ملی کیفیت صنایع دستی اخذ شده است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در تمام شهرها کارگاه صنایع دستی وجود دارد، گفت: با پرداخت تسهیلات نیز تولیدات انفرادی در حوزه صنایع دستی داریم.

 

رمضانی با بیان اینکه فروش صنایع دستی ایام نوروز امسال استان به حدود 2 میلیارد تومان رسید، افزود: سال گذشته صادارات صنایع دستی استان 2 میلیون و 50 هزار دلار بوده است.

 

وی بیان کرد: بازارچه صنایع دستی در بازار مرکزی بیرجند در محل کاروانسرای قدیمی در حال انجام است که امیدواریم تا پایان امسال راه اندازی شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بازارچه صنایع دستی در بشرویه در خانه فیاض بخش فعال شده، افزود: در فردوس در شهر قدیمی تون ایجاد بازارچه صنایع دستی در دست اقدام است.

 

به گفته وی در خضری بازارچه صنایع دستی در حال راه اندازی است و در طبس موافقت اصولی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی توسط بخش خصوصی صادر شده است.

 

رمضانی از واگذاری بازارچه صنایع دستی باغ اکبریه بیرجند به بخش خصوصی خبر داد و افزود: همچنین تلفیقی از اقامتگاه‌های بوم گردی و بازارچه صنایع دستی در خوسف راه اندازی می شود.

 

وی تاکید کرد: امسال با تخصیص اعتبارات بازارچه های صنایع دستی فردوس و بیرجند افتتاح می شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه آموزش های صنایع دستی در سطح استان در حال انجام است، گفت: در تمام نمایشگاه های سطح کشور صنایع دستی خراسان جنوبی حضور پررنگی دارد.

 

رمضانی با بیان اینکه پیگیری افزایش روستاهای ملی صنایع دستی در دستور کار است، افزود: روستاهای خور، نایبند و خوسف در زمینه سنگ های قیمتی، پارچه مله و حصیربافی برای ثبت ملی پیشنهاد داده شده است.

 

وی به برنامه های هفته صنایع دستی استان خراسان جنوبی اشاره کرد و بیان داشت: تجلیل از هنرمندان پیشکسوت حوزه صنایع دستی، دیدار صنعتگران و هنرمندان با مسئولان استان و ایجاد بازارچه های موقت صنایع دستی با اولویت بناهای تاریخی در شهر قهستان، اسدیه، گزیک، فورگ و نوزاد از جمله این برنامه ها است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از افتتاح خانه «بَرک بافی» در شهر مود خبر داد و گفت: هم اکنون در این شهر 20 کارگاه برک بافی فعال وجود دارد.

 

رمضانی با اشاره به اینکه مرکز خلاق صنایع دستی در بیرجند راه اندازی می شود، عنوان کرد: در این هفته آیین کلنگ زنی بازارچه صنایع دستی روستای جهانی توبافی خراشاد، جشن جهانی شدن روستای خراشاد، راه اندازی کارگاه حوله بافی در روستای سرچاه و نشست تخصصی صنایع دستی در شهرستان های استان برگزار می شود.

 

وی با بیان اینکه طرح خداقوت صنعتگر برای قدردانی از فعالان حوزه صنایع دستی استان اجرا می شود، افزود: همچنین نمایشگاه عکس در سربیشه و کارگاه پخل بافی در چاهداشی نهبندان  راه اندازی می شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: ویژه برنامه های با رویکرد آشنایی کودکان با صنایع دستی در باغ رحیم آباد بیرجند از این هفته آغاز می شود.

 

رمضانی با تاکید بر اینکه باید بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی فعال شود، گفت: باید بخش خصوصی اصول بازار را بیاموزند و به دنبال برندسازی باشد البته ما نیز از آنان حمایت می کنیم.

 

وی بیان کرد: سهم صنایع دستی از درآمد خراسان جنوبی 12 میلیارد تومان است.

 

 

کد خبر 798154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha