به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «محمد رضا کلامی» شب گذشته (شنبه 18 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره تمهیدات وزارت صمت برای تنظیم بازار لوازم خانگی به بیان توضیحاتی پرداخت و با اشاره به فعالیت 1564 واحد تولیدی تولیدی در زمینه لوزام خانگی گفت: این واحدهای تولیدی 65 هزار اشتغال مستقیم ایجاد کرده اند. بیش از 700 جواز تاسیس جدید صادر شده که می تواند 28 هزار شغل جدید ایجاد کند.
مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه اتکا را بر تولید داخل قرار داده ایم، گفت: به هرمیزان که کشور نیاز داشته باشد ظرفیت تولید در داخل کشور فراهم است. در سال 97 به دلیل تحریم ها برخی برندهایی که در کشور عرضه می شد ما را ترک کردند بنابراین با سیاست گذاری های لازم اتکا را بر تولید قرار دادیم.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور که در اثر تحریم ها به وجود آمده است، گفت: با استفاده از شرایط تحریم به عنوان یک فرصت پیش آمده می توانیم به سمت تولید برویم و واردات را ممنوع کنیم. افزایش تولید موجب سرشکن شدن قیمت ها و رقابت بیشتر در زمینه کیفیت بهتر می شود.
کلامی بزرگترین مشکل تولید را تیراژ بالای محصولات خارجی دانست و گفت: با تعرفه حمایتی 36 درصدی در زمان آزاد بودن واردات تولید کننده مجبور بود از ارز بازار استفاده کند که مهمترین دغدغه واحدهای تولیدی رقابت با واحدهای خارجی بود که محصولاتشان بیشتر از راه قاچاق وارد کشور می شد.
مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در سیاست جدید تمام هدف گذاری معطوف به ظرفیت تولید داخل شده است، ادامه داد: در شرایط فعلی اگر ممنوعیت واردات برداشته شود با ارز آزاد بازار کالا تامین می شود اما با توجه به اینکه تولید داخل پاسخگوی نیاز کشور را می دهد واردات انجام نمی شود.
کلامی یکی از علت کاهش تولید سال 97 را عدم امکان افزایش در تیراژ تولید در واحدهای تولیدی دانست و گفت: تصمیم بر این شد عطش و نیاز بازار با پیش فروش برطرف شود. در بودجه سال 98 مجلس مصوب کرد تسهیلات حوزه وزارت صمت را برای زیرساخت ها و سرمایه درگردش در نظر گرفته شود که بخشی پرداخت شده است بنابراین باید سهم وزارت صمت از منابع و تسهیلات نیز تامین باشد که این یکی از مطالبات جدی وزارت صمت برای حمایت از واحدهای تولیدی است.
وی با بیان اینکه مکاتبات استفاده از ال سی های داخلی نیز در بانک ها انجام شده است، گفت: مجوز پیش فروش محصولات و استفاده از منابع سرگردان به نفع تولید نیز صادر شده است. همچنین برای خودکفایی در زمان تحریم نیز باید منابع و تسهیلات بیشتری اختصاص یابد.
مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در ساخت تولیدات داخلی برنامه ریزی تولید قطعه در داخل در دولت انجام شده است تا برای رقابت با محصول و قطعه خارجی شرایط فراهم باشد درباره تمهیدات و سیاست گذاری ها برای کسری در بازار لوازم خانگی گفت: در برنامه ریزی تولید وقتی برآورد نیاز می شود تقاضای بازار از ناحیه زوج های جوان و ازدواج ها نیز درنظر گرفته می شود. طرح های ما برای تحریک تقاضاست تا واحدهای تولیدی بتوانند امکان بیشتری برای فروش داشته باشند./
نظر شما