فرمایشات مقام معظم رهبری راجع به امام ارحل جمع‌آوری شود

آیت الله فاضل لنکرانی گفت:اگر سخنان رهبر انقلاب در سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)در طول این ۳۰ سال جمع‌آوری شود یک گنجینه‌ای در شناخت امام رضوان الله تعالی علیه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله «محمدجواد فاضل لنکرانی» امروز (شنبه 18 خرداد)در پایان دروس خارج فقه بحث صلاه مسافر در جمع طلاب حوزه علمیه قم با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در سی امین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: رهبری معظم انقلاب در سالگرد رحلت امام رضوان الله تعالی علیه در حرم امام مطالب بسیار مهمی را فرمودند، البته من فکر می‌کنم که اگر فرمایشات رهبری راجع به امام جمع‌آوری بشود، خصوصاً آن مطالبی که ایشان در سالگرد رحلت امام مطرح می‌کنند، و کلا سخنان رهبر انقلاب در سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)در طول این 30 سال جمع‌آوری بشود خودش یک گنجینه‌ای  در شناخت امام رضوان الله تعالی علیه می‌شود.

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)  ادامه داد: انصاف همین است که رهبری دقیق‌ترین شناخت را نسبت به امام دارد و خود یکی از مؤیدات اینست که این جانشینی چقدر به حق و صحیح بوده، چون بالأخره کسی که می‌خواهد جانشین دیگری بشود باید خیلی آن نظر شخصی که جانشینش شده را بداند چه بوده؟ این جانشینیِ در منصب ظاهری نیست، جانشینی در فکر، در رهبری، در هدایت امت اسلامی، یعنی همان کاری که امام در رهبری انقلاب داشت در این منصب و مسند جانشینی یک معنای خیلی عمیق دارد. در نظام اسلامی ما جانشینی رهبری برای امام مثل جانشینی ریاست جمهوری نسبت به رئیس جمهور قبلی نیست، یا یک وزیر نسبت به وزیر قبلی نیست، یا مسئولیت‌های دیگر. جانشینی رهبری یک معنای واقعاً دقیق، عمیق، غیر از صلاحیت‌های شخصی که باید داشته باشد از علم، فقاهت، تقوا، شجاعت و ...دارا باشد، من به نظرم یکی از شرط‌های بسیار مهم این است که چه مقدار امام را شناخته؟ چه مقدار به افکار امام رسیده که همان مسیر بعد از امام امتداد پیدا کند و بحمدالله امتداد پیدا کرده.

 

وی افزود:آنچه می‌خواهم عرض کنم راجع به این مسئله مقاومت است که ایشان مطرح کرد و فرمود در سیره امام هم قبل از پیروزی انقلاب در مقابل طاغوت مسئله مقاومت مطرح بوده است . بزرگان ما، اساتید ما، شاگردان امام، می‌گفتند قبل از پیروزی انقلاب کسی فکر نمی‌کرد حرکت امام به نتیجه برسد، فقط و فقط امام خودش مصمم بود، مقاومت کرد در مقابل طاغوت و برای خدا قیام کرد و بحمدالله به نتیجه رسید، بعد از پیروزی انقلاب هم این خطّ مقاومت ادامه پیدا کرد، در قضیه جنگ تحمیلی در مقابله با آمریکا که آن تعبیر مهم را که واقعاً ما طلبه‌ها روی این تعابیر خیلی باید دقت کنیم، این یک بشارتی به امت اسلامی بود، بشارتی به انقلابیون دنیا بود نه فقط مردم ایران، این فرمایشات رهبر یک بشارت بود که فرمود: امروز جبهه مقاومت بعد از 40 سال منسجم‌ترین جبهه در منطقه و در فرامنطقه است، این خیلی حرف عجیبی است. یک کسی شهادت به این مطلب می‌دهد که خودش 40 سال در لحظه به لحظه و قدم به قدم این خط مقاومت در انقلاب بوده.

 

آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: اولاً این یک بشارتی است به امت اسلامی،این یک بشارتی است به خانواده معظم شهدا که بدانند  دایره‌ی خون شهدای عزیزشان چقدر وسیع و گسترده شده، و یک تهدید بسیار جدی برای دشمنان است، در خود این فرمایشات انسان مقاومت را می‌بیند.

 

وی افزود: امام وقتی صحبت می‌کرد صحبتهایشان دو بعد داشت؛ یکی اینکه دوستان را امیدوار می‌کرد، دوستان را محکم و مستحکم می‌کرد، بعد دیگرش این بود که دشمنان را ناامید می‌کرد، مأیوس می‌کرد، این خودش یکی از وجوه مقاومت است. این را باید مسئولین هم یاد بگیرند؛ اگر یک کسی در نظام اسلامی به خاطر یک قضیه ای یک مشکلی، مشکل اقتصادی یا سیاسی بخواهد یأس و ناامیدی را در بطن جامعه پراکنده کند معلوم می‌شود که انقلاب را نفهمیده، معلوم می‌شود که اهل مقاومت نیست، این جنگ واقعاً در فرمایشات رهبر معظم انقلاب هم به خوبی برای ما نمودار است. هم واقعاً علاقمندان به انقلاب، خانواده‌های شهدا، اینها را خیلی امیدوار و قاطع‌تر کرد در این مسیر و هم دشمنان را مأیوس‌تر کرد که آثار این به نظرم بعداً بیشتر ظاهر بشود.

 

آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد:اینهایی که گفتم مقدمه بود، خودش خیلی حرف دارد و واقعاً باید در حوزه‌ها راجع به این مباحث بحث بشود؛ اما این بحث مقاومت که یکی از شاخصه‌های اصلی امام و رهبری است و یکی از مسائل بنیادین انقلاب ماست، حوزه‌ها چه وظیفه‌ای راجع به بحث مقاومت دارند؟ ما همینطور باید بشنویم که ایشان مسئله مقاومت را مطرح کنند؟ بعد هم إن الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا را بخوانیم، وظیفه ما تمام می‌شود ؟ یا نه، وظیفه ما به یک معنا آغاز می‌شود. ما باید جایگاه مقاومت به صورت کلان را در دین بررسی کنیم، اصلاً جایگاهش کجاست؟ رهبری فرمودند آیات فراوانی از قرآن است و همینطور است، من دو سال پیش در ارتحال امام به یک مناسبتی می‌خواهم صحبت کنم، در یکی از دفترهایم اتفاقاً در همین بحث مقاومت آیاتی از قرآن به عنوان شاهد بر کار امام آوردم، گفتم امام برای عمل کردن به این آیات و عمل کرد به این آیات. به نحو کلان باید بررسی بشود.

 

وی افزود:دوم، در دایره محدودتر و در فقه، اصلاً مقاومت چیست؟ فقه مقاومت، البته فقه مقاومت را باید فهمید، چون من دیدم کسی راجع به فقه مقاومت صحبت کرد در همین رسانه ملی هم پخش شد، اما یک نکته علمی و فقهی و اجتهادی راجع به فقه مقاومت نتوانست ارائه بدهد! فقط می‌گفت فقه مقاومت.

کد خبر 797881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha