شهریار پرهیزگار؛ موذن و قاری جوان قرآن

اذان پرهیزگار به عنوان یک قاری و موذن ایرانی، سالیان بسیاری است که زینت بخش لحظات اذانگاهی است.

استاد «شهريار پرهيزگار» در 25 مردادماه سال 1343 هــ.ش در شهر تهران ديده به جهان گشود، اشتياق او به آموختن قرآن و نيز محيط مذهبي خانواده، يكي از عوامل اصلي در گرايش به قرآن در وي شد.

 

او مي‌گويد: ميل و اشتياق دروني به شنيدن نغمات روحاني، اعم از دعا و قرآن كه به‌ ويژه توسط مادرم در برخي مواقع به شكلي محزون تلاوت مي‌شد، مرا ترغيب مي‌كرد و يكي از تفريحات كودكي من اين بود كه گوشه‌اي مي‌نشستم و مسابقه‌ قرآني براي خودم ترتيب مي‌دادم و خود را قاري تجسم مي‌كردم و احساس مي‌كردم كه از من دعوت شده براي اجراي برنامه و در شروع مسابقه بايد من بخوانم بعد هم با يك لحن و وضعيت خاصي شروع مي‌كردم به خواندن. خانواده اين را كه ديدند بيشتر توجه‌شان جلب شد و مرا به جلسات قرآن راهنمايي كردند.

 

استاد شهريار پرهيزگار در سال 1352 كه 9 سال بيشتر نداشت، با شنيدن چند تلاوت زيبا از مسابقات جهاني در مالزي كه از طريق تلويزيون پخش مي‌شد، مجذوب تلاوت قرآن شد و به‌ ويژه تلاوت استاد «محمدتقي مروت» كه رتبه نخست آن سال را در مسابقات مالزي كسب كرد، بر او اثري ويژه گذاشت و زندگي آينده‌اش را در مسير قرآن رقم زد.

 

شهريار پرهيزگار، روخواني، روان‌خواني و مباحث اجمالي در زمينه تجويد مقدماتي را در محضر استاد «اديب» و تجويد، صوت و لحن قرآن كريم را نيز هم‌زمان در جلسات استاد «مروت» آغاز كرد و سپس با راهنمايي استاد مروت در جلسات درس استاد «مولايي» حضور يافت و بدين ترتيب، حفظ قرآن را نيز آغاز كرد.

 

وی اولين بار به‌ صورت رسمي در مسابقات قرآني كه در سال 1356 در مسجد «لاله‌زار» و در مقابله با رژيم طاغوت برگزار شد به تلاوت قرآن پرداخت، در اين مراسم كه بسيار باشكوه برگزار شد آياتي از سوره مباركه «يوسف» را به زيبايي تلاوت كرد.

 

پرهيزگار پس از دريافت ديپلم در سال 1360، در دانشگاه شهيد بهشتي تهران و در رشته كامپيوتر و نرم‌افزار تحصيل خود را آغاز كرد و مدرك كارشناسي این رشته را دريافت كرد و در سال 1369 ازدواج كرد كه ثمره اين ازدواج دو فرزند است.

 

پرهيزگار قرآن كريم را در طول سه سال در جلسات حفظ استاد مولايي از حفظ ‌كرد و در بسياري از مسابقات داخلي در كشور شركت كرد و رتبه‌هاي ممتاز به دست آورد. در سال 1362 در مسابقات بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران در حفظ 15 جزء رتبه نخست را كسب كرد، همچنين در سال 1364 در حفظ 20 جزء رتبه دوم را در كشور عربستان به دست آورد و در سال 66 هم استاد پرهيزگار در رشته حفظ كل قرآن كريم در مسابقات بين‌المللي ايران شركت كرد و رتبه نخست اين مسابقات را از آن خود کرد.

 

وي علاوه بر اين، در سال 71 نيز به رتبه نخست مسابقات كشور عربستان در رشته حفظ كل دست يافت، وي شيرين‌ترين خاطرات فراموش‌نشدني خود را دست‌بوسي امام خميني (ره) و تفقد و صميميت ايشان با او مي‌داند و خاطره ديگر را ورود به داخل كعبه پس از انجام مسابقات عربستان در سال 66 مي‌داند.

 

پرهيزگار از استاداني چون «رفعت، شعشاعي، مصطفي اسماعيل و شعيشع» به‌عنوان قاريان برتر پيشكسوت در كشور مصر ياد مي‌كند، همچنين در ميان استادان حاضر در كشور مصر از «شحات محمد انور، الليثي و نعينع» به‌عنوان قاريان برتر كشور مصر نام مي‌برد.

 

وی مانند بسياري ديگر از استادان و صاحب‌نظران تلاوت قرآن معتقد است كه قاري قرآن شايسته است در ابتداي كار از يك قاري مصري برجسته تقليد كند و در اين مرحله بايد از هرگونه ابداع و ابتكار سبك نوين پرهيز كند.

 

این قاری قرآن معتقد است پس از سپري‌كردن اين دوره مي‌توان سبكي نو ابداع كرد، به همين دليل خود او نيز در ابتدا از مرحوم استاد «عبدالباسط» سپس مرحوم «منشاوي» و پس از آن از «مصطفي اسماعيل» تقليد كرده است.

 

استاد پرهيزگار به قاريان جواني كه در ابتداي راه هستند سفارش مي‌كند كه در شنيدن تلاوت‌ها براي يادگيري، توجه و دقت بالايي داشته باشند يعني به صورت تفنني به تلاوت گوش ندهند بلكه به تمام ظرايف و ريزه‌كاري‌هاي تلاوت قاري مورد تحقيق، گوش بسپارند.

 

اذانی با صدای شهریار پرهیزگار در آرشیو صدا و سیما موجود است که بر خلاف نوع اذانهای دیگر، استودیویی نیست؛ بلکه در اصل، پیش از اقامهٔ یکی از نمازهای جمعه در دانشگاه تهران در سالهای اول دههٔ ۶۰ گفته شده‌است. مرحوم مرتضایی‌فر (مجری مراسم نماز جمعه) در همان مراسم، یادآور شد که شهریار پرهیزگار پس از موفقیت در حفظ نصف و سپس دوسوم قرآن کریم، هم‌اکنون در حال حفظ کل قرآن کریم است.

 

منابع:

ـ sadeghain.net

ـ ویکی پدیا

 

 

 

کد خبر 797199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha