حجت الاسلام «احمد نجمی پور» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، اظهار داشت: رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی، حادثه تلخی بود ولی انتخاب آگاهانه رهبری به عنوان خلف صالح و جانشین امام راحل جای شکر و قدردانی دارد؛ چراکه انتخاب دقیقی بود.
امام جمعه سرایان با بیان اینکه شخصیت امام راحل شخصیتی بی بدیل در طول تاریخ است، گفت: بعد از پیامبر گرامی اسلام در بین انبیاء و اولیاء گرامی؛ شخصیت امام خمینی (ره) بی نظیر و خاص بود.
نجمی پور 12 الگو از ابعاد شخصیتی امام خمینی را بازگو کرد و ادامه داد: عرفان امام راحل در نامه ای که به فرزندش، سید احمد می نویسند؛ بارز و مشهود است، در هر قرن یک حجت خدا بر روی زمین حاکم است و بعد از حجت خدا از میان علمای گذشته، امام خمینی(ره) مصداق آیه 21 سوره احزاب« لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» و شبیه ترین فرد به پیامبر گرامی اسلام بود.
وی اخلاص را دومین بُعد شخصیتی امام راحل برشمرد و گفت: امام راحل مرد با اخلاص و به معنای واقعی خلوص نیت شدیدی داشتند که همواره خود را خدمتگزار و خادم مردم می دانست و دوست داشتند طلبه خطاب شوند.
امام جمعه سرایان یکی دیگر از جاذبه های امام راحل را جامعیت علمی ایشان برشمرد و ادامه داد: امام(ره) فقه و اصول می دانست و هم شاگردی عبدالکریم حائری و فیلسوفی را در کارنامه خود داشت و در سن جوانی به درجه اجتهاد رسیده و یک مدرس به تمام معنا بودند.
حجت الاسلام نجمی پور اضافه کرد: زهد امام راحل در رعایت آداب غذا خوردن، دلبسته به دنیا نبودن بارز بود چراکه ایشان منزل و ثروت چندانی نداشت و از حقوق شرعیه و نذورات هم استفاده نمی کرد.
وی با بیان اینکه امام راحل نگاه حکومتی به فقه و معارف اسلامی داشتند، گفت: این ویژگی شاخص مهم امام راحل بود و اگر علامه امینی کتاب الغدیر را نوشت و حدیث غدیر را احیا کرد؛ امام راحل حادثه غدیر را زنده و حکومت اسلامی را تشکیل داد که از ظرفیت های مهم امام بود.
امام جمعه سرایان تبیین تئوری ولایت فقیه توسط امام راحل را از ابدعات و ابتکارات جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: امام راحل توانستند حکومت ولی فقیه را در راس حاکمیت بعد از پیامبر اسلام(ص) و امام؛ قرار دهند یعنی فقیه جامع الشرایطی که شخصیت ویژه ای مانند مدیر، مدبر، فقیه و اسلام شناس باشد.
حجت الاسلام نجمی پور گفت: وحدت اسلامی از تفکرات امام خمینی(ره) بوده که ایشان وحدت اسلامی را بین شیعه و اهل سنت مطرح کرد و شجاعت بُعد دیگر شخصیت امام راحل بود که در راس کارهایشان؛ خداوند و رضای خدا مهم بود؛ لذا شخصیت اما با هیچ شخصیتی قابل مقایسه نیست.
وی بیان کرد: ویژگی بارز شخصیت امام جهاد فرهنگی و نظامی بود و در برابر تهاجم فرهنگی به شدت برخورد و به لحاظ نظامی با قدرت در مقابل استکبار جهانی ایستادگی و مقاومت کرد که هم اکنون باید این ویژگی خاص مورد توجه سردمداران و مسئولان نظام باشد.
امام جمعه سرایان همت و پشتکار ناپذیری امام راحل را برای انقلاب بی نظیر برشمرد و گفت: امام راحل خود فرزند شهید، پدر شهید و پدربزرگ امام هم شهید بودند یعنی خانواده ای شهیدی هستند لذا شهدا و خانواده های شهدا را درک می کرد.
حجت الاسلام نجمی پور افزود: شخصت جهانی امام خمینی(ره) در موضوع فلسطین و تعیین جمعه آخر ماه رمضان برای راهپیمایی روز قدس و حمایت از محرومان و مستضعفان سبب استقبال مردم مسلمان جهان شد و امروز موضوع فلسطین مسئله ای جهانی و بین المللی است و در سایر کشورهای مسلمان این راهپیمایی هرساله برگذار می شود.
وی به مستضعف گرایی امام راحل اشاره کرد و افزود: طبق گفته امام خمینی (ره) ایشان یک موی کوخ نشینی را به کاخ نشینی نمی دهد و مستضعفان را صاحبان اصلی نظام می داند.
امام جعه سرایان با بیان اینکه امام خمینی (ره) ذره ای گرایش به قدرت، خودساختگی و ذره ای هوای نفس نداشتند، گفت: هیچ کس در تاریخ کشورهای دنیا همانند امام راحل بر دل های مردم جهان حکومت نکرد چراکه زمانی که دستوری صادر می کردند؛ نسل جوان با عشق و ارادت پذیرا بودند.
حجت الاسلام نجمی پور تاکید کرد که امام هیچ بدیلی نداشته و بخشی از شخصیت امام راحل هنوز ناشناخته است لذا باید این شخصیت برای نسل جوان بیشتر تدوین شود؛ چراکه اگر شخصیت و نعمت ولایت امام راحل را به جامعه منتقل نکنیم، کفران نعمت کرده ایم.
وی اضافه کرد: رهبری همان روش و خط امام راحل را با بردباری، صبر و تحمل دنبال می کند و باید افتخار ما این باشد که امامین انقلاب شخصیت های بی نظیری هستند و تکلیف مسئولان این است که ذوب در مسائل سیاسی نشده و ذوب در امام؛ شخصت جامع علمی شوند چرا که این شخصیت ها در دنیا نظیر ندارند.
امام جمعه سرایان امام خمینی (ره) را سرمنشا تحولات عظیم در تاریخ عنوان کرد و گفت: در دروس حوزویان باید نظرات امام گنجانده شود و هم اکنون باید از کتاب های مانندی شرح دعای سحر، ولایت فقیه، المکاسب المحرمه، کتاب البیع، توزیع المسائل، استفتائات امام، تفسیر سوره حمد، صحیفه نور، فرمان ها، آداب طهارت، دیوان حضرت امام و کتاب کشف الاسرار را در حوزه بیشتر تدریس کرد.
نظر شما