«یوسف افضلی» در گفت وگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به راه اندازی سامانه موکبداران، اظهار کرد: تا روز گذشته (شنبه، 11 خرداد) ۵۴ هزار و ۶۷۲ نفر از این سامانه بازدید کرده اند و 835 تقاضا برای صدور شناسنامه موکب در آن ثبت شده است.
معاون فرهنگی و مشارکت های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات ادامه داد: از این تعداد 606 پروانه ثبت و کارهایش انجام شده است.
وی درباره کمک های پیش بینی شده برای موکب های مردمی اربعین، بیان کرد: سال گذشته برای خادمان موکب ها ویزا از سوی ستاد ویزا تهیه می شد اما امسال و با رایگان شدن ویزای اربعین حسینی، ستاد خدماتش را در حوزه ساماندهی دنبال می کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است با تقاضای دریافت شناسنامه برای موکبی مخالفت شود؟، گفت: بسیار بعید و استثنایی است که با تقاضایی مخافت شود چراکه در ایام پیاده روی اربعین حتی غیرمسلمانان در مسیر و برای زائران اربعین موکب برپا کرده و خدمت رسانی می کنند.
افضلی تصریح کرد: کار ستاد بازسازی عتبات عالیات، ساماندهی موکب ها از قبیل جانمایی چه در ایران و چه در عراق است و زیرساخت هایی مثل آب و فاضلاب، زمین، گاز و برق، انبارداری در عراق، و در ایران مکان، هماهنگی انتظامی، زیرساخت ها در مرزها را هم تامین می کند. همچنین ترخیص کالای موکب ها هم با ما است.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، هماهنگی های لازم با کنسول گری عراق انجام می شود و برنامه ریزی می کنیم تا خادمان این موکب ها و موکب داران از سوی سازمان حج و زیارت بیمه شوند.
معاون فرهنگی و مشارکت های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات اضافه کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات بحث اسکان و تغذیه و جلب مشارکت های مردمی را دنبال می کند و مباحث فرهنگی مربوط به موکب ها در ستاد اربعین و کمیته های تخصصی آن دنبال می شود.
وی با بیان اینکه ورود به سامانه صدور شناسنامه برای موکب ها تا شهریور ماه ادامه دارد، ابراز کرد: متقاضیان چه در بخش موکب های جدید و چه موکب هایی که در سال های قبل هم در پیاده روی اربعین حضور داشته اندف می توانند تقاضای خود را ثبت کنند.
افضلی با بیان اینکه پروانه فعالیت موکب های اربعین به صورت سالانه تمدید می شود، خاطرنشان کرد: موکب های شناسنامه دار از هزینه های گمرک معاف هستند.
نظر شما