تجهیز کتابخانه مساجد مازندران به  نرم افزار های علمی و مذهبی

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران گفت: به مناسبت هفته کتاب، کتابخانه های عمومی کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران به انواع سی دی و نرم افزارهای علمی و مذهبی تجهیز می شوند.

محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (10 آبان) به خبرنگار شبستان گفت: 50 نوع سی دی و نرم افزارهای علمی، مذهبی و قرآنی از قبیل شیعه شناسی، زندگانی علما، بزرگان شیعه، نرم افزار آنچه که یک مسلمان باید بداند، هولوکاست، تجدید نظرطلبان، بانک اطلاعات و نرم افزار زن، قرآن و عرفان، مدافعان کربلا، بسته نرم افزار دفاع مقدس با موضوعات مختلف در آستانه هفته کتاب بین کتابخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران توزیع می شود.

 

وی اظهار کرد: در حال حاضر 163 کتابخانه عمومی مساجد و 131 کتابخانه باز مساجد در استان مازندران فعال هستند که دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، متولی تجهیز و راه اندازی کتابخانه مساجد است.

 

فوقی تصریح کرد: کتابخانه مساجد به عنوان جزئی از کتابخانه های عمومی محسوب می شود که ویژگی های خاص خود را دارند و کارکردهایی بیش از عملکرد کتابخانه عمومی را بر عهده دارند و کتابخانه مساجد را به عنوان هویتی مستقل در کنار سایر کتابخانه های باید مورد توجه قرار داد که به تشکیلات و برنامه ریزی های خاص خود نیاز دارند.

 

این مسئول بیان کرد: نقش عبادی، آموزشی، کارکرد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مساجد بر کسی پوشیده نیست و با توجه به وابستگی کتابخانه های مساجد به مسجد بدیهی است که بسیاری از کارکردهای مساجد در کتابخانه های آنها نمود یابد.

 

وی عنوان کرد: اولین و مهم ترین کارکرد کتابخانه عمومی مساجد، انجام وظیفه به عنوان نهادی پژوهشی است که در دسترس قرار دادن منابع مورد نیاز مطالعاتی و پژوهشی، اولین وظیفه کتابخانه مساجد است و همجواری کتابخانه با مسجد باعث شده تا بسیاری از علما و روحانیان بسیاری از اوقات خود را در آن به سر می برند که کارکرد آموزشی نیز از دیگر فعالیت کتابخانه عمومی مساجد محسوب می شود.

 

فوقی اضافه کرد: از آنجا که مسجد، محلی عبادی است و در بین مسلمانان از حرمت و قداست خاصی برخوردار است، می توان گفت مردمی بودن، مهم ترین ویژگی است که کتابخانه مساجد را از سایر کتابخانه ها، متمایز می کند و این نوع کتابخانه ها با توجه به نیازهای خاص جامعه مسجد که اغلب از جوانان تشکیل می شود، مجموعه سازی می شوند.

 

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: کتابخانه مساجد، مکان قابل امن و اعتماد و در دسترس به امر خانواده هاست و والدین با اطمینانی که هیچگاه در سایر مراکز تربیتی، آموزشی و تعلیمی نمی توان از آن سراغ گرفت، فرزندان خود را به حضور در این مکان ها تشویق می کنند.

 

وی گفت: ساعت کاری کتابخانه مساجد، بر اساس نیاز مراجعان تنظیم می شود که گاهی سه شیفت هم باز است و عضویت همه افراد با هر سطحی از سواد در کتابخانه های مساجد، آزاد است و با نیروهای داوطلب اداره می شود و مقررات دست و پاگیر اداری در کتابخانه های مساجد وجود ندارد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 79688

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha