وقوع حریق در بیش از پنج هزار ساختمان شهر تهران طی سال ۹۷

رییس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: پنج هزار و ۷۸۹ ساختمان در سال گذشته دچار حریق شده اند.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری شبستان، «زهرا صدر اعظم نوری» در خصوص لایحه برنامه عملیاتی ایمن سازی ساختمان های ناایمن بلند مرتبه گفت: افزایش ساختمان های بلند مرتبه در تهران و وقوع حادثه پلاسکو باعث شده است تا تمهیدات لازم برای ایمن سازی ساختمان ها در مقابل حریق مورد توجه قرار گیرد.

 

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با اشاره به صدور پروانه ساخت برای پنج هزار و 121 ساختمان بلند مرتبه در تهران گفت: از این تعداد سه هزار و 123 ساختمان در سال 97 پایان کار گرفته اند.

 

وی با بیان اینکه پنج هزار و 789 ساختمان دچار حریق شده اند، خاطرنشان کرد: شورای شهر تهران مهر ماه سال 96 شهرداری را موظف کرد تا برنامه عملیاتی ایمن سازی ساختمان های بلند مرتبه را به شورا ارسال کند و این در حالی است که شهرداری یک سال بعد و آبان ماه 97 این لایحه را به شورا ارسال نمود.

 

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه لایحه ارسال شده از سوی شهرداری فاقد برنامه عملیاتی کارآمد در حوزه شناسایی و اولویت بندی بود، خاطرنشان کرد: در متن لایحه و ترغیب مالکان به خود ایمنی ساختمان هایشان ابهاماتی وجود داشت که در کارگروهی با حضور نمایندگان کمیسیون شهرسازی و معماری، سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا کمیسیون حمل و نقل و عمران، سازمان آتش نشانی و اداره کل ساختمان این ابهامات برطرف شد.

 

نوری با اشاره به تغییراتی که در اصلاحیه لایحه ایمنی ساختمان های بلند مرتبه انجام شده است، گفت: مطابق با ماده دوم این لایحه شهرداری مکلف است تا مدت شش ماه از زمان ابلاغ مصوبه مذکور تمام ساختمان های دارای مشکل را شناسایی کند و به تفکیک نوع کاربری، تصرف و مالکیت اعم از دولتی، خصوصی، وقفی و سایر موارد اقدام کند به طوری که شهرداران مناطق، سازمان ها و سایر نهادهای حقوقی و قضایی با رعایت سطوح دسترسی به این مصوبه دسترسی داشته باشند.

 

نوری در ادامه در خصوص مراحل رصد ایمن سازی ساختمان های بلند مرتبه گفت: شناسایی و اولویت بندی، اخطار و ایمن سازی دو رویکردی است که طبق این مصوبه به آنها پرداخته می شود.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مرحله بازرسی و پایش مستمر ساختمان های بلند مرتبه خاطرنشان کرد: سازمان آتش نشانی موظف است تا پس از صدور تاییدیه ایمنی ساختمان نسبت به نظارت مستمر در خصوص حکم نگهداشت و حفظ استمرار کارکرد بهینه تجهیزات و تاسیسات ایمنی و آتش نشانی توسط مدیران ساختمان اقدام کند.

 

نوری در ادامه با تصریح مواد و تبصره های لایحه ایمن سازی ساختمان های بلند مرتبه تصریح کرد: طبق ماده هفت این لایحه شهرداری تهران موظف است هر شش ماه یک بار گزارشی از اجرای مصوبه را به شورای شهر ارایه کند.

 

کد خبر 796829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha