به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بخش های مختلف دولتی در سال جاری اهتمام ویژه ای به حوزه مسکن دارند و تلاش دارند هر بخش با توجه به سیاست ها و وظایف محوله نسبت به رونق و ساماندهی بازار مسکن اقدام کنند. از جمله بخش هایی که در این زمینه اقدامات قابل توجهی را انجام داده است «بانک مسکن» بوده است.
بنابراین گزارش، این بانک سال گذشته تدوین بسته رونق بخش مسکن را آغاز کرده که چندی پیش مدیر عامل آن خبر از طی مراحل نهایی آن را داده بود. «ابوالقاسم رحیمی انارکی» گفته بود: «یکی از مهمترین منابعی که ما امکان نقد کردن آن را تاکنون نداشتیم، تسهیلاتی است که در پرتفوی بانک نگهداری میشود و به عنوان دارایی بانک است که رقم خالص آن حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود. بخش قابل توجهی از این تسهیلات میتواند در قالب اوراق مشارکت رهنی یا اوراق MBS به نقدینگی جدید تبدیل شود و یک جریان جدید مالی ایجاد کند.»
وی ادامه داده بود: «مهمترین موضوع در صنعت ساختمان موضوع تأمین مالی است. اگر این موضوع حل نشود این طرحها و پروژهها ولو با طراحی زیبا روی کاغذ خواهند ماند و اجرا نخواهد شد، بنابراین مهمترین موضوعی که در این بسته پیش بینی شده تأمین مالی پروژهها است.»
مدیرعامل بانک مسکن 5 اردیبهشت ماه خبر داده بود که این بسته که در تدوین آن سعی شده هم به بخش عرضه و هم به بخش تقاضا توجه شود در اولین همایش این بانک رونمایی شود و حالا در تازه ترین اخبار در این باره وی اعلام کرده است که بسته رونق بانک مسکن هفته آینده نهایی میشود و بخشی از این بسته تا تیرماه وارد فاز اجرایی شود.
رحیمی انارکی در این باره به ایبنا گفته است: «این موضوع اخیرا در جلسهای در وزارت راه مطرح شد و هفته آینده نهایی میشود. این بسته میتواند بخش عرضه و تقاضا را پوشش دهد و مثمرثمر باشد. همچنین بازار رهن و اجاره را در این بسته پوشش دادهایم و سعی کردیم آیتمهایی را برای آن در نظر بگیریم.»
مدیرعامل بانک مسکن در مورد روند تصویب و زمان اجرایی شدن این بسته نیز گفته است: «بخشی مربوط به دولت است که باید مصوباتی را بدهد، بخشی مربوط به بانک مرکزی و بخشی مرتبط با سازمان بورس است. همچنین بخشی مربوط به اصلاح قوانین است که امیدواریم قسمتی از این بسته را تا تیرماه به جمعبندی برسانیم.»
بانک مسکن بیش از ۹۰ درصد تسهیلات خود را در حوزه مسکن پرداخت میکند و در این زمینه تعهدات خود را ایفا کرده است. این موضوع در مورد سایر بانکها صدق میکند و آنها باید بیشتر به این حوزه ورود کنند که بانک مرکزی باید این تقسیمبندی را انجام دهد./
نظر شما