تکلیف موسیقی در مطبوعات مشخص نیست

اخشابی موسیقی در مطبوعات را بسیار پرحاشیه عنوان کرد و گفت: اگر مسایل موسیقی تخصصی کار شود، به نظر می رسد که اقبالی از سوی مخاطبان ندارد و این نشان می دهد که تکلیف موسیقی مطبوعات هنوز مشخص نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، مجید اخشابی، در نشست موسیقی و مطبواعات که در سرای روزنامه نگاران هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها برگزار شد، با بیان اینکه موسیقی معمولا محملش در کشور ما نغمه های صوتی است، گفت: معمولا کمتر مرسوم است که صورت و تصویر خواننده توامان با هم به نمایش درآیند.


وی با بیان اینکه توجه مخاطبین عام هم به تصویر خیلی بیشتر از صداست، خاطر نشان کرد: مقایسه کسی که شب موسیقی گوش می کند با کسی که سریال یا فیلمی را می بیند، می تواند بر این ادعا صحه بگذارد؛ چراکه به ظاهر اینگونه می نمایند که سریال و فیلم به یادماندنی تر است.


اخشابی با اشاره به اینکه ناخودآگاه تاثیر تصویر می تواند بیشتر باشد، گفت: در بسیاری از موارد دیده می شود که سال ها صوت یک خواننده شنیده می شود، اما تصویرش به طور عمومی برای همگان شناخته شده نیست.


وی پرداختن به حوزه موسیقی را آنچنان که مخاطبین می پسندند، مربوط به حاشیه ها دانست و گفت: اگر مسایل موسیقی تخصصی کار شود، به نظر می رسد که اقبالی از سوی مخاطبان ندارد، به نظر من تکلیف موسیقی در مطبوعات ما هنوز مشخص نیست.


اخشابی با این اعتقاد که در مطبوعات ما حد و مرز پرداختن به موسیقی تخصی مشخص نیست، ادامه داد: همین امر موجب می شود که توجه هنرمندان به مطبوعات جلب نشود.


وی با این بیان که عمده مخاطبین موسیقی وقت ندارند که به موسیقی گوش دهند، گفت: امروزه وقت موسیقی گوش کردن عمومی، زمانی است که در خوردو سپری می شود. به نظر من باید برنامه هایی ساخته شود که مطبوعات در حوزه موسیقی ورود داشته باشند و آن ها را مورد نقد و بررسی قرار دهند.


اخشابی برنامه ای که اخیرا توسط صدا و سیما در شبکه آموزش تهیه و تنظیم شده است را دراین راستا مفید دانست و گفت: این برنامه از جنس برنامه ای چالشی و نقادانه است و امیدوارم که چنین برنامه ای بتواند مسیر را برای آشنایی مخاطبان موسیقی هموار کند.


وی بر این باور بود که اگر مخاطبان موسیقی از دانش همگانی خاص خود برخوردار باشند، در این صورت می توانیم مطبوعات تخصصی خوبی هم داشته باشیم. وی در همین باره افزود: مخاطبین معمولا به موسیقی هایی علاقه نشان می دهند که به نوعی عجیب و غریب است.


وی علاقه خاص مخاطبان را برای هنرمندان حرفه ای مشکل دانست و گفت: کسانی که سعی دارند تا قالب ها را حفظ کنند، توجه به علایق مخاطبین سخت و مشکل خواهد بود.


اخشابی در همین باره افزود: هنرمندان باید در چند عرصه کمر همت ببندند که یکی از این امور اطلاع رسانی و گفتگو با مردم است. هر هنرمندی در دفاع از موسیقی و دفاع از آنجه که بدان اعتقاد دارد سهمی دارد که البته متاسفانه خیلی از موزیسین های ما به دلیل عدم اشراف به موسیقی دچار مشکل می شوند.


وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: این آسیب جدی هم وجود دارد که از بس تئوری های را برخی تکرار کرده اند، اصلا نمی توانند قالب ها را بشکنند. در دیداری که با استاد شفیعی کدکنی داشتم، ایشان گفت مراقب باش که این تحصیل، خلاقیت های تو را از بین نبرد. استاد بر این باور بود که اگر نیما یک آدم آکادمیکی بود، هیچ وقت جرات نمی کرد قالب های وزن شعری را بشکند.
 

پایان پیام/

کد خبر 79618

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha