حجت الاسلام و المسلمین «سید محمد علی ابطحی» در گفتوگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای خبرگزاری شبستان با بیان اینکه ماه رمضان فرصتی برای تعمیق باورهای مردم نسبت به ارزش و اهمیت مساجد است، اظهار کرد: مساجد همیشه کانون فعالیت های روستاها و محلات بوده اند و ماه رمضان ظرفیت احیای این موضوع در سطحی گسترده است.
این استاد درس خارج فقه و اصول افزود: انقلاب اسلامی منشا بروز تحولات گسترده ای در مساجد شد که احیای بسیاری از کارکردهای فراموش شده این خانه های خدا که در دوران دفاع مقدس و در جریان کمک رسانی به آسیب دیدگان حوادث طبیعی مانند زمین لرزه و سیل، به وضوح مشاهده شد از جمله مصادیق آن است.
وی تصریح کرد: افطاری های ساده که جزو سنت های پسندیده ماه رمضان در مساجد و خیابان های کشورمان است و تحسین مقام معظم رهبری را نیز به دنبال داشت، می تواند در قالبی جدید در مساجد و در طول سال استمرار داشته باشد.
ابطحی اضافه کرد: برخی از مساجد تهران در گذشته در طول سال با پهن کردن سفره اطعام که معمولا صبحانه یا شام بود، میزبان عموم مردم بودند، که این سنت به دلایل مختلف کم رنگ شده است، با وجود این افطاری های ساده می تواند زمینه ساز تداوم این سنت حسنه در مساجد شود.
وی بیان کرد: ظرفیت عظیم اهالی مساجد در دوره های مختلف و در جریان کمک رسانی به آسیب دیدگان حوادث طبیعی برای همگان مشخص شده است، بنابراین همین ظرفیت را می توان برای پناه دادن به نیازمندان یا اطعام آنان در طول سال به کار بست.
این استاد درس خارج فقه و اصول خاطرنشان کرد همانطور که راه اندازی پویش های «هر مسجد، یک کانکس» در جریان کمک رسانی به زلزله زدگان کرمانشاه و «هر مسجد، یک خانه» در خدمات رسانی به سیل زدگان استان های گلستان، خوزستان و لرستان توانست بخشی از ظرفیت مساجد را به میدان بیاورد، می توان با راه اندازی پویش اطعام همه روزه نیازمندان در این خانه های خدا، جایگاه برجسته مساجد را دوباره به همگان نشان داد.
نظر شما