صادرات خراسان جنوبی ۷۱ درصد کاهش یافت

خاشی از صادرات ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری کالا از خراسان جنوبی طی دو ماهه ابتدای امسال خبر داد و گفت: میزان صادرات استان طی این مدت از نظر ارزشی ۷۱ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد علی خاشی» امروز (7 خرداد) در نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی استان با رایزن بازرگانی ایران در کشور افغانستان اظهار کرد: مجموع صادارت خروجی در دو ماهه امسال بالغ 42 میلیون و 500 هزار دلار و بر اساس وزنی بالغ بر 350 هزار تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش 71 درصد و از نظر وزنی 50 درصد کاهش داشته است.

 

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته مباحث طرح پیمان سپاری ارزی و ممنوعیت صادارتی نداشتیم، گفت: دلیل کاهش صادارت دوماهه ابتدای امسال از جهت اجرای ممنوعیت صادارتی و طرح پیمان سپاری ارزی است و بحث ممنوعیت های صادارتی بسیار بر خراسان جنوبی تاثیر گذاشت و در بحث سیمان و خوارک دام و طیور ضرر کردیم.

 

خاشی افزود: کارخانه سیمان قائن از سال گذشته که مسئله طرح پیمان سپاری ارزی اجرا شده صادارت نکرده است و فقط فروش داخلی انجام می‌دهد و کارخانه سیمان باقران هم صادارت را با ریسک بالایی انجام می دهد که امیداریم سریعتر برای بحث پیمان سپاری ارزی و ممنوعیت صادارتی تدابیری اندیشیده شود.

 

وی ادامه داد: از مجموع صادارت دو ماهه ابتدای امسال مبلغ 15 میلیون دلار با 201 هزارتن مربوط به خراسان جنوبی و 27 میلیون دلار با وزن 148 هزار تن مربوط به کالای خروجی ماده 116 است.
 

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با بیان اینکه صادارت از استان در دو ماهه ابتدای سال گذشته حدود 32 میلیون دلار بوده که امسال 15 میلیون دلار شده، عنوان کرد: این مهم کاهش 54 درصدی در ارزش و 25 درصد در وزن داشته است و این مطلوب نیست و موضوع تولید و اشتغال را تحت تاثیر قرار داده است.

 

خاشی با اشاره به اینکه در سال گذشته 113 میلیون دلار کالای ماده 116 صادارت شده، افزود: امسال این رقم به 27 میلیون دلار رسیده است که به لحاظ ارزشی 76 درصد و به لحاظ وزنی 66 درصد کاهش داشته است.

 
به گفته وی موانع مقطعی که از طرف کشور افغانستان صادر می شود که در سال 93 تحت تاثیر این موضوع قرار گرفتیم و سال 97 نیز حدود پنج ماه صادارت چهار قلم کالا شامل سوخت، سیمان، کاشی و سرامیک به کشور افغانستان ممنوع شد و با رایزنی‌ها اکنون این محدودیت‌ها تا 15 تیرماه امسال رفع شده است.

 

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از سال 92 براساس تراکنش بانکی صورت مالیاتی برای تجار تهیه می شود که این امر برخی تجار کشور را ترسانده است، افزود: باید از ظرفیت حداکثری همسایگان در شرایط تحریم استفاده شود و این زمینه وجود دارد.

 

خاشی در خصوص بازارچههای مرزی استان، ادامه داد: کشور افغانستان اعتقادی به بازارچه ها ندارد و بیشتر برای تحقق منافع دولتی خود به دنبال ایجاد گمرک رسمی هستند و برای ایران فرقی ندارد اسم آن بازارچه باشد یا گمرک رسمی، بلکه مهم این است که فعالیت تجاری صورت بگیرد و مردم از منافع مرز بهره مند شوند و دولت افغانستان به کمرگ کشورش اعلام کرده تا شهریور 98 زمینه بازگشایی مرز یزدان به عنوان گمرک رسمی فراهم کنند.

 

وی بیان کرد: یکی از درخواست تجار خراسان جنوبی فعالیت از بازارچه دوکوهانه است.

کد خبر 793405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha