به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، آیتالله یعقوبی، امام جمعه بجنورد در دوره آموزشی تفسیر آیات برگزیده مدیریتی در قرآن کریم که در محل دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار شد،با اشاره به جلوههای عقل و خرد در زندگی تأکید کرد: خردمندی و عقلانیت، زندگی را قابل قبول میکند.
وی عقل را دارای 5 جلوه در زندگی دانست و افزود: نخستین جلوه عقل، عقل معرفتی است که در شناخت به کار میرود و با آن میتوان تشخیص داد که جهان مالک و خالقی دارد.
آیتالله یعقوبی با بیان اینکه مدیریت عالی در نظام خلقت مشهود است و باید مدیریت عالم هستی را باور کنیم، از عقل معادی بهعنوان دومین جلوه عقلانیت نام برد و توضیح داد: بدون داشتن عقل معادی در نظام هستی خلائی وجود دارد و این پرسش مطرح میشود که نتیجه خلقت در جهان چه خواهد بود و چه نتیجهای خواهد داشت؟
امام جمعه بجنورد با اشاره به حس جاودانگی و ماندگاری در انسان یادآور شد: معاد باوری از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ زیرا اگر باور به این موضوع نباشد در مدیریت نظام هستی و فلسفه خلقت، کاستی به وجود میآید.
وی گفت: عقل معاش به فرد میگوید به دنبال فعالیت و کسب روزی حلال برود و در زندگی خود مدیریت و برنامهریزی داشته باشد که این سومین جلوه عقل است.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی آداب و برنامهریزی برای ارتباطات اجتماعی و تعاملات با دیگران و معاشرت انسانها با یکدیگر را عقل معاشرت نامید.
آیتالله یعقوبی پنجمین جلوه عقل را عقل مدیریتی نامید و خاطرنشان کرد: در قرآن کریم آیات مدیریتی فراوانی وجود دارد که در آنها ویژگیهای مختلف مدیریتی بیان شده است.
به گفته وی مدیریت سالم از نظر قرآن مدیریتی است که بر اساس عبودیت شکل گیرد و اصل اول مدیریت این است که عالم محضر خداست.
وی افزود: مدیر اگر فقط خود را ببیند امکان دیدن دیگران برایش وجود ندارد؛ چراکه در چنین حالتی منافع خودش و خودبینی مقدم بر همه چیز است لذا هر مدیری باید خود را بنده خدا ببیند.
آیتالله یعقوبی در توضیح دیگر ویژگیهای یک مدیر گفت: هر مدیر باید مالک خودش باشد، خودش بتواند بر خودش مدیریت کند، تملک بر نفس داشته و خود نگهداری و خود نگهبانی را در اولویت خود قرار دهد.
امام جمعه بجنورد گفت: هر کسی به هر جایی رسید باید مافوقی را برای خود دانسته و خود را مدیون کرامت خدا بداند، اما اگر خود را بدون مافوق بداند در ابتدای مسیر سقوط قرار خواهد گرفت.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت امانت است و باید به کار بهعنوان امانت نگاه کنید، یادآور شد: باید آداب امانتداری را بهجا آورده، امانت را به اهلش سپرد و شایستهسالاری را بهجای روابط سالاری حاکم کرد.
وی تأکید کرد: مدیر باید به نظرات و مشورت دیگران اهمیت بدهد و از مردم و نخبگان استفاده کند اما تصمیم خود را با قاطعیت و شفافیت بگیرد.
آیتالله یعقوبی با اشاره به اینکه اسلام مدیریت خشن را قبول ندارد و خداوند رمز پیروزی پیامبر را حسن خلق و مهربانی میداند اظهار داشت: مدیر در عین حالی که قانون را رعایت میکند باید انعطاف هم داشته باشد.
نظر شما