گنجینه آب در خراسان جنوبی ایجاد می شود

امامی از راه اندازی گنجینه آب در استان خراسان جنوبی برای معرفی سازه های آبی خبر داد و گفت: کامل ترین کلکسیون از سازه‌های آبی سطح کشور در این استان قرار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان  از بیرجند، «حسین امامی» امروز (5 خرداد) در کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار کرد: خراسان جنوبی یکی از استان‌های بکر است که جذابیت‌های زیادی برای گردشگران دارد و کامل ترین کلکسیون از سازه‌های آبی سطح کشور در این استان است که جایگاه مطالعه و تحقیق در کشور را دارد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی افزود: مهمترین مزیت بخش میراث فرهنگی و گردشگری برای ما این است که سازگارترین بخش با کم آبی استان است و توسعه اقتصادی آن هیچ نیاز آبی را نمی طلبد.

 

امامی باید تاکید بر اینکه توسعه صنایع دستی و گردشگری می تواند در کنار کشاورزی و دامپروری زمینه درآمد پایدار  برای مردم را فراهم کند، گفت: حمایت از این بخش می تواند کمک زیادی برای توسعه پایدار با الگوی کم آبی باشد.

 

وی ادامه داد: سازه های آبی مناسبی در خراسان جنوبی ایجاد شده است که برخی از سدها پتانسیل گردشگری دارد و بزودی آگهی خواهیم کرد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به پراکندگی سازه های آبی در سطح استان، عنوان کرد: باید ویترینی برای معرفی این سازه های آبی داشته باشیم و تلاش می کنیم امسال از منابع داخلی گنجینه آب در استان راه اندازی کنیم.

 

امامی با بیان اینکه امسال در طرح بازآفرینی شهری اعتباری برای مرمت سازه های که در بافت تاریخی قرار دارند پیش بینی شده است، افزود: گنجینه ملی آب نیز می تواند ویترین مناسبی برای معرفی جاذبه های آبی استان خراسان جنوبی باشد.

 

وی تاکید کرد: از پتانسیل سد نهرین در ورودی منطقه گردشگری خرو طبس باید نهایت استفاده را ببریم و می‌توان اشتغال و معیشت جایگزین را در  بحث گردشگری هدف‌گذاری کنیم.

 

فضای فرهنگی برای گردشگران تسهیل شود

« علی اصغر موسوی کیا» مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی نیز در این کارگروه بیان کرد: تمام اقدامات در راستای بحث گردشگری باید پیوست فرهنگی داشته باشد و خراسان جنوبی استانی فرهنگی است.

 

وی گفت: حدود 50 مدرسه با قدمت بالای 100 سال در استان وجود دارد که جز مدارس تاریخی و آثار فرهنگی محسوب می‌شود درخواست می شود سازمان میاث فرهنگی این مهم را مدنظر قرار دهد.

 

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی  افزود: باید فضای فرهنگی برای بحث گردشگری و کسب و کار استان تسهیل شود و فضاهای فرهنگی بسیار مهمتر از سازه فیزیکی است.

 

حجت الاسلام « احمد رضایی» مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز برای حفاظت از آثار میراث طبیعی پیشنهاد داد: باید خادم‌های افتخاری در بخش میراث فرهنگی استان داشته باشیم تا با کمک این خادم‌ها اجازه ندهیم میراث و شناسنامه یک روستا محو شود.

 

وجود 604 هزار هکتار عرصه جنگلی در خراسان جنوبی

«حمید باقرپور» معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به اهمیت آثار میراث طبیعی در استان، گفت: در حال حاضر عرصه های جنگلی استان 604 هزار هکتار است که جنگل تک احمد شاهی نهبندان منحصر به فرد است که نیاز به حفاظت دارد..

 

با بیان اینکه از 15 میلیون هکتار مساحت استان تعداد 14 میلیون و 500 هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی استان است، افزود: متاسفانه دو سال است به دلیل خشکسالی ها جونده ای به نام « تشی یا سیکور» به جنگل های بنه استان حمله کرده و درختان بنه را سطح وسیعی تخریب کرده که مبارزه با این آفت و حفاظت عرصه ها نیاز به اعتبار خاصی دارد.

 

کد خبر 792979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha