به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر ماه بانو معصوم زاده، رییس کمیسیون بهداشت شورای شهر کرمان در نشست صمیمی با اصحاب رسانه گزارشی اجمالی از روند اقدامات و پیگیری های خود در این کمیسیون بیان کرد و قبل از آن توضیحات مهمی داد.
وی گفت: نگرش ما به دنیا، پلی است برای آخرت و در این مسیر هر کس خدمت به خلق کند او کارگر خداوند است و در آخرت همین عملی که برای مردم داریم فقط به درد ما می خورد لذا با این نگرش هر قدر کار کنیم کم است.
دکتر معصوم زاده با اشاره به اینکه به عنوان جزئی از جامعه این فکر را کردم چه کاری برای خدمت به مردم انجام دهم؟ افزود: ۶ سال قبل در ورود به شورا همین نگرش را داشتم زیرا شورا به عنوان دپارتمان محلی و مکانی که قدرت عملیاتی خیلی خوبی دارد و ما نمایندگان مردم هستیم و باید بین آنان باشیم.
وی فلسفه شکل گیری شورا را مورد توجه قرار داد و گفت: شورا نمایشی از مردم سالاری دینی قرار بود باشد و اگر یک بده بستانی هم پیش می آید می تواند با نظارت های مردمی از بین برود.
این عضو شورای شهر کرمان با بیان اینکه احزاب افراد مورد وثوق خود را به شورا می فرستند و تا اینجا دخیل هستند اما وقتی افراد به شورا رفتند باید همه همگن باشند زیرا هر کس به عرصه اجرا ورود می کند می خواهد برای مردم کار کند پس باید همگن باشند؛ افزود: کمیسیون های متعددی در شورا وجود دارد و تنها کمیسیونی که ۳ نفر عضو داشت کمیسیون بهداشت بود ضمن اینکه اعضای هر کمیسیون را رییس شورا تعیین می کند.
وی از جمله اقدامات خود طی مدت حضور در این دوره از شورا را پیگیری «سند توسعه سلامت استان»ذکر کرد و گفت: این سند را از سال گذشته مد نظر قرار دادیم و در این راستا مهمترین عامل مرگ و میر انسانی را در کرمان بررسی کردیم و متوجه شدیم این عامل بیماری های قلبی و یا سرطان و...نیست بلکه تصادفات عابرین پیاده است؛ بر اساس آنچه از پژوهشکده های حمل و نقل بر می آید خطوط افقی عابر پیاده و چراغ های راهنما عامل این تصادفات است.
دکتر معصوم زاده ادامه داد: پس از آن حادثه خیزترین نقاط را خواستیم و نتیجه این شد خط کشی ها انجام شود زیرا وقتی این قدر مهم هستند باید انجام می شد که البته هزینه بر هم نیست و ما گفتیم چند تا از سمن ها هم ورود کنند؛ ساعت ها کار و جلسه انجام شد که نتیجه آن یک نامه به شهرداری می شود که این کار را بکند زیرا مرگ انسان ها مقوله مهمی است اما رییس شورا قبول نکرد و این موضوع مصوبه نشد و گفتند لازم الاجرا نیست!
وی با بیان اینکه در شورا باید تقسیم کار و مسابقه خدمت باشد و اعمال نفوذ یا خواسته یک جناح را نباید در جلسات شورا دید زیرا نص صریح قانون می گوید باید مردم را ببینیم؛ اظهار داشت: خط کشی عابر پیاده مقوله مهمی نبود که مصوب و پیگیری نشد؟! یا دیوارهای جدا شده یکی از مشکلات بود که گفتم از دیوار اصلی فاصله می گیرد و می ریزد که نمونه آن یک دبستان دخترانه است که با یک زلزله می ریزد اما این هم مصوب نشد.
رییس کمیسیون بهداشت شورای شهر کرمان ادامه داد: برای راه اندازی فرهنگسرای سلامت بیش از ۱۲ جلسه با پزشکان داشتیم و نظام پزشکی داشتیم و با ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان راه اندازی می شد؛ از شورا و شهرداری خواستیم جانمایی شود که آن هم به نتیجه نرسید؛ بالاخره ما یا می خواهیم مشارکت مردمی را یا منتطر قهر اجتماعی باشیم زیرا یک جاهایی مردم با ما کنار نخواهند آمد چون متولیان اصلی جامعه مردم هستند.
وی با اشاره به مخالفت خود در افزایش عوارض شهرداری تصریح کرد: شهردار باید منابع پایدار مالی پیدا کند، نه اینکه اگر پول نداشتیم دست در جیب مردم بکنیم؛ شورا واحد نظارتی است اگر در فضای دوستانه مطالبه نکنیم پس چکار باید کرد؟ ما به برنامه{شهردار} رأی دادیم نه به فرد. شما ببینید برنامه شهردار از تابستان ۹۶ تا ۹۷ چقدر کار شده؟ شهردار باید منابع شهر و توانایی خود را بشناسد و برنامه اجرا کند.
دکتر معصوم زاده با تصریح به اینکه بزرگترین استان ایران منابع خوبی برای افزایش اشتغال دارد اما شورا می گوید به مقوله چالش برانگیز-اشتغال- ورود نمی کنیم؛ گفت: آیا این مقوله مهمی نیست؟ هماهنگ کردن ارگان ها آیا جزو مسئولیت شورا قرار نمی گرفت؟ و اعضا هر کدام با نفوذی که داشتند نمی توانستند در این زمینه کار کنند؟
وی به حوزه اختیارات تامی که شهردار دارد اشاره کرد و با متذکر شدن این مطلب که شورا نباید شورای شهرداری باشد بلکه شورای شهر است؛ خاطرنشان کرد: تنها انتخاباتی که نظارت شورای نگهبان را ندارد انتخابات شوراها است.
این عضو شورای شهر کرمان تأکید کرد: بانک زمان را دو سال است مصرانه پیگیری می کنم، نمونه اجرا شده در دنیا دارد حتی آنجایی که دموکراسی اسلامی را هم قبول ندارد اجرا شده، می توانست در کرمان پایلوت قرار گیرد اما این نیز مصوب شد.
رییس کمیسیون بهداشت شورای شهر کرمان گفت: اینها واقعیت هایی است که باید پیگیری شود نه مقوله های چالش برانگیز! جاده سلامت موضوع بعدی است که آن هم مصوب نشد حتی یک مصوبه از سوی کمیسیون بهداشت به فرمانداری نمی رفت لذا به دنبال همه چیزهایی که پیش آمد و از پیشبرد صریح این اهداف جلوگیری می شد و هیچ جور به نتیجه نمی رسید استعفا دادم تا شاید کسی که قرابت بیستری با دوستان داشته باشد سر کار آید و پیگیری مجدد در شورا داشته باشد.
وی گفت: فکرم این بود در شورا بمانم کاری را پیش ببرم اما اشغال صندلی بدون قدرت خدمت خیلی سخت است. به من گفتند قصد کاندیداتوری برای مجلس را دارد در حالیکه لحظه ای به این موضوع فکر نکرده بودم اما طی این یک هفته استعفا آنقدر بعضی ها این موضوع را بیان کردند که دیدم بد نیست به آن فکر کنم( لبخند دکتر معصوم زاده)
این عضو شورای شهر در نهایت تواضع بیان کرد: اسم این برخوردها را کارشکنی نمی گذارم اما آنچه مهم است انجام نمی شود حالا چرا نمی دانم، شما خبرنگاران پیگیری کنید که چرا؟
وی با تأکید بر اینکه جامعه باید بداند چه انتظاری از شورا داشته باشد و آن را پیگیری کنند؛ تصریح کرد: طی این یک هفته یک تماس گرفته نشد که نامه هایی که درخواست داشتی چی بوده؟
دکتر معصوم زاده با بیان اینکه به عنوان عضو شورای شهر سعی می کنم ۷۰ ساعت بین مردم را پر کنم؛ ادامه داد: اضافه بر تعامل با دستگاه های مختلف اما ورود اقشار مختلف مردم در شورا بویژه خبرنگاران بیشتر باید باشد تا فکر نکنیم در یک فضای بسته تصمیم می گیریم؛ خبرنگاران اگر بخواهند انقلابی ایجاد می کنند و مطالبات مردم را پیگیری کنند.
وی افزود: خبرنگار چشم های بینای مردم هستند و می توانند خوبی ها و بدی ها را به مردم نشان دهند؛ خبرنگاران هوشیارانه ورود کنند و مسئولین پاسخگوی این قشر فرهنگی جامعه باشند و مهترین خواسته خبرنگار آزادی بیان بدون وابستگی به جناح ها باشد؛ خبرنگار قدرت عمل بسیار بیشتری نسبت به مسئولین دارد.
نظر شما