۶ ماه زندان برای امحای یک برگ از اسناد

مدیر سازمان ملی اسناد و کتابخانه های ملی جنوب شرق کشور گفت: اگر برگی از اسنادی که در دستگاه اجرایی تولید می شود بدون اجازه سازمان اسناد ملی امحا شود ۶ ماه زندان دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، معصومه رفیع پور، مدیر سازمان اسناد و کتابخانه های ملی  جنوب شرق کشور، امروز( 4 خرداد) در جلسه شورای اداری این شهرستان با اشاره به سابقه سازمان گفت: سازمان در قبل از انقلاب به نام سازمان اسناد ملی بود که در سال 1372 با ادغام کتابخانه های ملی به نام سازمان ملی اسناد و کتابخانه های ملی  تغییر یافت و در سطح کشور 12 مدیریت دارد و در حال حاضر استان های کرمان و هرمزگان تحت مدیریت جنوب شرق کشور است.

 

 

وی افزود: این سازمان نهادی پژوهشی و خدماتی است و وظایفی را بر عهده دارد و در قبال این وظایف، پاسدار حفظ هویت ملی کشور و استان هستیم؛ لذا دو بعد کاری در این سازمان دنبال می شود.

 

 

رفیع پور بیان کرد: یکی از وظایف حفظ اسناد دولتی است به این معنا که بر اساس بخشنامه ای که به دستگاه های اجرایی داده می شود، دستگاه اجرایی موظف است اسنادی که در آن دستگاه ایجاد می شود را حفظ کند و بعد از مدتی که قانون تعیین کرده با مجوز از سازمان ملی امحا می شود.

 

 

 

وی با تأکید بر اینکه دستگاه های اجرایی توجه ویژه به قسمت بایگانی و دبیرخانه خود داشته باشند و در این راستا نیروهای توانمند و علاقمند بگمارند، تصریح کرد: ستون هر اداره ای بایگانی آن است که ارزش های ملی را حفاظت می کند لذا نیروهای پر تلاشی در این قسمت  بگذارید تا درک کنند اگر یک برگ سندی که در این اداره تولید می شود بدون اجازه سازمان اسناد ملی امحا شود 6 ماه زندان دارد لذا به مدیرت تحت پوشش ما اگر اسنادی که ارزش نگهداری و حفظ هویت دارند اطلاع دهید و آنهایی که ارزش نگهداری ندارند با اخذ مجوز از سازمان ملی به مراکز بازیافت انتقال داده شوند.

 

وی اسناد ملی را نظیر نقشه ها، کلیپ ها، عکس ها و دیگر اسناد قدیمی عنوان و تصریح کرد: ما می توانیم از این اسناد درس عبرت بگیریم.

 

 

 

رفیع پور گفت:  بخش دوم از وظایف این سازمان حفظ اسنادی است که در دست مردم قرار دارند مانند نقشه های قالی، عکس های قدیمی، و یادگارهای قدیمی که مردم آگاه نیستند که می توان آنها را در شرایط خاص و به نام خودشان در سازمان اسناد ملی نگهداری می شوند و در صندوقچه خانه های خود به نگهداری از آنها می پردازند و بعد از گذشت مدت زمانی پودر شده و از بین می روند لذا کتابخانه ملی گنجینه ای از اسناد ملی در تهران است که ساختمانش ضد گلوله است و هیچ آسیبی به اسناد وارد نمی شود و از آنجایی که اسناد در سامانه ای ثبت می شوند دسترسی پژوهشگران جهانی به این اسناد از طریق سامانه امکان پذیر است.

کد خبر 792736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha