به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از تاریخ ۲۳ اردیبهشت تا چهارم خرداد در مصلی امام خمینی(ره) برپا است.
بخش فروش نمایشگاه شامل بخش ناشران، محصولات فرهنگی، عفاف و حجاب و محصولات دیجیتال است که آثار متنوعی را به علاقهمندان و مراجعهکنندگان ارائه کرده است.
امسال برخلاف ادوار گذشته، تصدیگری بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن کریم بر عهده معاونت قرآن و عترت(ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است درحالیکه سالهای قبل مجری این بخش، بنیاد ملی مد و لباس و کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور بود.
در بخش عفاف و حجاب این دوره از نمایشگاه، ۱۳۱ غرفه با محوریت عرضه چادر، شال و روسری و ملزومات حجاب در سالن شبستان اصلی مصلی فعالیت میکنند.
ویژگی بخش عفاف و حجاب این دوره از نمایشگاه این است که شرایط ثبت نام متقاضیان غرفه با شفافیت کامل در سایت اعلام شد و بر مبنای آن تنها افرادی که دارای مجوز رسمی از وزارت صنعت و معدن یا بنیاد ملی مد و لباس بوده اند، توانسته اند در این دوره نمایشگاهی دارای غرفه باشند.
از دیگر ویژگی های مهم این بخش از نمایشگاه، چیدمان و انتخاب مکانی غرفهها بر اساس حروف الفبا است که برای نخستینبار انجام شده و برای فروشندگان این بخش به عدالت نزدیکتر است.
از دیگر بخش های فروش نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بخش صنایع دستی است که در شبستان اصلی مصلی حضور دارند و صنایع دستی و تولیدات ایرانی را عرضه می کنند رویکردی که به رونق تولید کمکی شایان می کند.
در این بخش محصولات مختلفی از صنایع دستی و تولیدات داخلی اعم از تابلو فرش، محصولات زینتی مذهبی، انگشترهای منقش به آیات قرآن، صنایع دستی، نقوش آیات قرآن کریم روی سنگهای فیروزهای، حکاکی روی شیشه و لیوان، و انواع صنایع داخلی عرضه شده که حمایت بیشتر مسئولین از آنها میتواند مانع واردات کالای مشابه و موجب ایجاد اشتغال برای جوانان شود.
متاسفانه امروز برخی از کشورها با کپی برداری از صنایع دستی ایرانی این محصولات تقلبی را به قیمت ارزان وارد کشور می کنند و صدالبته خریداران داخلی با نگاهی ظاهری به این اجناس مشتری آن می شوند، نکته ای که برخی از غرفه داران صنایع دستی در نمایشگاه قرآن هم به آن اذعان داشتند و تاکید کردند: متاسفانه محصولات وارداتی در بخش صنایع دستی اجازه نفس کشیدن به تولیدات و صنایع دستی ایرانی را نمی دهد که لازم است در سالی که با نام رونق تولید نام گرفته تدبیری از سوی مسئولین در این زمینه اندیشیده شود.
«محمدتقی حق بین» در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به بخش های فروش این دوره از نمایشگاه گفت: بخش فروش این دوره از نمایشگاه قرآن کریم شامل کتاب، نرم افزار و دیجیتال و محصولات فرهنگی و تابلو فرش، حجاب و عفاف و آثار هنری است.
مدیر بخش فروش بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به استقبال مردم از این بخش ها گفت: بخش فروش سال گذشته نمایشگاه طبق آماری که اعلام شد، سه و نیم میلیارد تومان فروش داشته است، ولی امسال تا روز اول خرداد ماه این آمار به مرز هشت میلیارد تومان رسید که امسال با وجود افزایش قیمت ها و شرایط اقتصادی مردم از بخش عفاف و حجاب، محصولات فرهنگی و تابلو فرش ها و صنایع دستی استقبال خوبی انجام شد که پیش بینی می کنیم، فروش این بخش به مرز 10 میلیارد تومان افزایش یابد.
وی تاکید کرد: در سال های گذشته بخش فروش دارای سه مدیریت مجزا بود که امسال همه بخش های فروش نمایشگاه قرآن به یک مدیریت سپرده شد. در واقع بخش اقتصادی نمایشگاه امسال بخش مستقلی بود که این موجب شد، این بخش از نظر کمی و کیفی توسعه یابد، به گونه ای که تعداد غرفه ها 30 تا 40 افزایش یافت و دربخش کیفی هم سعی ما در این راستا بود که از ناشران مهم برای حضور در نمایشگاه دعوت کنیم، به همین جهت بخش کتاب هم از تنوع برخورد دار بوده است.
حق بین در رابطه با افزایش قیمت چادر و تاثیر در خرید آن با توجه به اینکه این محصول، محصولی وارداتی است و نیز حمایت از تولید کنندگان داخلی چادر، گفت: کارخانه تولید چادر مشکی حجاب شهرکرد به عنوان تنها واحد تولید کننده چادر مشکی کشور است، به همین جهت تدبیری اندیشیدیم و غرفه نذر حجاب را برپا و پارچههای چادری شهرکرد را عرضه کرده ایم و خوشبختانه از این بخش با استقبال بالایی مواجه شده است.
مدیر بخش فروش بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: ما سعی کردیم فروشندگان را از بین تولید کنندگان اصلی حجاب و عفاف انتخاب کنیم و فروشندگان پارچه چادری هایی که برای حضور در نمایشگاه انتخاب شدند، از کسانی باشند که بر قیمت های فروشی آنها کنترل داشته باشیم.
حق بین خاطرنشان کرد: با وجود افزایش قیمت بین 40 تا 45 درصد محصولات فرهنگی و حجاب و عفاف اما در عین حال فروش این بخش نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
نظر شما