تشکیل یک شرکت مشترک ریلی بین ایران و روسیه

ایران و روسیه توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی را در دستور کار دارند که برای فراهم اوردن زیرساخت های این کار در راستای توسعه همکاری‌های ریلی امکان تشکیل یک شرکت مشترک ریلی را مورد بررسی قرار داده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران و روسیه سال های متمادی است که شرکای تجاری یکدیگر هستند و در خلال این سال ها مقامات دو کشور در قالب دیدارها و امضای تفاهمنامه های متعدد توسعه روابط تجاری و اقتصادی را به عنوان اولویتی مهم دنبال کرده و می کنند. بر این اساس شاهد هستیم که در سال 2018 محصولات خوراکی و کشاورزی ۵۴.۴۶ درصد از حجم کل صادرات روسیه به ایران را تشکیل می دهد. ماشین آلات، تجهیزات و لوازم حمل و نقل ۱۴.۸۹ درصد از مجموع کل صادرات روسیه به ایران را شامل می شود.

 

همچنین محصولات چوب و کاغذ ۱۳.۴۲ درصد از مجموع کل صادرات روسیه به ایران را شامل می شود. فلزات و سازه های فلزی ۱۱.۶۲ درصد از مجموع کل صادرات روسیه به ایران را شامل می شود. محصولات صنایع شیمیایی ۲.۸۵ درصد از مجموع کل حجم صادرات روسیه به ایران را تشکیل می دهد این در حالی است که محصولات خوراکی و مواد اولیه کشاورزی ۷۷.۳۷ درصد از مجموع واردات روسیه از ایران و فلزات و سازه های فلزی ۱۱.۶۰ درصد از مجموع واردات روسیه از ایران و محصولات صنایع شیمیایی ۷.۴۷ درصد از مجموع واردات روسیه از ایران را شامل می شود.  ماشین آلات و تجهیزات ۱.۱۰ درصد نیز از مجموع واردات روسیه از ایران و محصولات و مواد معدنی ۰.۶۱ درصد بوده است.

 

بنابراین گزارش دو کشور برای توسعه مناسب تجاری به دنبال فراهم آوردن زیرساخت های بهتر هستند و در این مسیر راهکار‌های توسعه همکاری‌های ریلی ایران و روسیه در دیدار مدیرعامل راه آهن با «الکساندر میشارین»، قائم مقام رئیس راه آهن روسیه که روز گذشته (اول خرداد) انجام شد مورد بررسی قرار گرفته است. در این دیدار طرفین راهکار‌های تداوم همکاری‌ها در انجام طرح‌های ریلی و تشکیل شرکت مشترک بین دو کشور را مورد بررسی قرار دادند

 

 راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این باره به نقل از «سعید رسولی»، مدیر عامل راه آهن آورده است: «جمهوری اسلامی ایران برای توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز صنعت حمل و نقل ریلی اهمیت زیادی قائل است و این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری است و هم اکنون یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما در این بخش، افزایش سهم جابجایی بار و مسافر در خطوط ریلی ایران است. برای اجرایی شدن این هدف بزرگ هم اکنون اجرای طرح‌های متعددی درصنعت حمل ونقل ریلی ایران در دستور کار راه آهن قرار گرفته است که یکی از طرح‌های ریلی ما برقی کردن مسیر گرمسار- اینچه برون با همکاری راه آهن روسیه است و دولت‌های دو کشور نیز بر اجرایی شدن آن تاکید دارند.»

 

مدیرعامل شرکت راه آهن تصریح کرده است: «وظیفه خود می‌دانیم برای اجرایی شدن این طرح ریلی، تمام شرایط لازم را مهیا کنیم تا عملیات برقی کردن مسیر ریلی گرمسار - اینچه برون به سرعت با فاینانس مالی دولت روسیه اجرایی شود.»

وی با اشاره به مزیت تشکیل یک شرکت مشترک ریلی بین ایران و روسیه گفته است: «تصویب عضویت دایمی ایران در اجلاس شورای حمل ونقل ریلی کشور‌های سی‌ای اس در فنلاند، انگیزه‌های راه آهن ایران را برای توسعه همکاری‌های ریلی در کریدور شمال - جنوب بیشتر کرده است و تشکیل این شرکت مشترک می‌تواند در توسعه مناسبات دو کشور در بخش حمل ونقل ریلی و افزایش میزان ترانزیت توسط شبکه ریلی بسیار تاثیرگذار باشد.»

 

قائم مقام رئیس راه آهن روسیه نیز در ادامه این دیدار تاکید کرده است: «وشبختانه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های زیادی برای توسعه همکاری‌های ریلی بین ایران و روسیه وجود دارد و می‌توانیم حجم همکاری‌های خود را تا ۵ میلیارد یورو توسعه دهیم. دو کشور زمینه‌های همکاری ریلی بسیار زیادی دارند و روسیه آمادگی دارد با حل وفصل تمام مسایل فاینانس مالی برقی کردن مسیر گرمسار - اینچه برون، این طرح بزودی در ایران عملیاتی شود.»

 

این گزارش می افزاید: در پایان این مذاکرات مسایل مربوط به انجام پروژ‌های ریلی دو خطه کردن مسیر بافق - سرخس و روند برقی کردن مسیر ریلی بندرعباس تا سرخس با هیئت روسی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

یادآور می شود: در هفتادمین اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشور‌های سی آی اس در هلسینکی در دیدار با اولک بلازوروف رئیس راه آهن روسیه بر توسعه مناسبات و همکاری‌های دو کشور در صنعت حمل و نقل ریلی تاکید شد./

کد خبر 792367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha