به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در ماه های اخیر شاهد روند افزایشی قیمت شکر بودیم از این رو با توجه به نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان و از آنجا که این کالا یکی از کالاهای پرمصرف در این ماه است از این رو ستاد تنظیم بازار اقدام به عرضه 120 هزار تن برای صنوف مصرفکننده شکر و 20 هزار تن شکر با قیمت 3 هزار و 400 تومان برای مصرفکننده کرد.
همچنین بنا بر تصمیم ستاد تنظیم بازار برای تامین کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان اقلام پرمصرف مواد غذایی در این ماه ۱۰ درصد زیر قیمت مصوب بازار در نمایشگاههای طرح ضیافت عرضه می شود. در این دوره 37 روزه (10 اردیبهشت تا 17 خرداد 98) اقلام پرمصرف و ضروری مورد نیاز مردم مانند برنج، روغن، شکر و گوشت از محل ذخایر مواد غذایی کشور بهصورت عرضه مستقیم در همه نمایشگاههای طرح ضیافت توزیع میشود. از آنجا که شکر یکی از کالاهای اساسی پرمصرف در این ماه است تمهیدات ویژه ای برای توزیع آن در نظر گرفته شده است و در راستای تنظیم قیمت ها در بازار شکر روزانه ۸ هزار تن شکر در کشور توزیع می شود.
بنابراین گزارش در تهران روزانه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ تن شکر در میادین میوه و تره بار و ۵۱۰ تن در فروشگاههای زنجیرهای توزیع میشود. همچنین در تهران هیئتهای مذهبی به هر میزانی که شکر نیاز داشته باشند با معرفی اوقاف میتوانند به شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک مراجعه کنند. در شهرستانها نیز متقاضیان میتوانند برای دریافت شکر مورد نیاز هیئتهای مذهبی خود به شرکت غله و خدمات بازرگانی استانها مراجعه کنند تا نسبت به تحویل شکر مورد نیاز آنها اقدام شود و بر این اساس تا ۱۰ روز آینده عرضه شکر در بازار متعادل میشود.
اما با وجود این تمهیدات اما همچنان روند افزایش قیمت شکر بازار را با مشکلاتی مواجه کرد و انتشار شایعاتی مبنی بر کمبود این محصول بر گرانی آن دامن زد و با وجود آنکه مسئولان دولتی و بخش خصوصی بارها اعلام کردند که هیچ کمبودی از نظر موجودی شکر در بازار و همچنین ذخایر استراتژیک این محصول وجود ندارد اما برای اطمینان خاطر مردم دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر از آغاز واردات ۸۰۰ هزار تن شکر ثبت سفارش شده و روند ارزانی این محصول در آینده نزدیک خبر داده است.
«بهمن دانایی» اینها را به ایسنا گفته و ادامه داده است: «نه تنها هیچ کمبودی در زمینه شکر نداریم، بلکه بخش خصوصی اسفند ماه سال گذشته ۸۰۰ هزار تن شکر ثبت سفارش کرده بود که واردات آن آغاز شده است. نخستین محموله این شکرها 31 اردیبهشت به کشور وارد شد و از این به بعد نیز به صورت هفتگی دو تا سه کشتی حاوی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تن شکر به کشور وارد میشود.»
وی با بیان اینکه واردات و توزیع شکر به زودی اثر مثبتی روی آرامش و کاهش قیمتها در بازار خواهد گذاشت، اضافه کرده است: «از سوی دیگر برداشت چغندرقند پاییزه و تولید شکر از این محل نیز آغاز شده است، اما نگرانی که در این زمینه داریم این است که اکثر کامیونها به سمت گمرک امام خمینی هجوم بردهاند و تقریباً در استان خوزستان ماشینی برای حمل چغندرقند و تبدیل آن به شکر نداریم، بنابراین از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و دولت میخواهیم هر چه سریعتر نسبت به حل این مشکل اقدام کنند تا محصول روی دست کشاورزان نماند.»
یادآور می شود: مصرف شکر در کل کشور ماهانه حدود ۱۸۰ هزار تن است اما هم اکنون به طور متوسط هر ماه ۲۴۰ هزار تن شکر در کشور توزیع می شود./
نظر شما