خبرگزاری شبستان-مازندران، پوشش جمعیتی بیمه سلامت که در برنامه ششم توسعه بر اجباری بودن آن تأکید شده است بهعنوان مهمترین مأموریت سازمان بیمه سلامت همراه با استقرار نظام ارزیابی وسع که در دستور کار دولت محترم قرار دارد میتواند علاوه بر هدفمند نمودن یارانهی بیمه سلامت به گروههای نیازمند، نویدبخش افزایش پوشش بیمهای آحاد ایرانیان باشد.
در این راستا گفتگویی را با دکتر رسول ظفرمند مدیرکل بیمهی سلامت استان مازندران جهت تشریح برنامههای اداره کل مذکور در سال جاری انجام دادهایم که مشروح آن به سمع و نظر خوانندگان محترم میرسد.
تبدیل تهدیدها به فرصت
«رسول ظفرمند»، در ابتدای این گفتگو به شرایط حساس سال جاری اشاره کرد و گفت: در شرایط موجود اقتضا مینماید تا برای مدیریتی بهتر و مؤثرتر و مقابله با تحریمهای ظالمانه علیه ملت شریف ایران، همراه با مدیریت منابع، تدابیر دقیق و سیاستهای انقباضی صحیح با حفظ کیفیت و کمیت خدمات مطلوبی را اتخاذ و اجرایی نماییم.
مدیرکل بیمهی سلامت استان مازندران بیان کرد: تحریمهای ظالمانه دشمنان قسمخورده ملت ایران اقتضا مینماید تا باتدبیر و هوشمندی، تهدید موجود را به یک فرصت بزرگ تبدیل نماییم.
وی افزود: بدون تردید تحقق این مهم نیازمند تلاش، همدلی، همراهی، صمیمیت و دلسوزی در همه سطوح سازمانی است.
اطلاعرسانی و شفافیت عملکرد
ظفرمند یکی از برنامههای اداره کل بیمهی سلامت استان مازندران برای دستیابی به اهداف موردنظر در سال جاری را آمادهسازی فضای فرهنگی و جلب مشارکت حداکثری ذینفعان و مردم اعلام کرد و افزود: تبیین مأموریتها و اهداف اصلی سازمان بیمه سلامت برای بیمهشدگان مبتنی بر حفاظت مالی و صیانت از سلامت بیمهشدگان یکی از ارکان اصلی سیاستهای سازمان در سال جاری است.
وی گفت: آگاهی و شفافیت عملکرد و مأموریتهای سازمان موجب میگردد که جامعهی هدف علاوه بر اطلاع از حقوق خویش و تعهدات بیمه سلامت، نسبت به ترغیب آحاد جامعه جهت استفاده از پوشش بیمه اجباری اقدام نمایند.
ظفرمند، شفافسازی و اطلاعرسانی دقیق و مؤثر را موجب ایجاد فضای امید و افزایش اعتماد عمومی در جامعه دانست و افزود: برای دستیابی به این هدف بهرهمندی از ظرفیتهای گروههای مرجع، رسانههای محلی و استانی و سایر ابزارهای ارتباطی در دستور کار این اداره کل قرارگرفته است.
ارتقا سواد سلامت
وی ادامه داد: ارتقا سواد سلامت جامعه نقش اجتناب ناپذیری در تضمین سلامت مردم و تغییر رفتار و سبک زندگی ایشان ایفا مینماید. برای تحقق این مهم نیازمند مشارکت همهجانبهی گروههای پزشکی اعم از سازمان نظام پزشکی، انجمنهای علمی، شخصیتهای علمی مورد وثوق جامعه و نظایر آن هستیم.
ظفرمند اذعان کرد: یکی از راههای برونرفت از مشکلات پیش روی سازمان بهرهمندی از خرد جمعی و مشارکت متخصصین، کارشناسان و همکاران ماهر، صاحبنظر و دلسوز برای دسترسی به راهکارهای علمی دقیق و مؤثر میباشد که این موضوع در برنامههای سال جاری مورد تأکید قرارگرفته است.
وی بابیان اینکه دستیابی به این هدف نیازمند باور قلبی مجموعهی کارکنان در اقصی نقاط استان میباشد، تصریح کرد: در صورت تحقق این مهم میتوان انتظار داشت علاوه بر حذف فرآیندهای غیر ضرور، ارتقای بهرهوری و افزایش کارآمدی را شاهد باشیم.
برنامه محوری
ظفرمند، برنامه محوری را بهعنوان رویکرد اصلی سازمان اعلام کرد و افزود: برنامه محوری، دستیابی به اهداف سازمان بیمهی سلامت را تسهیل و میسر مینماید در این مسیر نقش ارزنده همکاران در سراسر استان و احساس تعلقخاطر ایشان به تحقق برنامه که محصول مشارکت کارکنان در تدوین و تولید برنامه خواهد بود، انکارناپذیر است و انتظار میرود مدیران محترم ستادی اجرای برنامهی عملیاتی سازمان را بهعنوان یک ضرورت اجتنابناپذیر موردتوجه ویژه قرار دهند.
وی استقرار سازمان الکترونیک را نیازمند تغییر رویکردها و رفتار سازمانی دانست و گفت: برای اجرایی کردن این طرح مهم و استراتژیک نیازمند همراهی جامعه هدف و حمایتطلبی مدیریت عالی استان، نمایندگان مجلس، ائمه محترم جمعه، فرمانداران، جامعهی پزشکی، رسانههای گروهی و... هستیم.
ظفرمند گفت: برای اجرای این طرح برگزاری نشستهای مشترک و هماندیشی با گروههای مرجع را در دستور کار قرار دادهایم.
نظارت و کنترل دفاتر پیشخوان
وی به اهمیت نظارت بر دفاتر پیشخوان تأکید کرد و افزود: دفاتر پیشخوان در سراسر استان مازندران سالانه شاهد حضور میلیونها بیمهشدهی سازمان بهمنظور تمدید، تعویض و یا صدور اولین دفترچه بیمه میباشند؛ بهعبارتدیگر دفاتر مذکور درگاه ورودی سازمان بوده و بخشی از جمعیت استان که برای نخستین بار بهمنظور دریافت دفترچه بیمه به این مراکز مراجعه مینمایند در این دفاتر اولین تجربه آشنایی با سازمان را پیدا میکنند.
مدیرکل بیمهی سلامت استان خاطرنشان کرد: خاطرهی اولین مراجعهی بیمهشده در نگاه ایشان به مجموعهی سازمان بسیار مؤثر خواهد بود و در سایر مراجعات نیز چنین نگاهی دور از ذهن نیست.
وی تصریح کرد: اداره کل بیمه سلامت استان مازندران در نظر دارد تا علاوه بر انعکاس خدمات و تعهدات سازمان در بدو ورود بیمهشده در دفاتر پیشخوان موضوع مشتری مداری و تکریم اربابرجوع در این دفاتر را بهطور ویژه به اجرا درآورد.
مدیریت منابع و منطقی نمودن رفتارها
ظفرمند، مدیریت منابع و منطقی نمودن رفتارها را یکی از مهمترین اولویتهای یک سازمان بیمه ای اعلام کرد و افزود: آنچه در این فرایند میبایست موردتوجه قرار گیرد عدم خدشه به خدمات مطلوب و لزوم توجه ویژه به بهرهمندی بیمهشدگان از خدمات باکیفیت همراه با رعایت تکریم، احترام و نهایتاً جلب اعتماد عمومی بیمهشده است.
وی گفت: جلب مشارکت حداکثری برای اینکه تمامی ذینفعان احساس کنند جزئی از راهحل هستند و تعلقخاطر یابند که برای مدیریت بهینه منابع راهحل ارائه دهند از دیگر راههای منطقی نمودن رفتارها است.
ظفرمند اظهار کرد: در این میان همراهی و همگام کردن گروههای پزشکی و تبیین شرایط موجود در اصلاح رفتار غیرمنطقی عدهای قلیل از دریافتکنندگان و ارائهکنندگان خدمت مؤثر و مفید خواهد بود.
وی، برگزاری نشستهای مشترک با گروههای پزشکی بهویژه سازمان نظام پزشکی، ارسال کارنامه عملکرد پزشکان در سرپایی و بستری و جلب همراهی انجمنهای علمی در مدیریت منابع را از تدابیر اتخاذشدهی سازمان برای مدیریت منابع و منطقی نمودن رفتارها عنوان کرد.
نظر شما