به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «تقی رستم وندی» امروز (یکشنبه ۲۹ اردیبهشت) در صد و هفدهمین جلسه شورای اجتماعی کشور در جمع خبرنگاران گفت: جلسه امروز شورای اجتماعی دومین جلسه ای است که با موضوع سکونتگاه های غیر رسمی که بهتر است از آن به محلات هدف بازآفرینی شهری یاد کنیم، برگزار شد.
رییس شورای اجتماعی وزارت کشور افزود: طی این جلسات دستگاه های مختلف دولتی نسبت به ماموریتی که در حوزه امدادرسانی خدمات اجتماعی، کاهش آسیب های اجتماعی و سلامت اجتماعی دارند، گزارش های متنوع و مفصلی را ارایه کردند؛ این گزارشات از بعد امنیت، اشتغال، آموزش، بهداشت، سلامت و مسایلی از این دست بود.
رییس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور اظهار کرد: خوشبختانه به نظر می رسد یک انسجام و هم افزایی در حوزه برنامه ریزی میان تمام دستگاه ها ایجاد شده است و می توان گفت سال 98 آغاز تحول عمده در حوزه اقدامات و مداخلات دستگاه های دولتی در محلات هدف بازآفرینی شهری است.
رستم وندی ادامه داد: جمعیتی حدود یازده میلیون در حاشیه نشینی شهری ساکن هستند و قریب به هشت میلیون نفر در بافت فرسوده و تاریخی کشور سکونت دارند که این آمار جمعیت بزرگ قریب به 19 میلیون را از جمعیت 60 میلیون شهرنشین جمهوری اسلامی ایران در این مناطق ساکن هستند که مشکلات خاص خود را در پی دارند.
وی در مورد مشکلات حاشیه نشینی اظهار کرد: زباله، پسماند، فقر شهری، مشکلات کالبدی، مسکن، عقب ماندگی نظام آموزشی و پایین بودن بهداشت در این محلات از جمله مشکلات حاشیه نشینی است که با کمک تمام دستگاه ها لازم است تا اقدامات و مداخلات لازم صورت بگیرد.
وی گفت: امروز در این جلسه مقرر شد تا یک کارگروه ویژه موضوع مهاجرت معکوس را که در برنامه ششم توسعه نیز عنوان شده است به همراه کاهش جمعیت این محلات مورد بررسی قرار دهد و برنامه جامعی در این خصوص تدوین کند. همچنین در حوزه امنیت و اشتغال الگوهای خوبی در جلسه امروز ارایه شد، به طور مثال در حوزه اشتغال ائتلافی میان هلال احمر، سازمان فنی حرفه ای، معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری و وزارت کشور که تلاش می کند در 22 استان کشور مدل خاصی را که در حوزه کارآفرینی ارایه شده است، پیاده کند.
وی گفت: نمونه موفقی از شهر کرمان امروز در جلسه ارایه شد. به نظر می رسد با برنامه ریزی های صورت گرفته سال 98 سرآغاز تحولی خوب در حوزه سکونتگاه های غیر رسمی باشد.
نظر شما