هجوم پروانه های «خانم قشنگ» به خراسان جنوبی

به دنبال بارندگی های پر برکت و بی سابقه در خراسان جنوبی، پروانه های رنگانگ معروف به «خانم قشنگ»ها، مهمان مزارع کشاورزی شده و منظره ای بی نظیر را خلق کرده اند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: بعد از بارش‌های پربار در شهرهای مختلف ایران، خراسان جنوبی در بهار امسال با اتفاق بی‌سابقه جدیدی روبرو شده؛طوری که با هجوم پروانه های رنگارنگ«بانوی رنگارنگ و خانم قشنگ» ها، فضای زیبایی را آفریده اند.

 

مدت کوتاهی است  که در سطح استان خراسان جنوبی، جمعیت زیادی از حشرات دیده می‌شوند. در ابتدا پروانه‌های موسوم به اسم بانوی رنگ آمیزی شده و خانم قشنگ ها به این استان هجوم آوردند و حالا هم شاهد موجی از کفش دوزک ها در سطح استان هستیم.

 

امسال به خاطر بارندگی‌های خوب و سرسبز شدن مراتع، شاهد حضور بیشتر پروانه‌ها به خراسان جنوبی هستیم.

 

 

«راضیه درکی گیو»، کارشناس محیط زیست خراسان جنویی به خبرنگار شبستان گفت: این پروانه‌های رنگین بیشتر از علف‌های هرز در طبیعت استفاده کرده و به‌عنوان آفت محصولات زراعی محسوب نمی‌شوند.

 

وی افزود: هجوم و افزایش جمعیت این پرندگان به خاطر باران و افزایش گیاهان و سرسبزی مراتع سبب تخم گزاری اینگونه در گیاهان و نهایتا به دلیل افزایش غذا در مزارع بوده است.

 

بانوی رنگارنگ هیچ خسارت و آسیبی به گیاه، انسان و مزارع وارد نمی کند

این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه بانوهای رنگارنگ هیچ خسارت و آسیبی به گیاه، انسان و مزارع وارد نمی کنند، ادامه می دهد: حتی وجود این پروانه ها مزیتی برای کشاورزان به لحاظ گرده افشانی و افزایش محصول محسوب می شود.

 

درکی گیو ادامه می دهد: موج جمعیتی حشرات اول از شمال غرب، شمال، شرق و سپس وارد جنوب شرق شده و هیچ خسارت جدی ای به بار نمی آورند ولی شب پره ها نوعی آفت برای محصولات محسوب می شوند.

 

او اظهار کرد: پروانه یک موجود بسیار سبک و ظرفی بوده که با جریان باد به مناطق مختلف منتقل می‌شود، لذا بانوی رنگ آمیزی شده استان هم به دلیل وزش باد به این منطقه هدایت شده است.

 

 

پروانه ها تامین کننده غذای پرندگان محسوب می شود که حلقه مهمی از زنجیره غذایی هم هستند، این را درکی می گوید و ادامه می دهد: تخم گذاری این پروانه ها در گیاهان و تغییر اقلیم استان در سال های دیگر وجود این پروانه ها را برای سال‌های آینده ضمانت می کند.

 

همچنین خراسان جنوبی در کنار هجوم این بانوان قشنگ شاهد حضور موجی از کفش دوزک ها بر روی درختان و گیاهان مزارع است که در این خصوص هم درکی بیان می کند: تنها دو نوع کفشدوزک 9 نقطه ای و 11 نقطه ای به عنوان آفت محسوب می شوند ولی اکثر آنها مفید بوده و آفات را کنترل می کنند؛ لذا کشاورزان نباید خودسرانه به سم پاشی این پروانه ها و کفشدوزک ها بپردازند.

 

او با بیان اینکه این پروانه‌ها از گونه Venessa است که به «خانم قشنگ» و «رنگین بانو» هم معروف‌اند، خاطرنشان می کند: تا زمانی که بارندگی‌ها در استان تداوم داشته و محیط مرطوب باشد؛ خراسان جنوبی میزبان این خانم قشنگ ها هست.

 

 

 

کد خبر 790806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha