به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « اکرم فداکار» در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ارتباطات گفت: مهمترین وظیفه و عملکرد اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه زیرساختی است و نقش حاکمیتی مبتنی بر هماهنگی، برنامه ریزی و سیاست گذاری است.
وی افزود: امروز استان یزد جایگاه خوبی در شاخص های ارتباطی و فناوری اطلاعات دارد که شاخص توسعه یافتگی زیرساختی ما با سه پله صعود رتبه سوم کشور را داریم که امیدواریم به همت مدیران جایگاه بهتری را داشته باشیم.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان یزد خاطرنشان کرد: شاخص های زیرساختی ارتباطی ما در حوزه ضریب نفوذ تلفن ثابت با 47 و 3 دهم درصد رتبه دوم کشور را داریم و ضریب نفوذ تلفن همراه نیز در مجموع با عدد 135 و هفت دهم درصد جایگاه خوبی را در کشور داریم.
فداکار تصریح کرد: مشترکین اینترنت پرسرعت یک میلیون و 306 هزار مشترک اینترنت ثابت و سیار داریم که ضریب نفوذ آن با عدد 109 و 102 صدم درصد رتبه خوبی در کشور داریم.
وی ادامه داد: ما در 22 شهر خود اینترنت نسل 3 و چهار را داریم که مهمترین شاخص های ارتباطی شهری در حوزه کلان داریم.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان یزد گفت: در بخش توسعه ارتباطات روستایی نیز برنامه های مختلفی داریم که ما در استان از بین یک هزار و 127 آبادی تعداد 600 آبادی زیر 5 خانوار جمعیت دارند که ما را در جذب منابع با مشکل روبرو کرده است اما با این وجود وضعیت خوبی را در استان داریم.
فداکار ادامه داد: از 607 آبادی زیر 5 خانوار تعداد 160 آبادی تحت پوشش اینترنت نسل 3 و 4 هستند.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان یزد خاطرنشان کرد: طرح های وب نیز از دیگر برنامه های ما است که هدف رساندن اینترنت پرسرعت بی سیم به روستاها است که در مرحله اول 419 روستا مجهز شدند و 159 روستا نیز در مرحله اجرا هستند که اگر این پروژه به اجرا برسد بخش قابل توجهی از روستاهای ما از این طریق به اینترنت پرسرعت مجهز می شوند.
فداکار تصریح کرد: اجرای پروژه فیبر روستایی از دیگر پروژه های ما است که در فاز اول برای استان یزد قرار است 122 کیلومتر فیبر روستایی اجرا شود که امیدواریم هرچه زودتر خبر بهره برداری آنن را برسانیم.
وی با اشاره به بخش اشتغال و توسعه آی تی و شبکه ملی اطلاعات افزود: شبکه ملی اطلاعات قرار است بعد از اتمام نهایی شبکه بومی، امن و پایدار را در کشور ایجاد کند که تضمین کننده امنیت و استقلال کشور و بستری برای توسعه ارتباطات باشد.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان یزد گفت: تصور نادرستی از شبکه ملی اطلاعات وجود دارد که آن را صرفا بستر فیزیکی می دانند اما این درست نیست بلکه این شبکه سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا دارد که این سه لایه باید در کنار هم قرار گیرند و در بلند مدت همدیگر را تکمیل کنند.
فداکار بیان کرد: در لایه زیر ساخت که وظیفه ارتباطات است خوشبختانه 80 درصد تکالیف خود را انجام داده است که در 18 ماه اخیر 50 اقدام کلان ضورت پذیرفته است که نمونه آن در توسعه زیر ساخت ها است.
وی افزود: ما در یک سال گذشته 250 هزار اپلیکیشن موبایلی را شاهد بروز و ظهور بوده ایم که نتیجه تحقق این زیر ساخت است.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان یزد خاطرنشان کرد: دولت بیش از 2 هزار و 600 میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری کرده و 7 هزار میلیارد نیز بخش خصوصی این سرمایه گذاری را داشته اند.
فداکار ادامه داد: ما دستاوردهای مهمی را در برنامه کلان این بخش داریم که تولید 70 درصد تجهیزات مورد نیاز شبکه ثابت کشور به خودکفایی رسیده ایم و 30 درصد تجهیزات مورد نیاز گسترش همراه کشور به خودکفایی رسیده ایم.
وی تصریح کرد: خودکفایی 100 درصدی تجهیزات امنیتی کشور نیز این نشان از همت والای جوانان ایرانی است.
فداکار بیان کرد: افزایش کیفیت ارتباطات داخلی و کاهش هزینه ارتباطات داخلی نسبت به ارتباطات خارجی است که رشد 400 درصدی محتوای داخلی را در مقابل 60 درصد اینترنتی داشته باشیم.
وی افزود: ما حدود 90 کسب و کار نوپا را شناسایی کردیم که شتاب دهنده ها، مراکز رشد پارک از جمله آنها است و در این زمینه 88 شرکت دانش بنیان در یزد داریم که 51 درصد این شرکت ها در حوزه آی سی تی در فعالیت هستند که رتبه دوم کشور را داریم.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان یزد خاطرنشان کرد: ما دو شتاب دهنده که نهاد مهم در اکوسیستم نوآوری داریم که سندباد و پیشگامان به عنوان این دو شرکت هستند.
فداکار ادامه داد: 700 شرکت دارای نماد اعتماد داریم که تا پایان شهریور 97 ثبت شده است و ما بیش از 550 تیم توسعه دهنده یزدی صرفا در کافه بازار تا مهر 97 داریم.
وی تصریح کرد: در حوزه امنیت اطلاعات نیز بعد از تهران اختلاف خوبی داریم که 6 شرکت دارای پروانه افتا و 14 شرکت دارای پروانه خدماتی در حوزه امنیتی و دو محصول در حوزه امنیتی وجود دارد.
فداکار بیان کرد: حق الناس و مقابله با مشکلات از مهمترین شعارها و برنامه های وزیر ارتباطات بوده است که نمونه آن نیز در آمار افراد ارز بگیر و ستاره مربع ها بوده است و دستورات جدی صادر شده است.
وی گفت: با شماره گیری ستاره 800 مربع از سرویس های ناخواسته فعال می شوید و آن ها را غیر فعال می کنند که این به عنوان حق الناس و آگاهی مردم است.
وی افزود: شماره 195 و درگاه دریافت شکایات مردمی در تمامی حوزه ها از جمله اقدامات دیگر در این زمینه است که امیدواریم انتقادات و پیشنهادها در این سامانه ها ثبت گردد.
مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان یزد خاطرنشان کرد: ما در استان خوشبختانه آماده ارائه تسهیلات به کسب و کارهای نوپا در حوزه آی تی هستیم که به عنوان وام وجوه اداره شده ارائه می شود و از سال 95 حدود 90 میلیارد ریال هزینه شده است و همچنان این بخش ادامه دارد.
نظر شما