سیلابی که از بی تدبیری مسئولان وارد خانه ها شد/ مسئولان همچنان وعده های توخالی می دهند

متاسفانه به علت جانمایی غیر اصولی در منطقه شهرک فرهنگیان و مسکن مهر شهر آشخانه در مکانی که قبلا سیل خیز بوده و عدم ایجاد کانال انحراف سیلاب به علت بی توجهی مسئولان وقت، شهروندان این منطقه از ورود سیلاب در امان نیستند.

خبرگزاری شبستان _مانه و سملقان؛ برای اینکه از وقوع سیلاب ها و معضلات در روستاها و شهر ها جلوگیری شود، سازه های کنترل جریان مانند سدها، سیل بندها، کانال های انتقال سیلاب به نحوی باید ساخته و طراحی شود تا برای مردم و شهروندان مشکلاتی را بوجود نیاورد. متاسفانه به علت جانمایی غیر اصولی در منطقه شهرک فرهنگیان و مسکن مهر در مکانی که قبلا سیل خیز بوده و عدم ایجاد کانال انحراف سیلاب برای این منطقه که به علت بی توجهی مسئولان وقت شهر آشخانه صورت گرفته؛ در فصل بهار با بارش باران های شدیدی که در شهرستان مانه و سملقان رخ می دهد، شهروندان این منطقه از ورود سیلاب در امان نیستند.

 

یکی از شهروندان مسکن مهر ۱۲ با بیان اینکه بارش باران در چند شب گذشته باعث خسارت های زیادی به مردم این منطقه شد، افزود: ساعت دو بامداد بود در حالی که تعداد زیادی از شهروندان خواب بودند سیلاب داخل خانه هایی که همکف بودند وارد شد و ترس و وحشت از اینکه راه فراری نداشتیم و از همه کوچه و خیابان ها سیل به داخل خانه ها وارد می شد، همه وجودم را فرا گرفت.

 

محمد شرافتی، اظهارداشت: فرزندانم خواب بودند اول فکر کردیم زلزله رخ داده و دیوار حیاط ریخته ولی بعد از چند ثانیه با شدت فراوان سیل وارد خانه شد به طوری که یک مترو نیم ارتفاع خانه را گرفته بود.

 

وی ادامه داد: تمام لوازم منزلمان را سیل یا آسیب زد و یا با خود برد و هرآنچه که در مدت ۴۰ سال با زحمت و مشقت ساخته بودیم را یک شبه در چند دقیقه از دست دادیم.

 

یکی از زوجینی که تازه ازدواج کرده بودند، می گوید: کمتر از یکسال است که با همسرم به خانه خودمان آمده ایم و در این منطقه خانه ای را اجاره کردیم که متاسفانه سیل چند شب گذشته وارد خانه شد و دیوار پذیرایی فروریخت و تمام لوازم زندگیمان را سیل با خودش برد.

 

توحید اکبری اظهارداشت: وسایل هایی را که از سیل در امان ماندن نیز کاملا از بین رفتن و دیگر قابل استفاده نیستند.

 

وی بیان کرد: با توجه به مشکلات معیشتی و گرانی کالا، جهیزیه مان را با وام خریداری کرده بودیم و هنوز قسط آن ها تمام نشده که سیل با خودش برد و در حال حاضر منزل اقوام ساکن هستیم.

 

یکی دیگر از شهروندان مهر ۶ گفت: زمانی که برای ساخت خانه در این منطقه اقدام کردیم مسئولان امر مجوزهای لازم را برای ساخت و ساز به متقاضیان ارائه می کردند و کسی این موضوع را که این منطقه سیل خیز است را مطرح نمی کرد و مانع ساخت و ساز مردم هم نمی شدند.

 

حسن شیردل اظهارداشت: منطقه مسکن مهر و قسمتی از شهرک فرهنگیان در شهر آشخانه قبلا سیل خیز بوده و آب ها و سیل ها از کوهپایه ها و روستای بیار و زوعلیا از این منطقه عبور می کرده که متاسفانه قبل از اینکه این منطقه برای ساخت و ساز خانه انتخاب شود باید کانال انتقال سیلاب را ایجاد می کردند که این کار انجام نشده است.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر با کوچکترین بارندگی، این منطقه از سیلاب در امان نیست و سال گذشته نیز همچین اتفاقی در این منطقه رخ داد و مسئولان وقت فقط بازدید کردند و وعده های محقق نشده به مردم دادند.

 

یکی دیگر از شهروندان گفت: متاسفانه شهروندان این منطقه هرچند سالی که بارندگی های شدیدی رخ دهد شاهد ورود سیلاب به منازل مسکونی و خسارت های زیادی هستند و مسئولان بی اطلاع از این قضیه نیستند.

 

حسن کمالی اظهارداشت: بعد از وقوع سیلاب برای تسریع در امر بازسازی این منطقه نیروهای امدادی و خدمات رسان، گروه های جهادی بسیج، نیروهای انتظامی و دادگستری کل به کمک مردم خسارت دیده آمدند و از همه آنها تشکر می کنیم.

 

وی تصریح کرد: اینکه بیایند و فقط شستشوی کوچه و خیابان ها و خروج سیل از خانه های مردم را انجام دهند دردی از مشکلات ما کم نمی کند بلکه باید با تخصیص اعتبار فکر اساسی برای برطرف شدن این مشکل انجام دهند.

 

فرماندار شهرستان مانه و سملقان در این خصوص گفت: متاسفانه در سالیان گذشته این منطقه زراعی و باغی بوده و در طول ۳۰ سال گذشته تغییر کاربری داده شده و به مسکونی تبدیل شده که مسئولان وقت آن زمان شهرسازی شهرستان در قبال تفکیک هایی که انجام شده و تحویل به شهرداری داده شده باید طرح جمع آوری آب های سطحی را انجام می دادند.

 

محمود رضا معموری افزود: مسئولان مربوطه وقت باید در کنار جدول کشی و... برای کانال انتقال سیلاب طرحی را ایجاد می کردند که متاسفانه این کار انجام نشده است.

 

وی بیان کرد: ضلع شرقی شهر آشخانه باید در گذشته مورد توجه قرار می گرفت و در جلسه بحران شهرستان ایجاد کانال انتقال آب را برای شهرداری شهر اشخانه جزء مصوبات میی آوردند که باید در اسرع وقت مشاوره آب منطقه ای را در خصوص جمع آوری آب های سطحی، عقد قرارداد و مطالعه کارشناسی انجام داد و در اولین فرصت به دنبال جذب اعتبارات باشند.

 

فرماندار مانه و سملقان با بیان اینکه باید مسیر را جهت انحراف سیلاب مشخص کرد تا در سنوات آتی با این مشکل روبه رو نشویم، بیان کرد: این طرح اعتبارات زیادی نیاز دارد و در حال حاضر پیشگیری های موقت در این منطقه انجام شده ولی به صورت موقت است و باید اساسا کار و طرح کارشناسی شده انجام شود.

 

معموری افزود: در حد مقدورات، خسارات و تسهیلات به آسیب دیدگان سیل در این منطقه جبران خواهد شد.

 

وی گفت: ۷۰ منزل که همکف بودند به لوازم خانگی آنان خسارت وارد شده و ۱۰۰ منزل نیز سیلاب به داخل ورود کرده است.

 

امام جمعه شهر آشخانه نیز در این خصوص گفت: از حضور مسئولان و امداد رسانی سپاه و هلال احمر و... تشکر می کنم و مسئولان باید به فکر چاره ای اساسی باشند و به خانواده هایی که لوازم خانگی آن ها از بین رفته، کمک کنند.

 

حجت الاسلام عباسعلی احمدزاده افزود: هر مشکلی یک راه و چاره ای دارد و زمان تفکیک این زمین ها باید برای انتقال سیلاب، طرح اجرا می کردند و یا اینکه مجوز ساخت را نمی دادند تا اینگونه مشکلات بوجود نمی آمد.

 

وی بیان کرد: به خاطر خشکسالی ها کسی به فکر نبوده و  با توجه به بارش باران های شدید مسئولان هر چه سریعتر به فکر چاره باشند.

 

شهرستان ۱۱۰ هزار نفری مانه و سملقان در ۴۵ کیلومتری غرب بجنورد واقع شده و شهر آشخانه بیش از ۲۵ هزارو ۵۰۰ نفر جمعیت دارد که مسکن مهر و مسکن فرهنگیان در ضلع شرقی این شهر قرار گرفته و بارندگی های روزهای اخیر خسارات زیادی را به شهروندان این منطقه وارد کرده است.

 

 

کد خبر 790688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha