یاران امام زمان(عج) اهل طمع یا جزع و فزع نیستند

یک استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه طمع، انسان را در برنامه‌ریزی و محاسبه دچار اشتباه می‌کند، گفت: یاران امام زمان(عج) مرز مالکیت ندارند زیرا اهل طمع یا جزع و فزع نیستند. همه انسان‌ها حریص هستند غیر از کسانی که همواره نمازخوان‌ باشند.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امام حسین(ع) واقع در میدان امام حسین(ع) تهران به سخنرانی پرداخت و گفت:‌ آیاتی از قرآن کریم درباره حالات انسان به حرص و بی‌تابی او می پردازد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: بر اساس آیات قرآن کریم انسان به شدت حریص و بی‌تاب است وقتی به او بدی و شری برسد جزع و فزع کرده و هنگامی که به او خیری ‌رسد استنکاف می‌کند، ما باید سعی کنیم از این حالات فاصله بگیریم.

 

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه اگر ما با دیگران شریک نمی‌شویم به دلیل ترس از ضرر و طمع به منفعت بیشتر است، ابراز کرد:‌ همین امر سبب شده که ما تنها باشیم، صهیونیست‌ها با هم کار می‌کنند که دنیا را گرفتند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه یاران امام زمان(عج) مرز مالکیت ندارند زیرا اهل طمع یا جزع و فزع نیستند، اظهار کرد: طمع انسان را در برنامه‌ریزی و محاسبه دچار اشتباه می‌کند سختی کار زمانی است که انسان می‌خواهد مصداق را در تجارت پرسود تشخیص دهد که آیا کوتاه بیایید یا دنبال آن برود.

 

وی با بیان اینکه تشخیص مصداق در صدقه دادن و برنامه‌ریزی بلندمدت و در بسیاری از زمینه‌ها کار دشواری است، تصریح کرد: تمام معلومات دینی را فرا بگیریم و ذهنمان مملو از خوبی و بدی دین باشد مشخص نیست که بتوانیم درست زندگی کنیم بلکه باید تشخیص دهیم که مصداق ها کجا است، برای تشخیص مصداق‌ها باید ببینیم کدام واجب‌تر است، آنجا که یقین دارید عملی درست است انجام دهید خداوند قلب شما را بینا می‌کند که مصداق‌ها را تشخیص دهید.

 

حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه دل نورانی مصادیق را تشخیص می‌دهد، تاکید کرد: در ماه مبارک رمضان نباید انسان زندگی عادی قبل از این ماه را داشته باشد بلکه باید وقت بیشتری برای دعا، ذکر و عبادت قرار دهد.

 

استاد حوزه و دانشگاه با استناد به آیاتی از قرآن کریم، بیان کرد:‌ خداوند در قرآن درباره انسان می فرماید که او به نیت خیر و شر یا هوای نفس خود آگاه است اگر انسان در خود تامل کند می‌فهمد که باید چه کند و چقدر خداوند نسبت به فلان عمل او نظر مثبت دارد.

 

وی با بیان اینکه کنار زدن تکلیف شرعی برای افزایش اموال ناشی از حرص و طمع است، گفت: به عنوان مثال از تکالیف شرعی پاسخ مثبت و سریع به فرمان پدر و مادر یا رفع گرفتاری شخص مضطر است که وابسته به شما است لذا باید به آنها رسیدگی کنید.

 

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه از جمله ملاک‌های یک کار خوب این است که مانع یک تکلیف شرعی نشود، اظهار کرد: زیاد کردن مال کار خوبی است اما تا زمانی که مانع تکلیف شرعی نشود.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هر کس به خاطر خداوند کارهای خود را انجام دهد خداوند او را هدایت می‌کند، ابراز کرد: همه ما به خداوند نیاز داریم که کارهای ما را تدبیر کند، اگر کسی مخلص باشد خداوند راه را برای انجام کارهای خوب او باز می‌کند و مسیر انجام کارهای بد را بر او می‌بندد.

 

وی افزود: باید برای رضای الهی در کسب مال و علم تلاش کنید که خانواده و جامعه در راحتی قرار دهید اما برای دوری از طمع مراقب باشید که تلکیف شرعی دیگری را از بین نبرده باشید و آن را خالص برای خدا انجام داده باشید.

 

حجت الاسلام  پناهیان با بیان اینکه علامت انسان حریص این است که اگر بدی به او برسد جزع و فزع می‌کند، گفت: کسی که حریص نیست هنگام دعا جزع و فزع نمی‌کند بلکه با رضایت از خداوند خواسته خود را درخواست می‌کند. خداوند به چنین افرادی مغفرت و رحمت خودرا بشارت داده است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسان حریص خسیس هم است، تاکید کرد:‌ همه انسان‌ها حریص هستند غیر از کسانی که همواره نمازخوان‌ باشند، نماز روح انسان را پاک، حال و اخلاق او را خوب می‌کند، نماز اول وقت بسیار سازنده است و انسان هر روز با هر نماز یک خودسازی خاصی را انجام می‌دهد، کسی که خودسازی کرده باشد حریص و خسیس نیست که جزع و فزع کند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ خداوند در قرآن فرموده است که برای خودسازی و دوری از فحشا و منکر از نماز کمک بگیرید، رسول خدا(ص) هنگام جنگ وقتی کار سخت می‌شد مقداری توقف کرده دو رکعت نماز می‌خواندند سپس دوباره وارد جنگ می‌شدند. امام حسین(ع) برای عزت مقابل دشمن ایستاد اما نماز برای ایشان چنان اهمیت داشت که برای آن از دشمن اجازه توقف جنگ را درخواست کردند.

کد خبر 790313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha