ضرورت احیای اشتغال  در مناطق سیل زده/ سیل زدگان با مشکات معیشتی و اشتغال مواجه هستند

کم توجهی به تسریع در احیای اشتغال مناطق سیل زده عامل مشکلات اقتصادی و معیشتی خانواده و بستر مهاجرت سیل زدگان خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، سیل 12 فروردین، در چشم برهم زدنی روستاهای حریم رودخانه های استان لرستان و بخش وسیعی از شهرهای پلدختر و معمولان را زیر آب برد.

 

سیل خسارت های زیادی به زیرساخت های استان لرستان در حوزه های مختلف چون زیرساخت ها، کشاورزی، اماکن اداری و ورزشی و منازل مردم شد.

 

سیل امروز با تخریب اندک فرصت های اشتغال مردم مناطق سیل زده، پدران زیادی را بیکار و خانه نشین که نه چادر نشین کرده است.

 

افرادی که تمام دارایی خود را در یک روز از دست داده و نه تنها سرمایه زندگی که فرصت اشتغال خود را در سیل باخته اند و امروز در زیر چادر های امدادی در انتظار حمایت و مساعدت مسئولان هستند.

 

در روزهای نخست رخداد سیل، بازار امداررسانی داغ بود و هر روز جمعیتی از مسئولان کشور به دیدار سیل زدگان می آمدند و برای رفع مشکل سیل زدگان وعده ها ثبت شده است که البته بخشی از این وعده ها محقق و بخشی دیگر در دست اقدام ذکر شده است.

 

پس از ضرورت اسکان اضطراری سیل زدگان، امروز رفع مشکل معیشتی سیل زدگان و احیای اشتغال از دست رفته از مهم ترین نیاز های مردم سیل زده استان لرستان است.

 

 

با حمایت از اشتغال دوباره دیارمان را آباد می کنیم

 

«مهدی  بابایی»، از سیل زدگان شهرستان پلدختر، یکی از بیکار شدگان سیل 12 فروردین، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: حضور مردم، گروه های نظامی چون سپاه و ارتش در یاری رساندن به سیل زدگان قابل تقدیر است.

 

وی شغل خود را کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: سیل زمین های کشاورزی ما را نابود کرده است.

 

بابایی، سیل خسارت زیادی به زندگی ما وارد کرده است، بیان کرد: باغ انجیر سیاه داشتیم که به دلیل نزدیک بودن به حریم روخانه درخت های باغ از بین رفته اند.

 

وی افزود: امروز خانواده های زیادیی مانند ما بیکار شده اند وعلاوه بر خانه و زندگی سرمایه خود را از دست داده اند.

 

بابای، با تاکید به اینکه ما اهل کار و تلاش هستیم، بیان کرد: امیدواریم در سایه حمایت مسئولان و خیران دوباره بتوانیم زمین های کشاورزی و باغات را احیاء کنیم و شادی و رونق به خانه و زندگی سیل زده خود بازگردانیم.

 

این سیل زده لرستانی، با بیان اینکه ما در عمل اهل کار و تلاش هستیم، افزود: به فضل الهی و حمایت مسئولان دوباره شهر و دیار خود را آباد خواهیم کرد.

 

نیازمند حمایت مسئولان برای احیای اشتغال از دست رفته مان هستیم

 

 

«مرتضی زمانی»، دیگر سیل زده شهرستان پلدختر، هم که مغازه لوازم خانگی داشته است، افزود: متاسفانه با ورود سیلاب به مغازه سرمایه زیادی از دستم رفته است و علاوه بر ساختمان منزل و ساختمان مغازه وسایلی که سرمایه کاری محسوب میشده اند هم از بین رفته اند.

 

وی افزود: هم اکنون جمعیت زیادی از افرادی که روزی شغل داشته اند، بیکار شده اند.

 

زمانی با بیان اینکه با آرام شدن فضای کسب و کار در جامعه دوباره از نو شروع خواهیم کرد، بیان کرد: بازگشت به چرخه کار برخی از مشاغل از دست رفته نیازمند حمایت و مشارکت مسئولان است که امیدواریم در این زمینه تسریع و همکاری خوبی انجام شود.

 

گرمای هوا و نبود امکانات زندگی مان را سخت کرده است

 

«حمید رشنو»، دیگر سیل زده شهرستان پلدختر، با بیان اینکه ساختمان مسکونی، لوازم منزل و اشتغال خود را در سیل 12 فروردین از دست داده است، گفت: امروز در حالی چشم به دست حمایت مسئولان و خیران دوخته ایم که روزی گرچه زندگی ماهم سختی های زیادی داشت، اما زندگی مشخص و کار معین داشتیم و در آرامش زندگی می کردیم.

 

وی با بیان اینکه تا حدود یک هفته قبل در چادر امدادی زندگی می کردیم، افزود: با مشارکت مسئولان در اعطای تسهیلات موفق شدیم همسر و فرزندان را در منزل اجاره ای اسکان دهیم.

 

رشنو، با اشاره به گرمای شدید هوا در شهرستان پلدختر، بیان کرد: در این گرمای هوا نبود سیستم سرمایشی، یخچال و وسایل منزل مناسب موجب سخت شدن زندگی برای خانواده های سیل زده شده است.

 

وی ادامه داد: امروز تمام دارایی خانواده ما موکت، چند پتو، اندک لوازم زندگی است که توسط خیران و امدادگران اهداء شده است.

 

رشنو، می گوید: انتظار داریم مسئولان به یاری ما آمده تا با احیای اشتغال از دست رفته دوباره روی پای خود بایستیم.

 

این سیل زده لرستان، در ادامه با بیان اینکه من از محبت و برادری هموطنان خود در دست گیری از سیل زدگان تشکر می کنم، افزود: روز های نخست سیل مردم در شوک بزرگی بودند، 2 روز راه های ارتباطی به پلدختر قطع بود و حضور امدادگران، نیروهای نظامی، ادارات وگروه های جهادی موجب قوت قلب سیل زدگان شد.

 

امروز مهم ترین مسئله مردم سیل زده  بحث معیشت و اشتغال است، و اگر برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده نشود با سیل مهاجرت روبرو خواهیم شد.

 

 

تلاش وزارت کار و تعاون برای بهبود وضعیت اشتغال در مناطق سیل زده

 

 

مدیرکل، تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان، با اشاره به تلاش وزارت کار برای بهبود وضعیت اشتغال مناطق سیل زده، گفت: بیش از سه هزار و 880 فرصت شغلی در بازسازی مناطق سیل زده پیش بینی شده است.

 

«علی آشتاب»، افزود: در حال حاضر اقدامی که از سوی ما صورت گرفته این است که کارگرانی که به‌واسطه سیل بیکار شده‌اند بیمه بیکاری دریافت می‌کنند.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان ادامه داد: تمام فرایند زمان‌بر برای دریافت بیمه بیکاری حذف شده و ظرف مدت یک ساعت کار آن‌ها انجام می‌شود.

 

آشتاب، اظهار کرد: به دنبال احیای اشتغال آسیب‌دیده ناشی از سیل هستیم که طرحی تهیه شده و اطلاعاتش برای معاونت اشتغال فرستاده خواهد شد و به‌نوعی به دنبال مشارکت مردم هستیم.

 

وی تصریح کرد: به دنبال این هستیم اگر مردم در ساخت‌وساز منطقه باشند ما به مدت ۱۰۰ روز حقوق آن‌ها را تأمین خواهیم کرد، وزارت کار برای این امر آمادگی را دارد.

 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: لایروبی باغات، درختان، بازسازی معابر و در حوزه مراقبت از افرادی که بیماری‌های صعب‌العلاج دارند و کودکان می‌توان برای ۲۲۰ نفر شغل ایجاد کرد و حقوق آن‌ها را هم خودمان پرداخت می‌کنیم.

 

آشتاب اضافه کرد: در بحث بهداشتی نیز اگر افرادی دارای تخصص هستند می‌توانیم به‌طور موقت آن‌ها را به خدمت بگیریم.

 

وی بیان کرد: در بحث بازسازی ۳۸۸۰ فرصت شغلی پیش‌بینی‌شده است و اگر اعلام آمادگی کنند حقوق ۱۰۰ روز آن‌ها پرداخت می‌شود.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان،گفت: در بحث تسهیلات برای اینکه اشتغال آسیب‌دیده آنجا ترمیم شود ۱۵۰ میلیارد اعتبار گذاشته‌اند برای واحد‌های که آسیب‌دیده‌اند و هم برای کسانی که می‌خواهند سرمایه‌گذاری جدید انجام دهند.

 

آشتاب ادامه داد: بخش عمده آسیب ما در بخش بازار و اصناف بوده و بیشتر در مردم در پل‌دختر و معمولان اصناف، دامداری و کشاورزی است.

 

وی بیان کرد: بدون محدودیت در راستای اشتغال روستایی کار خواهد شد؛ در بحث اصناف که در شهر است صندوق بیمه کارآفرینی قرار شده تسهیلاتی پرداخت کند.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان، اظهار کرد: اگر روی بحث درآمدزایی آنجا کار نشود آسیب آن زیاد خواهد بود.


آشتاب تصریح کرد: در حوزه اشتغال و تقویت درآمد خانواده‌ها باید کار شود. در راستای کمک‌ها نیز ۸۰ هزار قلم در منطقه توزیع‌شده است.

 

وی اضافه کرد: برای 6000 کسبه پیشنهاد تسهیلات داده شده است. بیشترین آسیب درزمینهٔ تجهیزات است که برای آوردن تجهیزات با مشکل روبرو هستند.

کد خبر 789956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha