به گزارش خبرنگار شبستان از محل برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها، نشست بازیگران سریال های طنز در آیینه مطبوعات عصر امروز هفتم آبانماه در محل سرای روزنامه نگاران به همت ماهنامه زندگی ایرانی برگزار شد.
در این نشست که با حضور سه تن از بازیگران سریال کمدی قهوه تلخ برپا شده بود، نظرات و تحلیل های این بازیگران در رابطه با نوع و رویکرد خبری اصحاب رسانه در حوزه سینما مطرح شده و در مقابل خبرنگاران نیز به ارائه عقاید خود در راستای مسئله مذکور پرداختند.
در ابتدای این نشست شهرام شکیبا که بعنوان مجری و گرداننده این برنامه حضور داشت خطاب به برزو ارجمند بازیگر طنز مجموعه قهوه تلخ این سوال را مطرح کرد که آیا مطبوعات داخلی از آغاز کار این بازیگر تاکنون برخوردی قابل قبول ارائه کرده اند و آیا در طول این سالها این سبک برخورد مطبوعات با این بازیگر تغییر کرده است یا خیر؟
برزو ارجمند در پاسخ به این پرسش شهرام شکیبا اظهار کرد: من هجده سال است که در حوزه تئاتر و سینما مشغول هستم. اوایل برخوردهای بسیار خوبی با من می شد. اما بعد از گذر مدتی سوالات خبرنگاران از من تکراری و کلیشه ای شد به نحوی که در حال حاضر بعد از گذشت هجده سال همچنان همانطور است و سوالات هیچگونه تغییری نکرده است به نحوی که تصمیم گرفتم از سال 85 یعنی پس از سریال صاحبدلان هیچگونه مصاحبه ای با هیچ رسانه ای نداشته باشم و اگر گفتگوهای من با مطبوعات را بشمارید سر جمع پنج مصاحبه می شود.
در ادامه سیامک انصاری دیگر بازیگر مطرح کشورمان که اخیراً نیز به سبب بازی در نقش اصلی سریال کمدی قهوه تلخ، به چهره ای دوستداشتنی تر از همیشه میان مردم تبدیل شده است در پاسخ به سوال مذکور و همچنین در ادامه سخنان برزو ارجمند گفت: من در طول عمر هنری خودم تنها سه بار مصاحبه کرده ام چرا که بسیاری از مواقع با خبرنگارانی مواجه شده ام که هیچگونه اطلاع قبلی و البته و تخصصی از حوزه کاری ما ندارند و سوالاتی عجیب مانند آیا قهوه تلخ بهتره از من و دوستانم پرسیده اند.
درادامه شهرام شکیبا با طرح پرسشی دیگر از سیامک انصاری مبنی بر اینکه شاید نوع تعامل مطبوعات با بازیگران به خود هنرمندان برگردد و شاید بسیاری از دوستان بازیگر جواب مناسبی برای ارائه به خبرنگاران نداشته باشند نظر این بازیگر را در رابطه با نوع برخورد بازیگران و سطح اطلاعاتشان در مقابل یک خبرنگار جویا شد. انصاری در پاسخ به سوال مذکور ضمن تایید مسئله یادشده اظهار کرد: ما بازیگران در هر سوالی که از ما بپرسند در محدوده خاص جواب می دهیم و من چون همواره با سوالات تکراری مواجه شده ام دیگر رغبتی به مصاحبه ندارم.
همچنین در ادامه این نشست که با حضور و استقبال تعداد بسیاری از مردم همراه بود برزو ارجمند در پاسخ به همین سوال اظهار کرد: در عصر فعلی که از آن به عنوان عصر ارتباطات و اطلاعات یاد می شود انتظار من از خبرنگاران آن است که حداقل در باره من بازیگر در فضای اینترنت سرچ کرده باشند و سوالی را مطرح کنند که برای من جذابیت داشته باشد.
وی ادامه داد انگار این روزها همانطور که تب بازیگر شدن میان بسیاری وجود دارد افراد زیادی هم میخواهند خبرنگار شوند البته شاید باید اینطور گفت: که عرصه بازیگری و هنر به قدری گسترده است که هرگز عرصه برای کسی تنگ نمی شود اما باید توجه داشت که تعامل دوجانبه میان رسانه و هنرمندان قبل از هر چیز نیاز به مطالعه دارد.
در ادامه این نشست شهرام شکیبا در پرسشی از علی لک پوریان بازیگر نقش دامبول السلطنه در سریال قهوه تلخ این سوال را مطرح کرد که آیا نشریات در عصر فعلی که همه چیز تقریبا از اینترنت به دست می آید می توانند به بازیگران کمک کنند؟ که لک پوریان در پاسخ اظهار داشت: معتقدم مطبوعات و البته خبرنگاران نقش مهمی را در ارتقای یک بازیگر ایفا می کنند اما باید توجه داشت که وقتی یک خبرنگار یک سوالی را از یک بازیگر می پرسد باید ذائقه مخاطب خود را بداند.
شکیبا همچنین با اشاره به تعداد محدود مصاحبه های بازیگران حاضر در این نشست با اصحاب رسانه از سیامک انصاری سوال کرد که برای آنکه یک خبرنگار با شما گفتگو داشته باشد دوست داشتید که از شما چه سوالی بپرسند که تا به حال نپرسیده اند. که در پاسخ به این سوال انصاری گفت: فکر می کنم اگر من خودم یک خبرنگار بودم از بازیگرانی که در حوزه کاری من فعالیت دارند درباره کمدی و طنز اطلاعاتی را می گرفتم در عین حال خودم نیز با اطلاعات بیشتری مصاحبه می کردم. من فکر میکنم که باید یک دوره تخصصی سوژه برای شخصی که میخواهد با یک بازیگر کمدی مصاحبه کند برگزار شود . مثلا پرسیدن چنین سوالی که “نظرتان در مورد نقش تان چیست” یعنی چه؟ من نمی توانم این سوال را پرسشی تخصصی قلمداد کنم.
همچنین در ادامه شکیبا با طرح سوالی از لک پوریان مبنی بر اینکه آیا مطبوعات می توانند به عرصه سینمایی کمک کنند و یا اینکه به کاراکتر اجتماعی ما ضربه می زنند نشست را ادامه داد؛ لک پوریان در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: منتقد نشریات کمک موثر در کیفیت یک کار دارند و البته به نظرم صرف اعلام یک خبر از طریق یک رسانه کافی نیست و مطبوعات باید به سطح سلیقه مردم توجه ویژه ای داشته باشند چرا که این مسئله چیزی نیست که بتوان آن را نادیده انگاشت.
برزو ارجمند نیز در پاسخ به همین سوال گفت: من به شخصه دوست دارم مصاحبه کنم اما به شرطی که سوالاتی که از من پرسیده می شوند تخصصی باشند چرا که برخی از دوستان مطبوعاتی با من تماس گرفته و می گویند الآن در چه کاری هستی؟ چه کسانی با تو هم بازی هستند؟ و رابطه ات با فلان بازیگر چگونه است؟ و... که البته بخش اول این سوالات وظیفه مدیر روابط عمومی سریال یا فیلم سینمایی است و در حقیقت اصحاب رسانه با پرسیدن پرسش هایی از این دست انگار دارند از من بازیگر آمار کار را می گیرند.
همچنین در پایان این نشست و در بخش پرسش و پاسخ، سیامک انصاری در پاسخ به پرسش خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه با توجه به تعامل نزدیک و گسترده بازیگران در دیگر کشورهای دنیا، آیا بازیگران نیز دوره ای ویژه جهت تعامل با خبرنگاران را دارند و یا چنین برنامه ای را در فعالیت های خود گنجانده اند با در نظر داشتن این امر که در حال حاضر بسیاری از خبرنگاران که رشته تحصیلی آنان ارتباطات بوده است، همچنان در خبرگزاری های خود دوره های تخصصی خبر را می گذرانند و به نظر می رسد این افزایش سطح اطلاعات میان خبرنگار و بازیگر برای ایجاد تعامل باید دوطرفه باشد گفت: ما نمی توانیم خودمان را با کشورهای دیگر مقایسه کنیم چرا که هفتاد تا هشتاد درصد مردم اروپا و آمریکا فیلم ها خود را بر اساس نقدهای منتقدان معروف در نشریات و یا روزنامه ها انتخاب می کنند و این در حالیست که در کشور ما چنین سیستمی وجود ندارد و اصلا مردم منتقدی را تا به این حد نمی شناسند که بخواهند از روی نقد او یک فیلم را ببینند.
پایان پیام/
نظر شما