اتکا به منابع زیر زمینی و نفت، توسعه ای را برای کشور ایجاد نمی کند

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اهمیت ایجاد محیط برای ایجاد تکنولوژی در کشور گفت: اتکا به منابع زیر زمینی و نفت، توسعه ای را برای کشور ایجاد نمی کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « سورنا ستاری» در نشست ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان یزد گفت: امروزه ایجاد محیط برای کسب و کار یکی از راهکارهای موفقیت است و اگر می خواهید فرزندان شما در استان بمانند، در داخل نیازمند اراده ای است که محیط را ایجاد کنند.

وی افزود: ما کشوری با  بیش از پنج هزار سال سابقه تاریخی هستیم که در زمینه های کارآفرینی، تجارت و ... درخشیده ایم اما در یک صد سال گذشته به دلیل وجود نفت بسیاری از آنها را از دست داده ایم و اگر می خواهیم به نقطه ای برسیم باید پایه های فناوری را تقویت کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هیچ وقت در تاریخ ممکلت ما به اندازه امروز در زمینه آموزش هزینه نکرده ایم که این باید به نتیجه برسد.

ستاری ادامه داد: متاسفانه امروز ما ابن سینا و افرادی همچون آنها نداریم زیرا محیط و زیست بومی در این زمینه نداریم و بستری را برای آن ایجاد نکرده ایم.

وی افزود:  ما در اصفهان بسیاری از طرح ها را پیاده کردیم و  همه گونه سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع در طول سال‌های گذشته انجام دادیم و حتی فولادی که باید در کنار آب باشد را در این استان قرار دادیم اما متاسفانه سومین استان بیکار کشور است که دلیل واردات بی رویه بود .

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: متکی بودن به پول و درآمد مفت هیچ فایده ای برای ما ندارد و توسعه ای را برای کشور همراه نخواهد داشت و معتقدیم که دانش با پول ایجاد نمی شود و همچنین تکنولوژی نیز با پول خریداری نمی شود .

ستاری ادامه داد: اگر می خواهیم پایه را از نفت به نیروی انسانی تغییر دهیم باید تکنولوژی ایجاد کنیم و محیط آن را ایجاد کنیم و در این زمینه نیز اعتقاد داریم که هیچ پژوهشی با پول دولت منتج به محصول مورد نیا ز مردم نمی شود.

وی ادامه داد: اگر می خواهید اتفاقات صنعتی در دانشگاه بیافتد باید تکنولوژی ایجاد کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما اگر بتوانیم بر اساس دانش خود ارزش افزوده ایجاد کنیم موفق می شویم

ستاری بیان کرد: ما به عنوان دولت هر کمکی بتوانیم انجام می دهیم و زیر ساخت ها را تقویت می کنیم اما باید سیستم شتابدهی را تقویت کنیم تا بتوانیم سیستم نفتی خود را کنار بگذاریم و با ایجاد تکنولوژی موفق شویم.

وی افزود: یکی از بزرگترین خیانت ها به فرزندان ما، استخدام کردن آنها است زیرا نوآوری آنها را از بین می بریم اما راه حل ما تقویت صنایع و ایجاد تکنولوژی است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما در محیط کسب و کار جدید بیش از 140 مورد خدمت جدید می دهیم که از جمله آنها در سربازی است که مقام معظم رهبری این اجازه را به ما داده اند و این برای اولین بار در کشور است ولی اگر می خواهیم در استان شرکت ها رشد کنند باید ریسک پذیر باشیم و به کارآفرینان کمک کنیم.

ستاری ادامه داد: اگر می خواهید کسب و کارهای سنتی را نگه داری کنید باید در آنها نیز سرمایه گذاری کنید و باید روی ایده ها و استارت آپ ها و شرکت های آنها سرمایه گذاری کنید.

وی افزود: نزدیک به 100 هزار دانشجو و هیات علمی پتانسیل بسیار خوبی است که این جوانان می توانند ارزش آفرین و پایه اقتصاد باشند که مشکلات استان را حل کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دانشگاهیان باید بدانند که با پول مردم درس خوانده اند و باید مشکلات مردم را حل کنند و دانشگاهی که متکی صد در صد به دولت باشد پرش آن محدود است.

کد خبر 789797

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha