تخصص قطعه گم شده پازل مطبوعات و هنرمندان سینمایی

در نشست تخصصی انتظارات متقابل بازیگران و رسانه در هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، نداشتن تخصص در سطح مطبوعات هنری و سینمایی کشور به عنوان عامل رکود سطح مصاحبه های اصحاب رسانه با هنرمندان مطرح شد.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، از محل برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها، نشست تخصصی انتظارات متقابل بازیگران و رسانه عصر امروز هفتم آبانماه در محل سرای روزنامه نگاران ایران با حضور شهرام حقیقت دوست، رحیم نوروزی به عنوان بازیگر و عباس کریمی عباسی به عنوان منتقد حاضر در نشست به مجری گری شهرام شکیبا برگزار شد.


در ابتدای این نشست شهرام شکیبا که وی را به عنوان چهره ای فرهنگی و نویسنده عرصه طنز می شناسیم به ارائه تحلیل مختصری در رابطه با وضعیت موجود در رسانه ها و تعامل آنها با اصحاب هنر و سینما پرداخته و به گفتگویی تخصصی با بازیگران و منتقد حاضر در این نشست پرداخت.


شکیبا در این نشست با طرح پرسشی مبنی بر اینکه اساساً بازیگران و ستاره ها چه انتظاری از مطبوعات دارند و چقدر این انتظار برآورده شده است، جویای نظرات رحیم نوروزی بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون شد.


نوروزی در پاسخ به سوال مذکور اظهار داشت: ترجیح میدهم ابتدا در پاسخ به این سوال کلیتی در رابطه با جایگاه بازیگر در مملکت خودمان بگویم؛ معتقدم بازیگر به علت حرفه ویژه ای که دارد باید در جایگاهی دست نیافتنی قرار گیرد. چنانکه در کشورهای دیگر نیز چنین است. به عنوان مثال سینمای هند یا همان بالیوود و سینمای آمریکا موسوم به هالیوود که بازیگران در مجموعه های یادشده و در سطح جامعه خود بعنوان فردی دست نیافتنی تلقی می شوند.


این بازیگر ادامه داد: مثلا در کشور هند بازیگران همپایه با الهه ها هستند و البته این به علت خودخواهی افراد حاضر و فعال در حوزه سینما نیست، بلکه این یک بِرَند است، برند صنعت سینما که متاسفانه در کشورما وضعیت برای بازیگران به نحو شده است که من بازیگر مثل لنگه جوراب مردم می مانم و البته این به معنی این مسئله نیست که ما نمی خواهیم مردمی باشیم. مردمی بودن یعنی با مردم بودن.


بازیگر نقش آمن هوتب در سریال یوسف پیامبر در توضیح موارد یادشده افزود: مسائلی که عنوان کردم به این معنی است که من بازیگر باید در هاله ای رمز و راز برای مردم قرار داشته باشم تا همواره چیزی برای کشف کردن در وجودم موج بزند و طراوت بعنوان عنصری ثابت درکارم قرار گیرد تا همواره برای مردم جذاب باشم.


نوروزی در ادامه با اشاره به شیوه روتین موجود در کار رسانه ها و مدل ارتباطی و تعامل اصحاب مطبوعات و خبرگزاری ها با بازیگران و هنرمندان سینما، اظهار کرد: اگر من به عنوان یک بازیگر هر بار بخواهم بنشینم و در برنامه زنده از موضوعات مختلف و مسائل خصوصی خودم بگویم هرگز به عنوان شفاف سازی نیست و اینکه مرتبا عنوان می کنند که رسانه باید شفاف سازی کند حتماً ضرورت دارد تا تعریف شود چرا که شفاف سازی با عریان سازی فرق دارد.


در ادامه نشست شهرام شکیبا به عنوان مجری و گرداننده این گفتگو از نوروزی در رابطه با جایگاه celebrity و stars در سایر نقاط دنیا سوال کرد که این بازیگر اینگونه پاسخ داد: من طبق سفرهای خودم و البته شنیده هایی که داشته ام متوجه شده ام که هر بازیگری در کشورهای خارجی یک مدیر برنامه دارد که این شخص تمامی امور مربوط به یک بازیگر را هماهنگ و مشخص می کند.اما وضعیتی که در حال حاضر در کشور ما برای بازیگران وجود دارد آنست که انگار زندگی بازیگر ایرانی بر مبنای تصادف است.


همچنین در ادامه آن نشست عباس کریمی عباسی در تحلیل موضوع این نشست مبنی بر انتظار متقابل بازیگران و رسانه و همچنین اظهارات رحیم نوروزی گفت: مواردی که آقای نوروزی بیان کرد را تا حدودی قبول دارم. بعنوان نمونه مسئله معیشت موضوعی است که در میان اصحاب رسانه همچون بسیاری از هنرمندان که جامعه از آنها مغفول مانده است وجود دارد به نحوی که بسیاری از خبرنگاران حتی بیمه نیستند.


وی ادامه داد در اینجا باید به تعاملهای میان رسانه و سینما پرداخت. چرا که ما یک سری خبرنگار نما داریم که به نوعی رسانه های حرفه ای را نیز تحت الشعاع قرار داده اند و این افراد مولفه هایی همچون سینما را تنها از بعد مادی مورد توجه قرار می دهند و از سویی نیز افرادی حرفه ای در قالب مجموعه رسانه ای حرفه ای را داریم که دغدغه و سیاستشان با گروه قبلی کاملا مغایر است.


این منتقد و فعال رسانه ای تصریح کرد: در چنین وضعیتی نشریات زرد و یا همان yellow pages برایشان تنها تیتر مهم است و من به شخصه ترجیح میدهم این دونوع رسانه، یعنی رسانه های زرد و حرفه ای از یکدیگر جدا شوند.

 

شکیبا در ادامه این نشست و در پاسخ به اظهارات عباس کریمی عباسی گفت: به نظر من نشریه زرد در همه جای دنیا هست و باید هم باشد چرا که در تمام جوامع مخاطب متوسط داریم و البته افرادی که خواهان چنین تولیداتی هستند.


مجری این نشست در ادامه و در پرسشی از رحیم نوروزی در رابطه با سوالات غیر حرفه ای برخی خبرنگاران جویای نظرات این بازیگر شد که نوروزی در پاسخ اظهار کرد: من دوست دارم بازیگری را به عنوان یک علم ببینیم و حقیقتاً عصبی هستم که میبینم هرکس که از راه می رسد با هر بضاعتی از دانش وارد رشته بازیگری می شود و ما باید بپذیریم که بازیگری یک علم است که هنوز جا دارد در باره آن نوشته شود. بنابراین به عنوان یک هنرمند انتظار دارم اصحاب یک رسانه به صورت تخصصی و چالشی با من صحبت کنند.


رحیم نوروزی: سینمای ایران حاشیه بر مبتنی سفید.


نوروزی در ادامه با بیان اینکه سینمای ایران حاشیه بر متنی است که سفید است گفت: باید بگویم که سینمای ما آنقدر بضاعت ندارد که حتی روزنامه داشته باشد چرا که روزنامه به علت سرعت موجود در کارش اصلا جای تحلیل ندارد و فکر می کنم که سینمای کشور ما آنقدر فاخر نباشد که ما بیاییم و برایش برنامه ای مثل هفت بسازیم.


وی در ادامه به وضعیت غیرحرفه ای برخی فعالان و اصحاب رسانه ای خرده گرفته و گفت: متاسفانه بسیاری از خبرنگاران که با من تماس میگیرند اصلا از وضعیت حرفه ای کار و هنر بازیگری اطلاعی نداشته و سخنان مرا به گونه ای که شایسته نیست منعکس می کنند.


در ادامه این نشست شهرام شکیبا ضمن ارائه گزارشی کوتاه از مطالب مطرح شده در این نشست برای حضار و البته شهرام حقیقت دوست که با تاخیر یکساعته به علت بارش باران و ترافیک به این نشست رسیده بود ، وی را خطاب قرار داده و سوال کرد آیا او از شیوه سوال پرسیدن خبرنگاران و البته نوع پرسش های آنان، با توجه به اظهاراتی که تاکنون در این نشست عنوان شده بود؛ چیست؟


حقیقت دوست در پاسخ به پرسش مذکور اظهار کرد: حقیقتاً برخی از اصحاب رسانه و مطبوعات مطالب را آنگونه که باید منعکس نمی کنند و همانطور که می دانید خود من چند سال به دور از فضای رسانه ای به علت همین حواشی مطرح شده بودم.


همچنین در ادامه عباس کریمی عباسی با ارائه توضیحاتی در رابطه با وضعیت فعلی بسیاری از نشریات کشور که پرداختن به حواشی زندگی بازیگران را محور قرار داده اند گفت: متاسفانه بدنه رسانه های ما این بیماری را دارند و البته این مشکل در سینما هم هست؛ انگار ذائقه عمومی در مطالعه مطبوعات به سوی حریم خصوصی رفته است و مشکل در این میان این است که نشریات سینمایی ما تیترهایی می زنند که دل اهالی سینما را به درد می آورد.


گفتنی است در پایان این نشست ضمن جمع بندی در رابطه با شیوه سوژه پردازی سینمایی در سطح رسانه های کشور و میزان تخصص افراد حاضر در این حوزه شرکت کنندگان به ارائه سوالات خود از مهمانان پرداختند.


پایان پیام/

کد خبر 78975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha