به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پس از آن که تعدادی از تعهدات ایران در برجام همچون فروش آب سنگین و اورانیوم غنی شده به اجرا در نیامد، حالا گفته شده که تهران برای ادامه برجام شروط دیگری نیز بیان کرده است.
روز گذشته در این باره، خبرگزاری رویترز به نقل از چهار دیپلمات اروپایی ادعا کرد که ایران در نشست اخیرش با اتحادیه اروپا خواستار صادرات حداقل یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز شده است.
طبق ترجمه ایسنا، این منابع "مطلع از مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا" در گفتوگو با رویترز مدعی شدهاند که ایران برای ماندن توافق هستهای بینالمللی شرط کرده که صادرات نفتیاش حداقل یک و نیم میلیون بشکه در روز باشد.
این چهار دیپلمات اروپایی مدعی شدهاند که این مسئله در آخرین جلسه میان ایران و مقامات غربی –که محمدجواد ظریف نیز در آن حضور داشته– مطرح شده است اما به حالت مکتوب درنیامده است.
امروز هم یک رسانه آمریکایی از شروط ایران برای ماندن در برجام خبر داده است.
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه مدعی شد، ایران در تماس با مقامات اروپایی، صادرات ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز و دسترسی کامل به دلارهای نفتی خود را به عنوان دو شرط باقی ماندن در برجام تعیین کرده است.
طبق ترجمه تسنیم، بلومبرگ نوشته که ایران اصرار دارد حداقل روزی 1.5 میلیون بشکه نفت صادر کند یعنی 3 برابر مقداری که تحت تحریم های آمریکا از این کشور انتظار میرود. این شرط ایران برای ماندن در قرارداد برجام است.
بلومبرگ مدعی شد: این رقم در دیدار اخیر مقامات ایران و غرب با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران اعلام شد ولی مکتوب نشده است.
طبق گفته یکی از مقامات اتحادیه اروپا ، ایرانی ها رقم مشخصی اعلام نکردند ولی می خواهند مطمئن شوند که صادرات نفتشان به سطح قبل از تحریم ها باز می گردد. منابع دیگر میگویند تقاضای ایران محدوده بین 1.5 تا 2 میلیون بشکه در روز است.
بنابر ادعای بلومبرگ، یکی از منابع حاضر در جلسه گفت ظریف مشخصا گفته که میخواهند 2 میلیون بشکه نفت در روز بفروشند یعنی همان مقداری که قبل از خروج ترامپ از برجام صادر می کردند.
اما حالا ایران این اخبار را رد کرده است.
«سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز- سه شنبه - در پاسخ به پرسشی در خصوص ادعای رویترز مبنی بر گره زدن ماندن در برجام از سوی ایران با فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز، ضمن رد این خبرسازی گفت: نقطه نظرات و مطالبات بحق ایران در نامه 18 اردیبهشت رئیس جمهور محترم کشورمان به سران کشورهای باقی مانده در برجام به وضوح و با صراحت بیان شده است.
موسوی خاطر نشان کرد: پرداختن به اینگونه خبرسازی ها و گمانه زنی های ناقص و غیردقیق در فضای رسانه ای و عمومی نه تنها سازنده نیست بلکه می تواند به تخریب فضای مورد نیاز برای یک دیپلماسی جدی در شرایط کنونی منجر شود./
نظر شما