«محمود بهمنی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد کوپنی کردن کالاها گفت: ما ناچاریم در کوتاه مدت به سمت توزیع کوپن برویم ولی معتقدیم که این مسکن برای کوتاه مدت است و برای درازمدت باید بر روی حمایت از تولید در جهت افزایش و رونق آن برویم.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دو ماه از شعار رونق تولید رفته است و اگر ما در همین دو ماه کار را آغاز می کردیم و پیش بینی های لازم را انجام می دادیم، تولیدمان افزایش پیدا می کرد و امروز عرضه کالا داشتیم.
وی اضافه کرد: البته ما معتقدیم که نمی شود اقتصاد را با این وضعیت حقوق ها و قیمت ها آزاد گذاشت، عده ای از مردم که تعدادشان کم نیز نیست از نظر معیشتی در مضیقه هستند و قدرت خرید ندارند اما عده ای که همواره در رفاه بوده اند از نظر اقتصادی مشکلی ندارند و خیلی راحت به کالاها و امکانات مورد نظرشان می رسند اما عده ای دیگر واقعا تحت فشار هستند و روز به روز این قیمت ها بالا می رود و به همین دلیل نیز نمی توانیم در درازمدت کوپنی شدن را اجرایی کنیم.
وی تصریح کرد: 14 میلیارد دلار را بدون نظارت در سال 97 برای تامین کالاهای اساسی اختصاص دادیم که کار اشتباهی بود. این کار زمانی خوب است که ما بتوانیم بر توزیع آن کالا کنترل و نظارت داشته باشیم. وقتی کالا با ارز 4200 به کشور می آید باید با همان قیمت نیز به دست مردم برسد ولی متاسفانه عده ای خاص و واسطه گر ارز 4200 را برای کالاها می گرفتند اما کالا را با ارز 14 هزار تومانی به مردم می فروختند و همین خودش باعث ایجاد رانت و فساد شد.
بهمنی تاکید کرد: متاسفانه این روش باعث شد که مردم ضعیف و ضعیف تر شوند. قطعا باید دولت و دستگاه های ناظر بر توزیع این ارز و 14 میلیارد دلار کنترل بیشتری می داشتند. در حال حاضر نیز معتقدیم نمی شود ارز 4200 را برای کالاهای اساسی اختصاص داد چرا که این موضوع قابل کنترل نیست و این به صلاح کشور نیست.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: وقتی ما نمی توانیم کنترلی بر این موضوع داشته باشیم لذا تخصیص آن معنا ندارد و اختصاص 14 میلیارد دلار برای کالاهای اساسی به برخی و عده ای خاص فقط باعث ایجاد رانت و فساد و ضعیف تر شدن مردم می شود./
نظر شما