خبرگزاری شبستان _ خرم آباد؛ پلدختر و معمولان، در جنوبی ترین نقطه استان لرستان، دارای آب و هوای گرم و خشک است و تابستان های داغ و سوزانی چون مناطق جنوبی کشور دارد.
گرمای هوا در مناطق جنوبی استان لرستان چون شهرستان پلدختر، شهرستان کوهدشت و شهرستان چگنی از اواسط اردیبهشت ماه در این منطقه شروع و تا اواخر شهریور ماه ادامه دارد.
با توجه به خرابی های گسترده برجای مانده از سیل اخیر لرستان و تخریب منازل مسکونی در شهرستان های چگنی، پلدختر و معمولان، هم اکنون جمعیت زیادی از مردم سیل زده در زیر چادر های امدادی ساکن هستند.
سیل زدگان، گذشته از مشکلاتی چون نبود سرویس بهداشتی، نبود حمام و نبود شرایط مساعد زندگی این روزها از گرمای هوا، نبود امکانات برای استفاده از لوازم سرمایشی سیل زدگان لرستانی را به ستوه آورده است.
گرمای هوا در مناطق جنوبی استان لرستان به زودی از40 تا 45 درجه خواهد رسید و زندگی مردم در زیر چادر سخت و سخت تر خواهد شد.
گرچه خبرهای از اسکان اضطراری سیل زدگان به گوش می رسد، اما در عمل امروز بسیاری از سیل زدگان در چادر های امدادی ساکن هستند وبا کمترین امکانات اولیه زندگی، روزگار می گذرانند.
برای امداد رسانی به سیل زدگان استان نیاز است که علاوه بر مسئولان و خیران هم پای کار آمده و بستر اسکان اضطراری مردم فراهم شود.
سیل 12 فروردین علاوه بر تخریب بالغ بر 35 هزار منزل مسکونی، بالغ هشت هزار میلیارد تومان خسارت به زیرساخت ها و یک هزار و 500 میلیارد تومان به بخش کشاورزی لرستان خسارت وارد شده است.
۳۸۰۰ واحد مسکونی در روستاهای سیل زده لرستان احداث می شود
»مسعود رضایی»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: سیل لرستان به دلیل گستردگی خسارت های زیادی در استان لرستان بویژه مناطق روستایی و شهرهای پلدختر، معمولان و خرم آباد برجای گذاشته است.
مدیرکل بنیادمسکن استان لرستان، با اشاره به آغاز طرح بازسازی مناطق سیل زده استان، اظهار داشت: این مهم با توزیع استانی بازسازی واحدهای احداثی و تعمیری آسیب دیده ازسیل آغاز شده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون ۵ استان معین درشهرستان های لرستان کار بازسازی واحدهای آسیب دیده ازسیل را برعهده دارند که استان اصفهان در شهرپلدختر،استان اردبیل در شهر معمولان، استان قزوین در شهرستان نورآباد، استان مرکزی در دوره چگنی و استان کردستان در شهرستانهای ازنا والیگودرز کار بازسازی این مناطق را برعهده دارند.
رضایی، با این عنوان که عملیات بازسازی ۳۸۰۰ واحد مسکونی روستایی سیل زده لرستان به بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان لرستان واگذار شده است افزود: تعمیر و بازسازی بیش از ۱۲ هزار واحد مسکونی آسیب دیده از سیل برعهده بنیادمسکن استان لرستان قرار گرفته است.
مدیرکل بنیادمسکن لرستان اظهار کرد: کار بازسازی واحدهای آسیب دیده ازسیل درشهرستانهای خرم آباد،بروجرد،کوهدشت، رومشکان، دورود و سلسله به بنیادمسکن استان لرستان واگذار شده است.
جبران خسارت سیل زدگان استان بدون تبعیض انجام می شود
« سید موسی خادمی»، افزود: به صورت جدی دنبال جبران خسارت های مناطق سیل زده استان هستیم.
استاندار لرستان، با بیان اینکه در جبران خسارت ها تبعیضی بین مناطق سیل زده وجود ندارد، اظهار داشت: به رغم اینکه حجم خسارت های سیل در لرستان وسیع است، با تمام توان برای خدمت به مردم و جبران خسارت ها تلاش خواهیم کرد.
وی، افزود: به مردم اطمینانت می دهیم که در رابطه با ارزیابی دقیق میزان خسارت ها و جبران این خسارات نگرانی نداشته باشند.
خادمی، تصریح کرد: تمامی آمار و اطلاعات جمع آوری شده در ارزیابی میزان خسارت های سیل استان، هم اکنون در بانک اطلاعاتی بنیاد مسکن موجود است؛ صدمات بخش کشاورزی نیز صورتبرداری خواهد شد و مشکلی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: مردم مناطق سیل زده اطمینان داشته باشند در ارزیابی خسارت ها غفلتی نشده و مسئولان کشوری و استانی تمامی مناطق سیل زده استان را مورد بررسی و رصد قرار دادهاند.
استاندار لرستان، با بیان اینکه تمامی استان درگیر سیل شده اند، بیان کرد: سیل لرستان در هزار سال گذشته بی سابقه بوده است.
خادمی، با اشاره به افزایش بی سابقه دبی آب رودخانه کشکان، خاطرنشان کرد: این حجم وسیع آب موجب زیر آب رفتن و تخریب منازل در مناطق روستایی و شهری در حاشیه رودخانه شد.
وی با اشاره به اینکه امداد رسانی به مناطق سیل زده استان ادامه دارد، بیان کرد: مهم ترین مساله اسکان اضطراری و بازسازی راه هاست که به سرعت در حال انجام است.
خادمی، با اشاره به وضعیت راه ارتباطی بخش طرهان شهرستان کوهدشت، افزود: موقعیت جغرافیایی این بخش وضعیت را دشوار کرده و نمیخواهیم کار بیهودهای انجام دهیم، جادهای با هزار زحمت و هزینه بازگشایی شود و بعد از یک بارش دوباره مسدود و قطع شود بنابراین اصلاح مسیر مورد تاکید قرار گرفته است.
استاندار لرستان، افزود: کار احداث راه بخش طرهان از محل اعتباراتی که برای بازسازی خسارات سیل در اختیار ما قرار میگیرد انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت احداث سدی قدرتمند در استان لرستان و جبران خسارت های وارده به مردم ساکن در جوار سد سیمرده، افزود: طی مکاتباتی با وزیر نیرو روی این مبحث تاکید کردهایم که در حال پیگیری هستیم.
استاندار لرستان بیان کرد: این سیل علیرغم خساراتی که به بار آورد فرصتی برای مطالبه حقآبه و اصلاح تخصیص آب استان لرستان به خصوص شهرستان کوهدشت شد و وزارت نیرو و دیگر دستگاهها را مجاب به این کار کرد.
خادمی، با تاکید بر اینکه احداث سد معشوره را به طور جدی پیگیری میکنیم، افزود: شهرستان پلدختر از لحاظ خسارات مردمی آسیب زیادی دید اما کوهدشت صدمات بلندمدت دیده و به جدّ پیگیر رفع آنها هستیم.
امروز سیل زدگان نیازمند اسکان اضطراری و لوازم و وسایلی چون یخچال، کولر، فرش و لوازم اولیه زندگی هستند.
نظر شما