خلأ آموزش موسیقی در کشور جوانان را به ماهواره سوق می دهد

یک آهنگساز و مدرس موسیقی با اشاره به خلأ آمورش موسیقی در داخل کشور گفت: در این شرایط جوان ها به کانال های ماهواره ای سوق پیدا می کنند که آن ها هم مسلماً دلسوز ما و فرهنگ ما نیستند و به اهداف خودشان فکر می کنند.

«هادی آرزم» در پاسخ به این سئوال که چگونه می توان موسیقی اصیل ایرانی را حفظ کرد، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،گفت: ما ممنوعیت پخش آموزش در حوزه موسیقی از رادیو و به خصوص تلویزیون داریم. آموزش موسیقی فقط سمعی نیست بلکه بصری هم هست. بدی چنین وضعیتی این است که مخاطب ما باید از کجا موسیقی یاد بگیرد و آموزش ببیند؟ مخاطب به کانال های ماهواره مراجعه می کند و آنها هم مسلما دلسوز ما و فرهنگ ما نیستند و به فکر کار و اهداف خودشان هستند.

 

این مدرس موسیقی با بیان این که هنوز آموزش ما در حوزه موسیقی مشخص نیست، افزود: دغدغه ای که در مورد موسیقی وجود دارد در حد گفتار است. متاسفانه در زمینه موسیقی در  عمل چیزی به عنوان دغدغه  وجود ندارد. آینده موزیسین هایی که در حال تحصیل هستند، مشخص نیست و در آخر مجبور می شوند در زیر زمین و کنسرت های آنچنانی بزنند در صورتی که این خوب نیست. نه اینکه موزیسن های کنسرت بد باشند، منظور این است که جایگاه ها باید در نظر گرفته شود. موسیقی صحنه تعریف و جایگاه خود را دارد، همان طور که موسیقی سمفونیک و موسیقی ملی تعاریف و جایگاه های متفاوت دارند.

 

آرزم با اشاره به اینکه مخالفت با موسیقی پز شده است، بیان کرد:  بعضی از مسئولان ما مخالفت با موسیقی را افتخار خود می دانند. عده ای هم هستند که حتی ابا دارند که اسم موسیقی را به زبان بیاورند. بزرگان و علمای ما در چنین شرایطی باید فکری به حال موسیقی کنند.

 

این نوازنده و آهنگساز تصریح کرد: ما نه تنها آموزشی در زمینه موسیقی نداریم بلکه به مسایل پرورشی هم  بی توجهی کردیم. در کشورمان در حوزه موسیقی کودک نه آموزش داریم و نه آهنگساز. در حقیقت می توان گفت که چیزی به اسم موسیقی کودک نداریم. این مساله جای تاسف و تامل دارد.

 

وی که بیشتر فعالیت خود را صرف موسیقی انقلابی کرده و کارهایش بیشتر تم مذهبی و نوحه خوانی دارد،  در مورد وضعیت موسیقی مذهبی در کشورمان تصریح کرد: کار من بیشتر در حوزه موسیقی مذهبی است و باید بگویم در این حوزه جای انتقاد زیادی وجود دارد. آنچه در موسیقی آکاپلا و موسیقی مذهبی بوجود آمده در نتیجه اطلاعات علمی و تجربیات بوده است. تا زمانی که  آموزش درست و اصولی در موسیقی  صورت نگیرد نمی توان حتی انتظار وضعیت خوب در موسیقی مذهبی داشت. 


آرزم در پاسخ به این سئوال که آیا در کشورمان مکتبی با عنوان مکتب موسیقی انقلاب شکل گرفته است، گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه هنوز هویت خاصی برای موسیقی تعریف نشده است،  می شود گفت که در حال آزمون و خطا به سر می بریم.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 789151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha