مخالفت مجلس با اولویت بررسی طرح نظارت بر سازمان صدا و سیما

نمایندگان مجلس با اولویت بررسی طرح خط مشی، اداره و نظارت بر سازمان صدا و سیما مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 22 اردیبهشت اولویت بررسی طرح خط مشی، اداره و نظارت بر سازمان صدا و یما مطرح شد که نمایندگان با 110 رای موافق، 89 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 227 طرح با اولویت این طرح مخالفت کردند.

 

علی مطهری به عنوان یکی از نمایندگان متقاضی برای اولویت بررسی طرح فوق گفت: در اصل 175 قانون اساسی خط مشی و اداره و نظارت سازمان صدا و سیما معین شده است. قبل از بازنگری قانون در سال 68 صدا و سیما قانون اداره داشته است که آن موقع این سازمان توسط شورای سرپرستی اداره می شد و این شورا جنبه و قدرت اجرایی داشت به طوری که مدیرعامل این سازمان را نیز این شورا منصوب می کرد.

 

نایب رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در قانون جدید عزل و نصب رییس سازمان صدا و سیما با مقام رهبری شد و شورایی مرکب از نمایندگان رییس جمهور، رییس قوه قضاییه و رییس مجلس که هر کدام دو نفر هستند نظارت بر این سازمان را عهده دارند و خط مشی و نظارت بر آن را قانون معین می کند.

 

وی اضافه کرد: این در حالی است که قانون اداره صدا و سیما قانون سال 59 است که متناسب با شرایط قبلی یعنی شورایی که تعیین مدیرعامل توسط آن انجام می شده است، بود و این قانون با قانون اساسی فعلی سازگار نیست و نیاز به قانون جدید داریم.

 

وی ادامه داد: از زمان مجلس ششم تاکنون این طرح در مجلس مطرح است، بنده در مجلس هشتم پیگیر آن شدم، به مجلس نهم موکول شد و الان در مجلس دهم مطرح شده است و تصویب این قانون برای مجلس و کشور اولویت دارد، باید هر چه سریع تر تکلیف قانون در این زمینه را مشخص کنیم.

 

وی گفت: رهبری چند بار فرمودند که در سازمان صدا و سیما فقط رییس منصوب می کنم و از جزییات و اداره آن ورود نمی کند یا در ملاقات با اعضای شورای نظارت بر این سازمان چند سال نکات مهمی گفتند که نشان داد که وی شان مهمی برای این سازمان قایل هستند.

 

مطهری خاطرنشان کرد: در این طرح قانون خط مشی، قانون اداره و قانون نظارت بر سازمان صدا و سیما گنجانده می شود و در صورت تصویب آن این سازمان قانون دار می شود.

 

علی ادیانی راد در مخالفت با بررسی این طرح گفت: در حال حاضر اولویت کشور مسایل اقتصادی و مبارزه با فساد است آیا سازمان صدا و سیما در حال حاضر قانون ندارد که ما می خواهیم با اولویت برای آن قانون بنویسیم، اگر قانون نداشته است تاکنون با کدام قانون اداره می شد؟

 

نماینده مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مشکل امروز ما گرانی، بیکاری، فساد و رانت خواری است. ما در مورد شرکت ملی گاز هنوز قانون مدونی نداریم آیا بهتر نیست در این موارد قانون بنویسیم تا اینکه بخواهیم برای سازمانی که خودش قانون دارد، مجددا قانون تدوین کنیم.

 

همچنین، نعمت الله عبداللهی در موافقت با اولویت بررسی این طرح گفت: سازمان صدا و سیما یک سازمان بزرگ و اثرگذار در زمینه های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است و تعجب می کنم چرا از قانونمند شدن این سازمان می ترسند.

 

وی گفت: بعد از چند سال قانون منسجمی که بتواند اداره سازمان  صدا و سیما بر عهده داشته باشد، نداریم. درست است الان اولویت کشور مبارزه با فساد و حل مشکلات اقتصادی است اما قطعا سازمان صدا و سیمام نیز می تواند برای مبارزه با فساد تاثیرگذار باشد.

 

نماینده مردم اهر و هریس خاطرنشان کرد: آیا از گردش مالی صدا و سیما خبر دارید؟ این سازمان یکی از دستگاه هایی است که بزرگترین گردش مالی را دارد و هیچ نظارتی نیز بر آن صورت نمی گیرد./

کد خبر 788930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha