به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۲ اردیبهشت ماه) به شرح زیر است:
نیازی به واردات گندم نداریم/تولید ۱۱ میلیون تن گندم در سال جاری
«یزدان سیف» شب گذشته (شنبه 21 اردیبهشت) با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با موضوع میزان تولیدات کشور در بخش گندم پخش شد با اشاره به اینکه تاکنون یک میلیون و 234 هزار تن گندم خریداری شده است که در مقایسه با پارسال 23 درصد بیشتر است، گفت: «در سال 97 تمام گندم کشور یارانه ای بود اما بر اساس بودجه سال 98 و تصویب مجلس تنها بخش نان یارانه ای باقی ماند و یارانه صنایع وابسته در این بخش حذف شد.»
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با اشاره به پیش بینی میشود امسال ۱۱ میلیون تن گندم تولید شود، گفت: «با توجه به این میزان تولید دیگر نیازی به واردات گندم نداریم.»
وی در ادامه صحبت هایش درباره قیمت شکر و نوسانات آن در بازار با اشاره به اینکه نوسانات فصلی در محصولات کشاورزی در دنیا روالی طبیعی است، گفت: «نیاز ماهانه کشور به شکر 180 هزار تن است. از ابتدای اسفند تاکنون 306 هزار تن شکر وارداتی به بازار عرضه شده است اما به علت هیجانات بازار هنوز قیمت شکر تثبیت نشده است.»
سیف با اشاره به اینکه با حکم دادستان کرج 90 تن شکر تنظیم بازاری خارج از شبکه توزیع توقیف شد، افزود: «مقادیر زیادی شکر هم اکنون در انبارهای شرکت های تولید کننده شکر وجود دارد که از آنها می خواهیم به کمک مردم بیایند و شکر تولیدی اشان را توزیع کنند.»
افزایش قیمت خودرو به دلیل تقاضای بالا در بازار/تعهدات خودرو سازان تا پایان سال ۹۸ محقق می شود
«امیرحسین قناتی» شب گذشته (شنبه 21 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که درخصوص وضعیت خودروسازان بود با اشاره به اینکه تمام تعهدات خودروسازان تا پایان سال 98 محقق می شود درباره افزایش قیمت خودروها به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: «یکی از دلایل افزایش قیمت خودرو در بازار به دلیل میزان تقاضای بالا در بازار است چون خودرو به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده است.»
مدیرکل صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه سال گذشته که با تائید هیئت دولت، خروج خودرو از شورای رقابت کلید خورد، گفت: «این اقدام به این دلیل بود که تولید کنندگان بتوانند محصولات را با قیمت حاشیه بازار به فروش برسانند. از مهرماه گذشته صنعت خودرو با مشکلات واسطه گری، تامین خودرو و افزایش قیمت مواد اولیه روبرو شد که نسبت به سه ماهه اول سال 97 با کاهش تولید مواجه شدیم.»
وی با اشاره به اینکه موضوع اصلی بازار خودرو واسطه گری و تقاضای زیاد از حد است، گفت: «در بازار فعلی دو نوع مشتری خرید خودرو داریم. اول کسانی که مشتری واقعی هستند و دوم افرادی که به خودرو به عنوان کالای سرمایه ای نگاه می کنند بنابراین هدف از فروش فوری خودرو بر اساس قیمت حاشیه بازار برای تامین نیاز مشتریان است.»
عملیاتی کردن تمهیدات برای ارائه رمز یکبار مصرف تا پایان اردیبهشت/مردم دغدغه نداشته باشند
«ناصر حکیمی» شب گذشته (شنبه 21 اردیبهشت) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما درباره زمان ارائه رمز یکبار مصرف از سوی بانک ها و ویژگی های آن به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه زمان بندی پایان اردیبهشت برای بانکهاست تا تمهیدات لازم را برای ارائه رمز یکبار مصرف عملیاتی کنند، گفت: «مردم برای اخذ رمز دوم یکبار مصرف، دغدغه نداشته باشند، زمان بندی پایان اردیبهشت برای بانک هاست تا تمهیدات فنی لازم را برای ارائه رمز یک بار مصرف عملیاتی کنند.»
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه اگر بانکی از اول خرداد آماده نباشد و این خدمت را به مردم ارائه نکند باید همه خسارت های ناشی از سوء استفاده از حساب ها را پرداخت کند، ادامه داد: «ارائه رمز دوم یکبار مصرف، فرآیند طولانی است که از ابتدای خرداد آغاز و به تدریج انجام میشود. این موضوع برای همه تراکنشها نیست و قرار نیست اتفاق عجیب و غریبی بیفتد و مردم نباید نگران باشند.»
وی درباره مزایای این اقدام گفت: «جایگزینی رمزهای دوم یکبار مصرف به جای رمزهای دوم ایستا برای افزایش سطح امنیتی نظام بانکی است. بانک با مشتریها تماس میگیرد و زمان و نحوه فعال سازی رمز دوم را به اطلاع مشتری میرساند.»
حکیمی با تاکید بر اینکه این فرآیند تغییر رمز دوم هیچ هزینهای برای مردم ندارد، گفت: «برخی از برنامه پیاده سازی رمز دوم یکبار مصرف بر اساس برنامه گوشیهای هوشمند بوده است. بر اساس بخشنامه بانک مرکزی این موضوع فقط نباید مربوط به برنامه کاربردی باشد زیرا در برخی از گوشیهای هوشمند محدودیت نصب برنامه وجود دارد و بسیاری هم گوشی هوشمند ندارند بنابراین باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.»
توضیحات مهم درباره رمزهای یکبار مصرف
انک مرکزی پیرو بخشنامهای در خصوص جایگزینی رمزهای پویا به جای رمزهای ایستا در پرداختهای بدون حضور کارت و باتوجه به لزوم ارتقای سطح امنیت پرداختهای مردم و جلوگیری از تضییع حقوق سپرده گذاران و باتوجه به نظرات دریافتی از کاربران و بانکها در خصوص نحوه انجام کار، نکاتی را برای توجه دقیق و اجرای مفاد آن به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
متن این بخشنامه به شرح زیر است:
1.به منظور حمایت از کسب و کارهای نوپا و نیز تسهیل فرایند پرداخت غیر حضوری قبوض، بانکها میتوانند با قبول مسئولیت هرگونه سوء استفاده از مسایل امنیتی و جبران خسارات احتمالی وارد شده به مشتریان، برای تراکنشهای کمتر از پنج میلیون ریال در روز و همچنین تراکنشهایی که ذینفع آن دستگاههای عمومی – نظیر صادرکنندگان قبض – باشند، استفاده از رمزهای ایستا را مجاز تلقی کنند.
2. از ابتدای خردادماه تامین امنیت مشتریان نظام بانکی در تراکنشهای بدون حضور کارت بر عهده بانکها بوده و هرگونه مسئولیت سوءاستفاده از حساب های مشتریان به دلیل آسیبپذیریهای امنیتی در سرویسهای بانکی مستقیما به عهده بانک است و در این موارد تایید مرجع قضایی برای جبران خسارت مشتریان کفایت میکند.
مرغ کیلویی ۹۸۰۰ تومان شد/ زیان مرغداران با قیمت های کنونی
قدامات انجام شده از سوی ستاد تنظیم بازار برای ایجاد تعادل در قیمت ها به ویژه در ماه مبارک رمضان که شاهد افزایش تقاضا برای برخی از کالاهای اساسی هستیم جواب داده است از جمله کالاهایی که در روزهای اخیر شاهد کاهش قیمت ان هستیم محصولات پروتئینی مانند مرغ است.
بنابراین گزارش، قیمت این کالا روز گذشته (21 اردیبهشت) به این صورت بود که هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۲۰۰ تا ۷ هزار و ۳۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۹ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه می شد این در حالی بود که (جمعه 20 اردیبهشت) متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۸۰۰ تا ۸ هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بود و با بررسی قیمت ها شاهد افت قیمت در این محصول نسبت به روزهای هفته گذشته هستیم.
با وجود آنکه کارشناسان پیش بینی کرده اند که با افزایش تقاضا برای این کالا از نیمه دوم ماه مبارک رمضان شاهد افزایش قیمت هستیم اما در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ زنده نسبت به اواخر هفته گذشته هزار تومان و مرغ گرم 1300 تا 1400 تومان کاهش پیدا کرده است که می توان دلیل آن را افزایش عرضه نسبت به افزایش تقاضا دانست.
با این حال کارشناسان اقتصادی معتقدند که قیمت های کنونی بیش از پیش به زیان مرغداران است و در این رابطه عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «طبق روال همه ساله جوجه ریزی در ایام ماه رمضان به سبب کشش بازار نسبت به ماههای قبل بیشتر است که امسال در ماههای قبل جوجه ریزی بیشتری در واحدهای مرغداری صورت گرفت که متاسفانه به سبب عدم همخوانی عرضه و تقاضا، قیمت مرغ با کاهش محسوسی در بازار روبرو شده است.»
پاسخ به افزایش تقاضا در ماه رمضان با طرح «ضیافت»
اقلام پرمصرف مواد غذایی در ماه مبارک رمضان ۱۰ درصد زیر قیمت مصوب بازار در نمایشگاههای طرح ضیافت عرضه میشود. در این دوره 37 روزه (10 اردیبهشت تا 17 خرداد 98) اقلام پرمصرف و ضروری مورد نیاز مردم مانند برنج، روغن، شکر و گوشت از محل ذخایر مواد غذایی کشور بهصورت عرضه مستقیم در همه نمایشگاههای طرح ضیافت توزیع میشود.
بنابراین گزارش، در این نمایشگاه مواد غذایی 10 درصد زیر قیمت مصوب بازار عرضه میشود. نمایشگاههای طرح ضیافت در میادین ترهبار شهرداری تهران بدون دریافت وجه در نظر گرفته میشود و در شهرستانها یک نمایشگاه بنا بر ضرورت برپا میشود.
حدود 30 هزار تن برنج هندی با قیمت 7 هزار و 400 تومان، 120 هزار تن برای صنوف مصرفکننده شکر و 20 هزار تن شکر با قیمت 3 هزار و 400 تومان برای مصرفکننده، 10 هزار تن روغن خام برای صنوف در بستههای 16 کیلویی و 20 هزار تن با 10 درصد زیر قیمت مصوب برای خانوارها در نظر گرفته شده است. همچنین 25 هزار تن سهمیه گوشت مرغ با قیمت 11 هزار و 500 تومان، 5 هزار تن گوشت قرمز برای مصرف خانوارها در تمام کشور از روز اول ماه مبارک رمضان (16 اردیبهشت) در نمایشگاهها و فروشگاهها توزیع میشود.
معاون داخلی شرکت بازرگانی دولتی در رابطه با این طرح به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «با توجه به افزایش تقاضا برای خرید کالاهای اساسی در ماه رمضان و نوسان قیمت در بازار این کالاها، کارگروه تنظیم بازار و شرکت بازرگانی دولتی برای کنترل بازار از ذخایر راهبردی، نیاز مردم را در قالب طرح ضیافت تامین میکند. اگرچه امسال قرار بود شکر تنظیم بازار از تولیدات جنوب به بازار عرضه شود، اما به سبب وقوع سیل و وقفه در برداشت، قرار شد ذخایر راهبردی به کمک تنظیم بازار آید.
آخرین خبرها از طرح حذف ۴ صفر از پول ملی/طرح هنوز به مجلس نرسیده
طرح حذف ۴ صفر از پول ملی دی ماه سال گذشته به دولت تقدیم شده بود و از اواخر فروردین ماه سال جاری کار بررسی آن در در کمیسیون اقتصاد دولت در حال انجام است.
طرح «حذف صفر از پول ملی» سال 86 در دولت دهم به دنبال افزایش تورم و کاهش قدرت پول ملی مطرح شد. هدف از این لایحه، تأمین ثبات، سلامت و پایداری نظام پولی و بانکی بر مبنای موازین شرعی و صیانت از منافع سپردهگذاران است که مشتمل بر اقدامات مناسب بهمنظور برونرفت مؤسسات اعتباری از شرایط نامطلوب، نحوه رسیدگی به تخلفات مؤسسات اعتباری و اقدامات مقتضی در زمان ورشکستگی این مؤسسات بود. همچنین بهمنظور تضمین سپردههای اشخاص در مؤسسه اعتباری، به صندوق ضمانت سپردهها اجازه داده شده با رعایت شرایط مقرر در این لایحه به فعالیتهای خود ادامه دهد که بر این اساس عضویت تمامی مؤسسات اعتباری در این صندوق الزامی است.
حالا در آخرین خبرها از این طرح عضو کمیسیون اقتصادی مجلس لازمه خبر داده که طرح حذف ۴ صفر از پول ملی هنوز به مجلس نرسیده است و از جزییات آن اطلاع دقیقی در دست نیست.
«سید ناصر موسوی لارگانی» در این باره به ایبنا گفته است: «دولت برای اجرای این طرح نیازمند مصوبه مجلس است. اخذ نظرات کارشناسی مجلس می تواند مزایای اجرای این طرح و طرح های مشابه را افزایش دهد. ساده سازی اعداد مهم ترین نتیجه اجرای این طرح است. دولت در راستای اجرای این طرح باید سعی در تطابق هزینه ها و درآمد اقشار مختلف جامعه نیز داشته باشد.»/
نظر شما