سامانه تهک به کمک کشاورزان فاروج آمده است

مدیر هواشناسی شهرستان فاروج گفت: سامانه تهک از اواخر بهمن ماه سال گذشته در شهرستان فعال شد تا با استفاده از آن کشاورزان از خدمات هواشناسی برای ارتقاء بهره وری و افزایش عملکرد در بخش های مختلف برخوردار شوند.

فرامرز کارآمد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج بیان داشت: سامانه تهک سامانه توسعه کاربردهای هواشناسی در کشاورزی است و با توجه به اینکه شهرستان فاروج یکی از قطب های کشاورزی و دامداری استان است، ضرورت برخورداری از این ظرفیت احساس می شد.

 

وی، افزود: با راه اندازی این سامانه، باتوجه به وضعیت جوی، داده و اطلاعات آماری بررسی و اطلاعات لازم در قالب پیامک و نرم افزارهای طراحی شده برای این بخش در اختیار کشاورزان، دامداران، مرتع داران، عشایر و فعالان حوزه شیلات برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل و خسارت ها قرار می گیرد.

 

کارآمد با اشاره به بی مهری به دستگاه هواشناسی شهرستان در سال های گذشته با این مصداق که اعتبارات این مجموعه در بعضی از سالها صفر اعلام شده بود، افزود: وقتی اعتباری برای تامین هزینه های حیاتی ایستگاه ها پیش بینی نشود، چگونه می شود ادوات و تجهیزات پیشرفته هشدار دهنده سیل یا سایر تجهیزات فنی را فراهم کرد؟.

 

وی با حیاتی برشمردن خدمات ایستگاه های هواشناسی برای پیشگیری از بروز بحران به جای تمرکز بر مدیریت بحران بیان داشت: ایستگاه هواشناسی شهرستان با رویکرد سلیقه ای بعضی از مسئولان در گذشته شرایط خوبی به لحاظ فضای اداری با توجه به تخریب بخشی از محوطه آن و مجهز نشدن به تجهیزات مورد نیاز، نداشته است.

 

مدیر هواشناسی شهرستان فاروج با اشاره به فعالیت ایستگاه های باران سنجی در سطح شهرستان بیان داشت: در سه نقطه، مخابره بارش ها بصورت لحظه ای، در دو نقطه با فعالیت ایستگاه باران سنجی دستی، زمان بارندگی ها روزانه جمع آوری و ارسال و در دو نقطه دیگر ایستگاه باران سنجی سنتی فعال است که ماهیانه آمار بارندگی را گزارش می کند و از از تجهیزات فنی همچون هشدار دهنده های سیل در این بخش محروم هستیم.

 

کارآمد، امسال را سال بهبود شرایط ایستگاه هواشناسی شهرستان با رویکرد مثبت مسئولان شهرستانی و استانی برشمرد و افزود: با حمایت هایی که از اواخرسال 97 آنهم با تخصیص ۱۰۰درصدی اعتبارات انجام شد، گزارش های پیش بینی هوا فعال و سامانه تهک راه اندازی شد.

 

وی، به قول مساعد مسئولان استانی برای راه اندازی ایستگاه تحقیقات کشاورزی با توجه اینکه اقتصاد شهرستان بر این محور می چرخد اشاره کرد و گفت: قول مساعد ارائه مجوز راه اندازی این ایستگاه، تجهیزات فنی و منابع انسانی آن داده شده است.

 

کارآمد گفت: تامین زمین و اختصاص اعتبار هم در شهرستان پیش بینی شده است.

 

وی با مقایسه بارندگی ها در سال زارعی افزود: بارندگی های سال زراعی امسال در فاروج 237.8 میلیمتر بوده در مقابل 82 میلیمتر سال گذشته؛ در مقایسه، نسبت به سال گذشته 290 درصد افزایش داشته که در تیتکانلو شاهد رشد 354 درصدی بوده ایم.

 

وی گفت: از ابتدای امسال تا 27 فروردین در مجموع در فاروج شاهد 122.7 میلی متر، در تیتکانلو 119.5 و در مایوان 147.8 میلی متر بارندگی بوده ایم.

 

هواشناسی فاروج در سال 91 به عنوان ایستگاه سینووپتیک تکمیلی نیمه خودکار به صورت 12 ساعته رسما توسط کارشناسان هواشناسی شروع بکار کرد که تا پیش از آن بصورت اقلیم شناسی در اختیار جهاد کشاورزی بود.

 

در این ایستگاه پارامترهای جوی و داده ها در طول هر ساعت یکبار توسط کارشناسات جمع آوری و به مجموعه استانی ارسال می شد.

 

در حال حاضر از اوایل بهمن ماه 97 این دستگاه به صورت تمام خودکار تبدیل شد که کارشناسان فقط نظارت می کنند.

 

 

کد خبر 788755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha