به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمدجعفر یاحقی» امروز(۲۱ اردیبهشت) در نشست خبری همایش بینالمللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم ظهار کرد: این همایش قدمی آغازین برای بینالمللی کردن اندیشههای شاهنامه است. خراسان با وجود بارگاه امام رضا(ع) ظرفیت معنوی خاص خود را دارد، با وجود آرامگاه فردوسی ظرفیت گردشگری و ملی و فرهنگی را دارد. ما با این دو بال حرکت می کنیم و این دو ظرفیت در کمتر شهری پیدا میشود.
رئیس همایش بین المللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم با اشاره به برگزاری تئاترهای مختلف در کشورهای دنیا، اظهار کرد: چرا اینجا تئاترهای مختلف شکل نگیرد و حرکت فرهنگی نباشد چراکه از همه جهان برای دریافت فرهنگ ایران به این کشور مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه در ساخت وسازهای آینده این مهم اجرایی شود تا به لحاظ حسی بتوانیم این فرهنگ را گسترش دهیم، اظهارداشت:شاهنامه پرچم زبان فارسی را افراشته نگاه داشته است.
یاحقی بیان کرد: فرصتی برای همگرایی نهادهای مختلف دست داده تا این همایش متفاوت برگزار شود به ویژه اینکه در این شرایط خاص سیاسی و تاریخی برگزاری این همایش دارای معنای خاصی است که به رغم همه تبلیغات علیه فرهنگ و نظام کشورمان، میتواند نتیجه بخش باشد.
یاحقی با اشاره به اینکه فردوسی این ظرفیت را دارد که گویای ارزشهای ملی و هویتیمان باشد، گفت: شاهنامه تنها یک کتاب تاریخی داستانی نیست. شاهنامه منشور فرهنگی است که همه ابعاد تاریخی و سیاسی سرزمین ایران و سرزمینهای مجاورر ا نمایش داده است و امروز نیز شاهنامه متعلق به مرزهای جغرافیایی کشورمان نیست بلکه متعلق به فرهنگ آریایی است.
رئیس همایش بین المللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم با اشاره به شکل گیری برخی تلاشها در تغییر محوریت جاده ابریشم به کشورهای دیگر با برگزاری همایشهای مختلف، گفت: اگر به شاهنامه بنگریم مشاهده می کنیم بستر و مسیر جاده ابریشم در شاهنامه جای گرفته است و همه ملیت هایی که در این کتاب از آن ها یاد شده، شاهنامه را به خود متعلق می دانند.
نظر شما