تلاش های ۱+۴ برای حفظ برجام/۲۴ اردیبهشت؛ محاکمه ۳۱ متهم بانک سرمایه

۲۴ اردیبهشت؛ محاکمه ۳۱ متهم بانک سرمایه، آمریکا به دنبال اقناع ترکیه در تحریم ایران، ابراز تمایل جهانیان به میانجی گری بین ایران و آمریکا، تلاش های ۱+۴ برای حفظ برجام از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ۲۴ اردیبهشت؛ محاکمه ۳۱ متهم بانک سرمایه، آمریکا به دنبال اقناع ترکیه در تحریم ایران، ابراز تمایل جهانیان به میانجی گری بین ایران و آمریکا، تلاش های ۱+۴ برای حفظ برجام از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

کمال خرازی دلایل تصمیم تعلیق برخی تعهدات برجامی ایران را تشریح کرد

سفارت کشورمان در پاریس در صفحه توئیتر خود نوشته است: «سید کمال خرازی»، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان در نشستی به ابتکار مؤسسه مونتین و با حضور مسئولین برخی اندیشکده‌های مهم فرانسه دلایل تصمیم تعلیق برخی تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد.

 

تلاش های ۱+۴ برای حفظ برجام

پس از آن که ایران از تعهدات خود در برجام کاست اعضای ۱+۴ واکنش های متفاوتی از خود نشان دادند و هر کدام تلاش خاصی را به منظور حفظ این توافقنامه در دستور کار قرار دادند.

 

بنابراین گزارش، اتحادیه اروپا پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای هرگونه «اولتیماتوم» از سوی جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را رد کرد.

 

طبق ترجمه فارس از خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا در واکنش به مهلتی ۶۰ روزه ایران برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی اروپا و همچنین توقف برخی اقدامات ذیل برجام، اعلام کرد که هیچ ضرب‌الاجلی را از سوی تهران نمی‌پذیرد.

 

در بیانیه مشترک «فدریکا موگرینی» نماینده ویژه اتحادیه اروپا و وزرای خارجه سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا که در خروجی وبگاه این سازمان قرار گرفته، آمده است: «ما با نگرانی شدید، بیانیه ایران درباره تعهداتش ذیل برجام را ملاحظه می‌کنیم. ما تماما به حفظ و اجرای کامل برجام پایبند هستیم، (توافقی) که دستاوردی مهم در ساختار عدم اشاعه هسته‌ای جهانی و به نفع امنیت تمام ما است».

 

موگرینی و وزرای خارجه سه کشور با درخواست تحکم‌آمیز از ایران برای اجرای کامل تعهداتش ذیل برجام و برنداشتن گام‌های تنش‌زا، تاکید کردند: «ما هرگونه اولتیماتوم را رد می‌کنیم و پایبندی ایران به تعهداتش ذیل برجام را بر اساس عملکرد آن و معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (اِن.پی.تی) ارزیابی می‌کنیم.در این زمینه، ما نقش مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نظارت و راستی‌آزمایی از اجرای تعهدات هسته‌ای ایران را یادآور می‌شویم. ما همچنین امیدواریم که ایران به پایبندی به فرمت‌ها و مکانیزم‌های مستقر ذیل برجام، شامل کمیسیون مشترک برجام ادامه دهد».

 

ابراز تمایل جهانیان به میانجی گری بین ایران و آمریکا

ایران و آمریکا این روزها بیش از هر زمان دیگری دچار تنش شده اند و تحریم های کاخ سفید علیه کشورمان روز به روز در حال افزایش است. از سویی دیگر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز تصمیم به کاهش تعهدات برجامی گرفته و گفته شده که خروج از برجام در دستور کار قرار دارد.

 

این تنش ها برای جهانیان گویی روزهای دشواری را فراهم کرده زیرا از نظر اقتصادی و سیاسی بسیاری از کشورهای جهان علاقه مند به همکاری با ایران هستند اما قدرت آمریکا آن ها را از این تمایلشان دور کرده است.

 

دو راهی ایران و آمریکا برای جهانیان سخت شده و از این رو بسیاری ها برای میانجی گری میان تهران و واشنگتن به منظور کاهش تنش ها ابراز تمایل کرده اند.

 

در این خصوص، عراق که هم با آمریکا همکاری های خوبی دارد و هم به عنوان یکی از همپیمانان ایران در منطقه شناخته می شود اولین گزینه برای میانجی گری محسوب می شود.

 

در همین رابطه، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان اینکه به خوبی از نگرانی‌هایی که عراق را در نتیجه منازعه ایران و آمریکا در بر گرفته است، آگاه هستیم، گفت: عراق در مرکز منطقه و محدوده جغرافیایی منازعات قرار گرفته است و ما باید کشور را از سیاست محوربندی‌ها دور کنیم. عراق به جای اینکه در میانه درگیری‌ها باشد باید میانجی منازعات باشد و در راستای کاهش شدت درگیری در منطقه تلاش کند.

 

آمریکا به دنبال اقناع ترکیه در تحریم ایران

ترکیه یکی از خریداران نفت ایران است که تا ۲ می امکان خرید نفت از کشورمان را داشت و پس از آن معافیت خود در این خصوص را از دست داده. این کشور اما پس از ۲ می تاکید داشته که همکاری انرژیک خود با ایران ادامه خواهد داد و از آمریکا در این خصوص تبعیت نمی کند.

 

در آخرین اظهار نظر در این خصوص نیز، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا علیه ایران به همه منطقه غرب آسیا آسیب خواهد زد.

 

«مولود چاووش اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه می‌گوید تحریم‌های آمریکا علیه ایران به ضرر همه منطقه غرب آسیا است.

 

طبق ترجمه فارس از شبکه المیادین، وزیر امور خارجه ترکیه پنجشنبه (۱۹ اردیبهشت) در واکنش به اقدامات و تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا گفت: «تحریم‌های ضد ایرانی به همه منطقه آسیب خواهد زد».

 

چاووش‌اوغلو گفت: «ایران کشور همسایه ماست و هر تحریمی علیه این کشور نه تنها به ایران بلکه به همه منطقه ضرر خواهد رساند».

 

اما حالا آمریکا گویی تلاش خود را برای اقناع ترکیه در تحریم ایران بیشتر کرده است. در این خصوص مدیرکل وزارت خارجه آمریکا در امور مالی و تحریم‌ها به ترکیه سفر کرد.

 

آخرین خبرها از پرونده بانک سرمایه/ ۲۴ اردیبهشت؛ محاکمه ۳۱ متهم

آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده بانک سرمایه که 25 فروردین ماه برگزار شد. پس از پایان رسیدگی به این پرونده چهارم اردیبهشت ماه «حمید حاجیان»، وکیل سابق حسین هدایتی، متهم پرونده فساد بانک سرمایه بر اثر تیراندازی در کامرانیه تهران به قتل رسید و موضوع این پرونده و اینکه این وکیل به دلیل آنکه جعبه سیاه برای پرونده بانک سرمایه محسوب می شود را داغ کرد که با طرح این موضوع در رسانه ها قاضی مسعودی مقام (13 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود که این فرد جعبه سیاه برای این پرونده نبود به جهت اینکه پرونده آقای هدایتی به صورت کامل به دادگاه آمده و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و نقطه تاریکی در پرونده وجود ندارد که بگوییم برخی از اسناد آن پنهان است.

 

قاضی پرونده همچنین اعلام کرده بود که تا 10 روز آینده رأی صادر می‌شود ما به اینکه چه مراوادتی بین اشخاص است، کاری نداریم.

 

حالا در آخرین خبرها درباره رسیدگی به پرونده بانک سرمایه میزان خبر داده که «دادگاه رسیدگی به اتهامات محمدهادی رضوی و ۳۰ متهم دیگر پرونده بانک سرمایه، ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلال گران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار می‌شود. در این دادگاه به اتهامات افراد زیر رسیدگی می‌شود.

 

صحبت‌هایم در مورد اتباع افغان، سوء برداشت شده است

«سید عباس عراقچی» صبح روز شنبه (۲۱ اردیبهشت) در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در ارتباط با صحبت‌های روز چهارشنبه خود در مورد موضوع مهاجران افغانی در ایران و برداشت‌هایی که از صحبت‌های وی در این ارتباط شده بود، تاکید کرد: از صحبت‌های من در آن گفت‌وگوی تلویزیونی سوء‌برداشت شد و یک سوء‌تفاهمی نسبت به این سخنان صورت گرفت.

 

معاون سیاسی وزیر خارجه خطاب به مجری برنامه گفت: آنچه که شما به نقل از من گفتید یک سوء‌برداشت است و من چنین چیزی نگفته‌ام که اگر تحریم‌ها فشار آورد با خواهران و برادران افغانی خود خداحافظی می‌کنیم. این تعبیر من نیست و چنین برنامه‌ای نداریم. چنین نظراتی در کشور و در وزارت خارجه وجود ندارد و بحث اخراج و یا بازگرداندن مهاجران افغانی مطرح نیست.

 

این دیپلمات ارشد کشورمان اظهار کرد: مساله‌ی ما این است که دیگرانی که خود سبب ایجاد مشکلات در افغانستان از جمله آوارگی مردم این کشور شده‌اند باید به مسئولیت‌های خود در این زمینه عمل کنند. روی صحبت ما با افغانستان و افغانی‌های مقیم ایران نبود. روی صحبت ما با غربی هاست. ما تاکید داریم که آنها باید به مسئولیت‌های خود در این زمینه عمل کنند. ما 40 سال است که در کنار برادران و خواهران افغانی خود در ایران زندگی می‌کنیم. شاهد حضور آنها در جبهه‌های جنگ در زمان صدام و دفاع از حرم بودیم. رشادت‌های زیادی آنها انجام دادند. آنها در جامعه ما حضور دارند و روابط خواهرانه و برادرانه‌ای با آنها برقرار است. بحث ما این است که به این عزیزان کمک شود و دیگران نیز مسئولیت‌های خود در این زمینه را انجام دهند. ما تا آنجایی که توانسته‌ایم در طول 40 سال گذشته به آنها کمک کرده‌ایم و کمک خواهیم کرد مشکلی با این موضوع نداریم، ولی تاکید داریم که غربی‌ها نمی‌توانند از یک طرف مشکلات اقتصادی برای ما به بار بیاورند و خودشان که مسبب مشکلات مردم افغانستان هستند مسئولیتی در این زمینه انجام ندهند.

 

آمریکا به دنبال چیست؟ / جنگ یا مذاکره؟

«دونالد ترامپ» با رویای تسلیم ایران ابتدا از برجام خارج شد و سپس سخت ترین تحریم های اقتصادی و سیاسی علیه تهران را اجرایی کرد. اما با گذشت دو سال از فشارها بر ایران، تهران هنوز بر مقاومت خود ادامه داده و تسلیم زورگویی های ترامپ نشده است.

 

این مقاومت تهران، واشنگتن را دچار سردرگمی کرده و بلاتکلیفی آمریکا در برابر ایران را افزایش داده است. از این رو ترامپ و یارانش نمی دانند در برابر ایران کدام استراتژی را در پیش گیرند. آن ها یک روز دم از مقابله نظامی با ایران می زنند و یک روز برای مذاکره شماره تلفن می فرستند.

 

بلاتکلیفی آمریکا از اقدامات و اظهارات مقامات این کشور در خصوص ایران هویداست.

 

در همین رابطه، امروز آمریکا از اعزام رزم ناو «آرلینگتون» به خلیج فارس برای پیوستن به ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» خبر داد.

 

طبق ترجمه مهر از بی بی سی، وزارت دفاع آمریکا یک فروند رزم‌ناو حامل سامانه موشکی پاتریوت را برای پیوستن به ناو گروه «لینکلن» راهی خاورمیانه کرد.

 

این در حالی است که هفته گذشته آمریکایی‌های از اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به خلیج فارس در پی آنچه آنها تشدید تنش‌ها با ایران خواندند، خبر دادند.

 

ورود تعزیرات به بازار مسکن در صورت شکایت مردم

«جمال انصاری» در مورد گرانی‌های افسار گسیخته در بازار خودرو و مسکن، اظهار کرد: سازمان تعزیرات حکومتی، مأموریتی برای ساماندهی بازار مسکن ندارد اما اگر مردم به دلیل گران فروشی املاک یا بالا بودن کرایه‌ها به این سازمان شکایت کنند ما به صورت مصداقی ورود می‌کنیم.

 

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه سازمان تعزیرات در طول سال گذشته و جاری به شکایات مردم و توقعات آنها رسیدگی کرده است، افزود: درباره مشکلات موجود در بازار خودرو نیز ما بر اساس اظهارات و شکایات مردم ورود کرده و به موضوع رسیدگی می‌کنیم، شکایت‌های مربوط به شرکت‌های خودروسازی و شرکت‌های واردکننده خودرو در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ حدود ۷ برابر افزایش پیدا کرد، مثلاً اگر در سال ۹۶، ۸۰۰ شکایت در حوزه خودرو به سازمان تعزیرات حکومتی واصل شد این تعداد در سال ۹۷ به ۷ هزار شکایت افزایش پیدا کرد که این موضوع بیانگر عزم سازمان در برخود با تخلفات و رسیدگی به شکایات افراد ذی حق و خریدار خودرو است.

 

معاون وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: سازمان تعزیرات حکومتی، مأموریتی برای ساماندهی بازار مسکن ندارد اما اگر مردم به دلیل گران فروشی املاک یا بالا بودن کرایه‌ها به این سازمان شکایت کنند ما به صورت مصداقی ورود می‌کنیم./

 

 

 

کد خبر 788592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha