به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان: رعایت نکات و توصیه های تغذیه ای توسط روزه داران باعث می شود تا سیستم گوارشی روزه داران بتواند بدن را از سموم پاک کرده و افراد پس از ماه مبارک رمضان با مشکلات کمتری روبرو باشند.
مهمترین توصیه تغذیه ای در این ماه صرف غذا در سه وعده و همانند سایر ایام سال است، روزه داران نباید وعده شام را با افطار یکی کنند و حتما باید شام پس از افطار و حدود یک ساعت بعد از آن صرف شود، بهتر است افطار با آب ولرم باشد و مقدار غذایی که افراد میل می کنند، سبک باشد و مصرف سبزی و میوه نیز نباید فراموش شود.
افراد روزه دار در طول شب باید آب کافی بنوشند تا در طول روز بدن با کمبود آب روبرو نشود، روزه داران در سحر نباید چای زیاد بنوشند چرا که چای باعث از دست رفتن سریع آب بدن می شود، و بهتر است اگر به ورزش می پردازند حدود یک ساعت پس از افطار ورزش کنند ولی در طول روز نیز می توان پیاده روی کرد.
پرهیز از مصرف غذاهای تند، سرخ کرده و چرب در وعده سحر از دیگر مواردی است که باعث می شود تا بدن کمتر با کمبود آب روبرو شود و فرد در طول روز نیز کمتر دچار تشنگی می شود.
مصرف شیرینی و قندها باعث می شود تا فرد اشتهای کمتری داشته باشد و مواد غذایی لازم، به بدن فرد نرسد، روزه داران نباید به هیچ وجه وعده سحری را حذف نمایند چرا که باعث می شود بدن فرد مدت زمان زیادی از دریافت مواد غذایی لازم محروم شود.
روزه داران باید از مصرف آب میوه های صنعتی به خاطر مواد افزودنی خودداری نمایند، خوردن سوسیس، کالباس و نمک یا غذاهایی که حاوی این مواد هستند جزو مواردی هستند که برای روزه داران ممنوع می باشد چرا که باعث می شود فرد در طول روز دچار خستگی شود و انرژی بدن وی زودتر از دست برود.
هنگام افطار نوشیدنی گرم بنوشید/ پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب
به گزارش خبرگزاری شبستان «زهرا عبداللهی» درخصوص توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان، گفت: مطالعات نشان داده است، روزه گرفتن براي مبتلايان به چربي خون بالا بسيار مفيد است و ميزان چربي هاي نامطلوب موجود در خون را تنظيم مي كند و موجب افزايش ميزان چربي هاي مفيد خون مي شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر مصرف سه وعده غذا در طول شبانه روز در ماه رمضان تاکید کرد و افزود: روزه داران سعی کنند، همانند اوقاتی كه روزه دار نيستند، در طول شبانه روز، سه وعده غذا مصرف کنند، كه اين وعده ها شامل افطار، شام و سحری است.
عبداللهی درخصوص رعایت اصول تغذیه سالم در ماه رمضان تصریح کرد: بسیاری از افراد تصور می کنند، هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری میل کنند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند، اما مصرف مواد غذایی پرچرب به خصوص در هواي گرم موجب تشنگی شدید و كم آبي بدن می شود.
وی بر مصرف غذای کم چرب و مواد غذایی پرفیبر مثل میوه ها و سبزی ها در وعده سحری تاکید کرد و گفت: مواد غذایی پرفیبر، آب زیادی در خود جذب می کنند و بدن می تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود.
عبداللهی با بیان اینکه مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصاً بین غذا توصیه نمی شود، خاطرنشان کرد: مصرف آب زیاد در وعده سحری، موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود، لذا مصرف بی رویه آن توصیه نمی شود؛ همچنین باید توجه شود که مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آبمیوه، شیر کم چرب ، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می کند که تعادل آب و الکترولیت های بدن در هنگام روزه داری، حفط شود.
نظر شما