به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «ابراهیم گشتاسبی راد» امروز (چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 15 اردیبهشت، روز شیراز و هفتهای که به این روز منتهی میشود یکی از فرصتهای مناسب برای معرفی بیشتر ظرفیتهای ادبی و هنری، گردشگری، علمی و مذهبی این شهر است، گفت: شهر شیراز در ایران و جهان به واسطه پیشینه تمدنی، علمی و فرهنگی حرفهای زیادی برای گفتن در عرصههای مختلف دارد اما ظرفیتهای جدید آن نیازمند معرفی بیشتر است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با تاکید بر اینکه استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری در این مسیر نقش مهم و موثری دارد، خاطرنشان کرد: بر همین اساس جشنوارهای با در نظر گرفتن شاخصهای مختلف در طول هفته شیراز طراحی و برنامهریزی شد.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز تاکید کرد: جشنواره «قاصد اردیبهشت» با برگزاری فستیوال قصهگویی با لهجه شیرازی با عنوان «قصه شیراز» کلید خورد.
گشتاسبیراد با بیان اینکه مجموعه زندیه شیراز میزبان رویداد «ورقی از گلستان» و «شادیانههای شیراز» بود، عنوان کرد: برنامه «ورقی از گلستان» با محوریت گلستان و شاهنامه خوانی در مقابل ارگ کریمخانی و تیمچه گل در همسایگی حمام وکیل اجرا و جشنهای مردمی «شادیانههای شیراز» در مجموعه زندیه برگزار شد.
وی با اشاره به اهمیت معرفی مکتب هنری و نگارگری شیراز به عموم مردم به ویژه نسل جوان، بیان کرد: برنامهای با عنوان «نقاش صبا» که بر گرفته از مصرع «نقاش صبا چمن بیاراست» سعدی است دهم اردیبهشت ماه در خانه منطقی نژاد با حضور هنرمندان نگارگرِ مکتب لطفعلی صورتگر اجرا و در آن چندین اثر نگارگری تولید شد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با بیان اینکه «آیین گلستان» یکی از برنامههای شاخص هفته شیراز در سال 1398 بود، اظهار کرد: در این برنامه به منظور احیای بافتهای تاریخی کمتر شناخته شده از ابزار هنر استفاده شد.
گشتاسبیراد افزود: تیمچه گمرک واقع در بازار وکیل شمالی میزبان نمایشهای سنتی شیراز همچون عروسک مینا، عروسک جیجی بیجی، ترانههای شیراز، سیاهبازی، نقالی و غیره بود.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز با اشاره به رونمایی از کتاب فرهنگ واژهها و اصطلاحات شیرازی گفت: این کتاب نگاهی به فرهنگ مردم شیراز در قالب لهجه شیرازی دارد که توسط مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر و در کاروانسرای باشکوه مجموعه هفتتنان رونمایی شد.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت لهجه و گویش به عنوان یکی از نمادهای هویتساز، شب شعر و موسیقی شیرازی با عنوان «شهر شعر» یا یادکردی از بیژن سمندر شاعر نام آشنای بومیسرای شیراز، در عمارت هفتتنان (موزه سنگهای تاریخی) به اجرا در آمد که در آن شاعران به خوانش شعرهای گویشی پرداخته و گروه موسیقی به اجرای موسیقی محلی شیرازی پرداختند.
این مقام مسئول افزود: جشنواره «شهر دوستدار کودک» نیز با محوریت کسب این عنوان جهانی در بوستان و فرهنگسرای شهروند برگزار شد.
گشتاسبیراد با بیان اینکه اردیبهشت شیراز بهترین ماه برای سفر به این شهر و ثبت خاطرات زیبا و ماندگار از این دیار است، اظهار کرد: بوستان آزادی شیراز میزبان جشنواره بهارنارنج شد تا عطر خوش شکوفههایش در مشام گردشگران ثبت شود.
وی با اشاره به اتفاق ناگواری که در نوروز 98 در محله سعدی رخ داد و بخش اعظمی از خیابانهای این محله درگیر سیل شدند، تصریح کرد: با توجه به اینکه ایام نوروز برای مردم این محله با خاطرهای ناخوشایند همراه شد و نتوانستند آداب و آئین مختلف نوروز از جمله روز طبیعت را جشن بگیرند در هفته شیراز برای مردم این محله تور شیرازگردی پیشبینی شد تا خاطرهای دلانگیز برای آنها رقم بخورد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز با بیان اینکه این تور گردشگری در هفته شیراز در دو نوبت صبح و عصر و با حضور راهنمایان گردشگری برگزار شد، افزود: مردم از شاخصترین سایتهای تاریخی و مذهبی شیراز بازدید میکنند و در ضیافت ناهار در باغهای خانواده شهرداری شیراز پذیرایی شدند.
گشتاسبیراد از برگزاری تور دوچرخهسواری با عنوان «گلگشت شیراز» در هفته شیراز خبر داد و بیان کرد: حمل و نقل یکی از ارکان اساسی در حوزه گردشگری و توسعه پایدار است که حمل و نقل سبز یکی از بخشهای مهم آن به شمار میرود از این رو نهادینه کردن استفاده از حمل و نقل سبز مانند مترو و دوچرخه در برنامههای هفته شیراز مورد توجه قرار گرفت.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تاکید کرد: با راهاندازی مسیرهای ویژه گردشگری با دوچرخه، این برنامه تا پایان سال روزهای پنجشنبه با محوریت بافت تاریخی و روزهای جمعه با محوریت باغات قصردشت و با هدف توسعه گردشگری در بافت تاریخی و همچنین کمک به احیای باغات شیراز و توسعه حمل و نقل سبز ادامه پیدا میکند.
گشتاسبیراد با اشاره به اینکه همزمان با نوروز برنامه کوی رندان در کوچه جنب آرامگاه حافظیه با هدف توسعه گردشگری ادبی و شبانه برگزار شد، گفت: گردشگری ادبی و شبانه دو عنصری است که نیاز شهر شیراز است و این برنامه در هفته شیراز نیز اجرا شد که پس از هفته شیراز، موضوع آن به ماه رمضان تغییر پیدا میکند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با بیان اینکه در هفته شیراز پنج دوره پایتختی فارس در کشور از طریق اطلاعاتی که در آن گذر ارائه شده معرفی شد، تصریح کرد: با ادبیات کودکانه و موسیقی ریتمیک دورههایی که فارس پایتخت ایران بوده معرفی شد و این عناصر به فراخور هر فصل و رویداد تغییر میکند یعنی در ماه رمضان میراث ناملموس و آئین و آداب مردم شیراز و فارس در این زمینه و یا در ماه محرم، گردشگری عاشورایی و یا معنوی معرفی میشود.
نظر شما