رسانه اسلامی در واقع حافظ منافع حاکمان نیست

حسن رحیم‌پور ازغدی گفت: از لحظه‌ای که هنر و رسانه ابزاری برای کسب قدرت و ثروت می‌شوند باید با حقیقت خداحافظی کرد.

حسن رحیم‌پور ازغدی، در حاشیه هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها درباره وجود دوگانه رسانه دولتی- رسانه مستقل در طول تاریخ اسلام و بخصوص دوران حکومت امام علی (ع) به خبرنگار شبستان گفت: این دوگانگی همواره وجود داشته است.

 

ازغدی ادامه داد: دو تفسیر از حکومتی بودن رسانه می‌توان داشت، اگر به این معنا باشد که رسانه یک دستگاه حکومتی جیره‌خوار افرادی خاص است که اجازه انتقاد از آن دستگاه را نمی‌یابد می‌توان به منبرهایی که در زمان بنی‌امیه و بنی‌عباس برای حفظ منافع حاکمیت برپا می‌شد، اشاره کرد.

 

وی همچنین افزود: تعریف دیگر از رسانه حاکمیتی با توجه به اقتصاد رسانه معنا می‌یابد که در این صورت حکومت علاوه بر تأمین مالی نسبی رسانه‌ها امکان آزادی بیان را برای نظارت بر حکومت و امور اجتماعی فراهم می‌کند، البته خطر این تأمین مالی رسانه‌ها از طریق حکومت بازاری شدن رسانه و کالا شدن خبر است که در این حالت رابطه رسانه و مخاطب به رابطه فروشنده و خریدار بدل می‌شود.

 

ازغدی تأکید کرد: از لحظه‌ای که هنر و رسانه ابزاری برای کسب قدرت و ثروت می‌شوند باید با حقیقت خداحافظی کرد.

 

این پژوهشگر حوزه دین ادامه داد: اگر حمایت حاکمیت از رسانه به نحوی باشد که امکان انتقاد محفوظ بماند و رسانه به بازار تبدیل نشود امر درستی است.

 

ازغدی در پایان با بیان اینکه در ابتدای انقلاب اسلامی حزب را معبد خود می‌دانستند نه معبود خود، گفت: رسانه نیز باید همین‌گونه باشد، به طوری که اگر مدیران یک رسانه از خبرنگاری خواستند چیزی خلاف واقعیت و اخلاق بنویسد نباید زیر بار رود و بداند که خداوند وعده داده امورات کسی را که از ترس زندگی با منکرات سازش نمی‌کند و با معروف فاصله نمی‌گیرد، تأمین کند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 78775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha