به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، وزارت راه و شهرسازی هدف و برنامه خود برای سال جاری را کاهش قیمت تمام شده مسکن اعلام کرده است. هدف گذاری این وزارتخانه این است که قیمت مصالح ساختمانی کاهش پیدا کند و به دنبال آن زمینه ایجاد تعادل در بازار مسکن فراهم شود. همچنین برای متعادل سازی بازار مسکن افزایش تسهیلات از دیگر برنامه های وزارت راه و شهرسازی است.
همچنین تعادل دربخش عرضه و تقاضا با رویکرد دائمی شدن تولید مسکن با ارزیابی نیاز سالانه یک میلیون مسکن برای خانه اولیها در اولویت وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و سه عامل پشتیبان، مشوق و تسهیل کننده در کنار تکمیل ۴۰۰ هزار واحد جدید و واگذاری و عرضه زمین با رویکرد ساده سازی مد نظر این وزارتخانه است. افزایش وام مسکن از ۶۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان و افزایش ۲ برابری برای زوجین و انتقال به خریدار نیز از دیگر تسهیلاتی است که برای خرید مسکن درنظر گرفته شده است.
وزیر راه و شهرسازی اواسط بهمن سال گذشته در گفتگو با شبکه خبر سیما به اقدامات این وزراتخانه برای تسهیل در روند خانه دار شدن اقشار مختلف جامعه اشاره کرده و گفته بود: «در برخی شهرها مثل تهران، تبریز، مشهد و اصفهان و چند شهر دیگر شرایط خانه دار شدن سخت شده است که با اتمام طرح های نیمه تمام می توانیم از رکود خارج شویم و با فعال کردن بخش خصوصی، شاهد رونق بازار مسکن باشیم. شناسایی زمین های مناسب در بافتهای فرسوده و در اختیار گذاشتن این زمین ها به سازندگان می تواند یکی از راه های تسهیل در روند خانه دار شدن مردم باشد. همچنین در بحث بافت های فرسوده بیش از 2700 محله در اولویت تعریف شده برای بهسازی است.»
حالا در راستای هدفگذاری وزارت راه و شهرسازی «محمد اسلامی» امروز (سه شنبه 17 اردیبهشت) در حاشیه پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان نوسازی شهر تهران از مشوق های دولت برای رونق دهی به تولید مسکن خبر داده و گفته است: «دولت برای رونق دهی به تولید مسکن برنامه تکمیل 500 هزار واحد مسکن مهر را به سرعت دنبال می کند.»
وزیر راه و شهرسازی همچنین از آغاز تولید 400 هزار واحد مسکونی هم خبر داد که 100 هزار واحد آن در بافت فرسوده کلان شهرها و 300 هزار واحد آن هم در شهرهای کوچک و جدید است.
اسلامی با اشاره به اینکه سه عامل مهم «زمین، نقدینگی و کارت اعتباری مصالح» سه مشوقی است که برای عرضه مسکن فراهم کردیم در تشریح آنها گفت: «زمین را وگذار می کنیم. زمین را نمی فروشیم و به صورت مشارکت واگذار می کنیم که سازنده نخواهد پولش را برای خرید زمین بپردازد. این مهمترین مشوق در گام اول است.»
وی ادامه داد: «در گام دوم برای ما مهم این است که تولید را به جریان بیاندازیم و عرضه را تقویت کنیم از این رو در شورای پول و اعتبار وامی که برای ساخت بود را نسبت به مصوبه قبلی حدود 65 درصد افزایش دادیم. بر این اساس بعد از اینکه سازنده این وام را در اختیار گرفت به خریدار منتقل می کند که این نکته مهم است. و گام سوم ما این بود که نسبت به تولید مصالح ساختمانی کار کردیم و کارت اعتباری مصالح یا بازار اعتباری مصالح را ایجاد کردیم.»
یادآور می شود: چندی پیش معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به وجود طرحی جامع برای مسکن در وزارت راه و شهرسازی اشاره کرده و گفته بود: «تحلیل آماری برای دهکهای دهگانه شده است که دهک ۱ تا ۷ مورد حمایت قرار بگیرند یعنی دهک یک تا ۳ نیاز به حمایت دارند و بین ۳ تا هفت باید از طریق توانمدسازی آنها حمایت شوند. طرح وزارتخانه بر مبنای طرح جامع و شناسایی نیاز و غیرمتمرکز مطرح شده است. در طرح اقدام ملی ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا پایان دولت باید تمام شود و ۵۰۰ هزار واحد باقی از مسکن مهر را هم به پایان میرسانیم.»
«مازیار حسینی» با تاکید بر اینکه قائل به تفکیک افراد برحسب درآمد نیستیم و میخواهیم جامعه همگن داشته باشیم، افزود: «به گونهای برنامه ریزی شده است که از ۱۰۰ واحد مسکن تولیدی چند واحد آن به صورت استیجاری باید در اختیار افرادی قرار بگیرد که نمیتوانند سرپناه داشته باشند.»
معاون مسکن و وزارت راه و شهرسازی در ادامه درباره طرح های سال جاری این وزارتخانه گفت: «بر اساس طرح امسال باید زمینهای ۱۰۰هزار واحد بر مبنای ۸۰ هزار واحد در شهرهای جدید و ۲۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر تامین شود و همین هفته گذشته ۵ هزار واحد در پردیس تحویل داده شد. در این طرح کسانی میتوانند در مشارکت شرکت کنند که بین ۸۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان در ماه اقساط پرداخت کنند که این قدرت خرید خانه را تا حدود ۷۰ درصد پوشش میدهد، افزود: «روشهای جدید ما مثل لیزینگ مسکن و سرمایهگذاری در حوزه مسکن است.»/
نظر شما