درک رمضان در گروی درک امام زمان(عج) است/بهترین دعا در ضیافت الله

حجت الاسلام اباذری با بیان اینکه درک ماه مبارک رمضان در گروی درک امام زمان(عج) است، گفت: از بهترین راه ها در این باره دعا برای حضرت(عج) است، البته امام نیازی به دعای ما ندارد بلکه این دعا وسیله ای است که ایشان نیز از ما یاد کنند.

حجت الاسلام «محمود اباذری» در گفت وگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان و در تشریح ظرفیت های ماه مبارک رمضان برای ارتباط با امام زمان(عج)، اظهار کرد: اگر پیوند و ارتباط امام زمان(عج) با ماه مبارک رمضان برای یک روزه دار به خوبی مشخص شود، می تواند بهترین استفاده ها را از مهمانی خدا داشته باشد؛ این تشخیص نیازمند آگاهی از سه مقدمه است.

 

این استاد حوزه ادامه داد: نخست آنکه ماه مبارک رمضان، ماه قرآن است و قرآن در پیوند با امام است که حیات بخش دل ها می شود؛ امام باقر(ع) فرموده اند: «برای هر چیزی بهاری است و بهار قرآن ماه مبارک رمضان است» چنان که قرآن می فرماید: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ».

 

وی تصریح کرد: مقدمه دوم آنکه امیرالمومنین(ع) در خطبه 110 نهج البلاغه می فرمایند: «قرآن را یاد بگیرید چون بهترین سخن است، در آن عمیق شوید چراکه قرآن بهار دل ها است» و سوم آنکه از امام زمان(عج) به ربیع الانام تعبیر می شود. از این سه مقدمه می توان دریافت که حیات بخشی قرآن در گروی ارتباط با امام زمان(عج) است چنان که رسول خدا(ص) فرمودند: اگر به قرآن و عترت با هم تمسک کردید هرگز گمراه نمی شوید.

 

حجت الاسلام اباذری تاکید کرد: لذا روزه دار اگر بخواهد دلش بهاری شود باید پیوسته و روز شب و هر سحر و افطار به امام عصر(عج) توجهی ویژه داشته باشد تا در سایه این توجه و یاد، قلب اش احیاء شود.

 

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه درک ماه مبارک رمضان در گروی درک امام زمان(عج) است، گفت: عظمت ماه مبارک رمضان به شب قدر است و شب قدر شب ولی خدا است، یک روزه دار اگر امام زمان را درک نکند شب قدر را درک نکرده و بدون این درک، ماه مبارک رمضان درک ناشدنی است.

 

وی با اشاره به دعای سلامتی امام زمان(عج) که شب ورود آن لیله القدرِ بیست و سوم ماه مبارک رمضان است، بیان کرد: امام معصوم(ع) می فرماید این دعا را در شب بیست و سوم ماه مبارک ایستاده، نشسته و در هر حال و به هر مقدار بخوانید، سپس می فرماید: در ماه مبارک رمضان و در هر حالی و به هر مقدار این دعا را بخوانید و بعد می فرماید در همه عمر چنین کنید.

 

حجت الاسلام اباذری شرط تحقق روزه را توجه به ولی خدا دانست و ابراز کرد: در یک کلمه عبد خدا بودن ما با مامومِ امام بودن محقق می شود، لذا توجه به امام عصر(عج) در طول ماه مبارک رمضان به ویژه هنگام سحر و افطار اهمیت ویژه ای دارد.

 

وی غلبه بر هوای نفس و مبارزه با آن را عامل تقرب به امام(عج) دانست و تاکید کرد: اباخالد کابلی درباره آیه هشت سوره مبارکه تغابن « فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَالنُّورِ الَّذِي أَنْزَلْنَا وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ؛ پس به خدا و پيامبر او و آن نورى كه ما فرو فرستاديم ايمان آوريد و خدا به آنچه مى ‏كنيد آگاه است» از امام باقر(ع) پرسید: منظور از این نور چیست که باید به آن ایمان داشته باشیم؟

 

حجت الاسلام اباذری ادامه داد: امام باقر(ع) فرمودند: به خدا قسم مراد از این نور ائمه از آل محمد(ص) هستند تا روز قیامت. نور امام در دل مومنان نورانی تر از خورشید درخشان است. ایشان سپس فرمودند: خدا این نور را در دل انسان قرار نمی دهد مگر اینکه دل طیب و طاهر باشد.

 

وی تاکید کرد: از آثار ماه مبارک رمضان طهارت قلب است اساساً رمضان به معنای سوزاندن آلودگی ها و تحفه این سوزاندن، نورانیت قلب و دل است که آدمی را از ظلمت جهل نجات می دهد و به سمت رستگاری پیش می برد لذا در روزه و دعاهای ماه رمضان توجه به این مطلب که طهارت قلب و نورانیت امام نصیب ما شود از بهترین خواسته ها است.

 

این کارشناس مهدوی درباره تاثیر روزه اعضاء و جوارح بر ارتباط با امام زمان(عج) در ماه مبارک رمضان، گفت: امساک از خوردن و آشامیدن، مقدمه روزه جوارح است تا همه اعضا و جوارح با مدیریت عقل در مسیر عبودیت قرار بگیرد. باید توجه داشت قرار دادن امامت معصوم برای انسان برای رسیدن به عبودیت محض است و این محقق نمی شود مگر آنکه اعضا و جوارح تحت عبودیت قرار بگیرد. در مرحله بعد قلب باید روزه دار باشد و توحید بر قلب ما حاکم شده و قلب مان حرم خدا شود.

 

حجت الاسلام اباذری با اشاره به آیه 55 سوره مبارکه نور «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ»، گفت: این آیه تاکید دارد انسان به مرحله توحید و عبودیت ناب که منزه از هر گونه شرک است، برسد یعنی اعضاء و قلب در تمام عمر روزه و انسان عبد محض خدا باشد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: دعا برای امام زمان(عج) در ماه مبارک رمضان مورد سفارش موکد است باید توجه داشت امام نیازی به دعای ما ندارد بلکه دعا و یاد کردن های ما از حضرت حجت(عج) سبب و وسیله ای است که ایشان نیز از ما یاد کنند و این یاد برای ما تحول آفرین است ما را به قله های کمال می رساند.

 

کد خبر 787322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha