آیت الله احمد شیخ بهایی، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و تأکید بر توجه به اعمال مشترک و مختص این ماه برای بهره گیری بیشتر از فیوضات آن؛ با توجه به استحباب خواندن دعای جوشن کبیر در اول این ماه، مطالبی بیان کرد.
وی گفت: جوشن به معنای زره است که در حقیقت از یک سری حلقه ها که به صورت تار و پود به هم متصل است تشکیل شده که انسان را از ضربه شمشیر و ... حفظ می کند.
این استاد حوزه ادامه داد: بند بند دعای جوشن و آن اسماء الهی نیز همچون زره ای است که دور وجود انسان را می گیرد و او را در حصار توحید قرار می دهد و آن وقت مصداق فرمایش حضرت رضا علیه السلام است که لااله الاالله دژ محکمی است.
وی بر این اساس دعای جوشن کبیر را تفسیر حدیث سلسلة الذهب خواند و اظهار داشت: دعای جوشن هم مانند زره عمل می کند و اگر انسان خدا را با آن صفاتی که در این دعا آمده قبول و اطاعت کند در برابر شبهات و مشکلات اخلاقی ضربه نمی بیند.
آیت الله شیخ بهایی ادامه داد: روزه برای تقوا و تقوا محافظت انسان از گناه و شبهه و مشکل اخلاقی است و این، آن زره ای است که انسان را حفظ می کند لذا اعمالی که در ماه مبارک رمضان سفارش شده همه در همان راستا است که انسان از غیر جدا و به خدا وصل شود و این معنی میهمانی خدا است.
دعای جوشن کبیر را که کفعمی در المصباح و البلدالامین نقل کرده است؛ امام سجاد علیهالسلام از پدر خود امام حسین علیهالسلام و ایشان از امام علی علیهالسلام و ایشان نیز از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل کردهاند. بنابراین روایت، در یکی از غزوات که پیامبر زرهی سنگین پوشیده بودند و آن زره جسم ایشان را اذیت میکرد، جبرئیل نازل شد و ضمن اعلام سلام خدا بر پیامبر، خواندن این دعا را به جای پوشیدن آن زره به پیامبر توصیه کرد و گفت: که این دعا امان پیامبر و امت اوست.
نظر شما