به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در سال های اخیر، شهر قونیه در ترکیه به مرکزی برای تحولات فرهنگی مرتبط با «مولانا» بدل شده است.
از برپایی مراسم سماع تا ویژه برنامه هایی به مناسبت حضور، زندگی و درگذشت مولانا در این شهر که همگی به قونیه جایگاهی بین المللی برای گردهمایی علاقمندان به مولانا می بخشد.
اما در کنار مراسمی که سال هاست به طور سنتی در قونیه برگزار می شود، جشنواره فیلم این شهر از دو سال گذشته آغاز به کار کرده و امسال دومین دوره خود را می گذراند.
این جشنواره سینمایی که به بهانه ورود خانواده مولانا به قونیه هرساله نیمه اردیبهشت ماه در مرکز فرهنگی مولانا برپا می شود، تمرکز خود را بر فیلم های عرفانی و معناگرا قرار داده است.
این رویداد هرساله جایزه ای را به فیلمسازانی اختصاص می دهد که در فیلم های خود به موضوعات دینی و معنوی پرداخته اند. امسال «مجید مجیدی» از سوی ایران میهمان این جشنواره بود و دو فیلم او «بچههای آسمان» و «بید مجنون» به نمایش درآمد.
مجیدی با این دو فیلم توانست جایزه ویژه «بهترین کارگردان» این جشنواره را از آن خود کند و از سوی دبیر جشنواره مورد تقدیر قرار گرفت. عبدالستار یارار سینمای ایران را سرشار از پیام های معنوی دانست و نقش مجید مجیدی در این میان را پررنگ ارزیابی کرد.
«بچههای آسمان» فیلمی است که مجیدی در سال 1997(1375 شمسی) ساخت و با آن به شهرت جهانی رسید. فیلم که به عنوان نماینده ایران در اسکار 1998 حضور یافت در میان پنج نامزد فیلم های غیرانگلیسی زبان قرار گرفت و مورد توجه منتقدان قرار گرفت.
اهمیت این فیلم به حدی بود که جشنواره های متعدد جهانی آن را نمایش دادند و مجلات معتبر سینمایی نام مجیدی را در کنار فیلمسازانی چون عباس کیارستمی و داریوش مهرجویی قرار دادند. همچنین بخش هایی از فیلمنامه «بچههای آسمان» در کتاب های درسی ایران و ژاپن منتشر شد.
«بید مجنون» را اما باید ساخته متفاوت مجید مجیدی تلقی کرد. او که پیش از این در فیلم هایش به زندگی کودکان و نوجوانان می پرداخت، در «بید مجنون» به سراغ داستان آدم بزرگ ها رفت و کوشید نگاه لطیف و شاعرانه اش را به آن تزریق کند.
این ساخته مجیدی در بیست و سومین جشنواره فیلم فجر درخشید و چهار سیمرغ بهترین کارگردانی(مجید مجیدی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد(پرویز پرستویی)، بهترین صدابرداری(یدالله نجفی) و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را به دست آورد.
جایزه ویژه جشنواره فیلم «قونیه» برای مجید مجیدی این نکته را یادآوری می کند که فیلم های ایرانی با مضامین انسانی و جهان شمول تا سال های سال توانایی جذب مخاطب جهانی را دارند.
نظر شما