به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله تحریریدر جلسه درس اخلاق که در حوزه علمیه مروی برگزار شد، گفت: از جمله معارفی که اهل بیت(ع) به آن بسیار سفارش کردند ارتباط خوب بین مومنان است.
استاد برجسته حوزه علمیه و تولیت حوزه علمیه مروی افزود: فعالیتهای زندگی دنیا جنبه شخصی دارد ماهیت زندگانی دنیا به گونهای است که انسان نمیتواند نیازهای گوناگون خود را برآورده کند.
آیتالله تحریری با بیان اینکه نیازهای اجتماعی را خداوند برای انسان قرار داده است، عنوان کرد: انسان برای رسیدن به سعادت دنیا و آخرت باید به دستورات اخلاقی و حقوقی در همین راستا عمل کند که به نیازهای معقول و مشهور خود نیز برسند.
استاد حوزه علمیه با بیان این که نیازهای مادی انسان همراه با نیازهای عاطفی او است، اظهار کرد: دلسوزی و عطوفت نسبت به نیازمندان و افراد ضعیف در وجود انسان قرار داده شده است.
وی ادامه داد: زندگی کامل انسانی که همه ابعاد آن بارور شود در زندگی اجتماعی ممکن است در همین راستا وقتی انسان در صدد رفع نیاز دیگران قرار گیرد حالت سرور پیدا میکند.
آیتالله تحریری با استناد به فرمایشی از امام صادق(ع)، ابراز کرد: کسی که بخواهد در عالم قیامت در بهشت و آسایش زندگی کند باید به فکر رساندن دیگران به آسایش یا سرور باشد و ارتباط انسانی و ایمانی با آنها داشته باشد.
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه مومن اگر بخواهد در دنیا زندگی شادی را داشته باشد باید زمینه سرور و آسایش دیگران را فراهم کند، گفت: در بهشت هم خداوند برای چنین مومنانی سعادت و شادی را فراهم میکند.
استاد برجسته حوزه علمیه نباید مومنان در ارتباط با یکدیگر حالت خوف و نگرانی داشته باشند، عنوان کرد: این امتحان خاصی است که هوای نفسانی و خودخواهیها سبب میشود که افراد دست به کار خیر نزنند.
وی با بیان اینکه انجام هر دستور مقدسی ابتدا سبب توسعه وجودی در خود انسان و سپس در دیگران وسعت ایجاد میکند، اظهار کرد: کسی که آغازگر کار خیر است فضیلت بیشتری نبست به آن شخصی دارد که در صدد جبران کار خیر برآمده است.
آیتالله تحریری شاکله مومن بر اساس خیررسانی و رفع شر از دیگران است، ابراز کرد: اهلبیت(ع) مظهر تام چنین کمالاتی بودند بر همین اساس تمام وجود آنها مسرور بر انجام تکالیف الهی بود. اعمال ما بر شادی یا غم ما، دیگران و حتی امام اثر دارد.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه گناه اجتماعی اشد از گناهان فردی است، گفت: گناه و ظلم آثار بسیار زیادی بر جامعه دارد که نمونه آن سیل، زلزله یا مصایب دیگر است.
وی با بیان اینکه اگر تقوا باشد خداوند برکات را نازل میکند، عنوان کرد: برخی دنبال برکات کاذب هستند و میلیاردها تومان اختلاس انجام میدهند. بانکهای ربوی که سبب نابودی برخی میشود ظلم است.
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه انسان مومن باید با آگاهی نسبت به دستورات الهی سبب آسایش در اطرافیان شود، اظهار کرد: شادیهای معنوی لذت بیشتری نسبت به شادیهای مادی دارد که باید آن را به دیگران هم نشان دهیم.
آیتالله تحریری رمضان ماهی است که بر قلب مومنان شادی وارد میشود، گفت: شادیهای آخرت با شادیهای دنیا قابل مقایسه نیست، فرزندان توجه خاص نسبت به والدین مرحوم خود داشته باشند که شامل دعای آنها شوند.
استاد برجسته حوزه علمیه مومن برای مومنان دیگر طلب مغفرت میکند، عنوان کرد: همین امر سبب شادی قلب او میشود، هر کس گرفتاری شخص دیگر را برطرف کند خداوند او را شاد به عرصه قیامت وارد میکند.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، گفت: سعی کنیم مشکلات، گرفتاری و مبداء حزن این امت را برطرف کنیم که مورد رضایت اهلبیت(ع) و خداوند قرار بگیریم.
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه اعمال ما در محضر امام است، عنوان کرد: در مصدر وزارت و دولت مراقب اعمال خود با ارباب رجوع باشیم، علت وجود مفاسد عدم توجه به این امر است.
آیتالله تحریری با بیان اینکه اگر شخصیت مومنی را خرد کنید شما را خرد خواهند کرد، خاطرنشان کرد: در دفاع از مستضعفان به عملکرد خود توجه خاص داشته باشیم.
نظر شما