به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، این اثر شامل ۱۸ مقاله است که مسائل این حوزه را در ساحتهای یادشده بررسی کرده است. یکی از این ساحتها فرهنگ است که شامل زبان و ادبیات بوده و به مباحثی مانند عوامل مؤثر در بازتاب جنگ هشت ساله در زبان ادبی و هنری، چرایی به کار بردن عبارت «دفاع مقدس» به جای جنگ تحمیلی یا جنگ هشت ساله ایران و عراق، رابطه میان پایداری مردم ایران در جنگ و تأثیرپذیری از فرهنگ عاشورا و ... پرداخته است.
در ساحت روایت نیز که خاطره و تاریخ را دربرمیگیرد، مباحثی مانند تاریخنگاری جنگ، آوینیشناسی، رابطه میان خاطرات و تاریخ نگری و تاریخنگاری جنگ یا دفاع مقدس و کاستیهای مستندنگاری و خاطره نگاری در حوزه دفاع مقدس بررسی شده است.
ساحت دیگر در حوزه پژوهش جنگ یا دفاع مقدس است که در مقالات موجود به ارزیابی پژوهشها در این حوزه پرداخته و موانع موفقیت در این حوزه را به چالش کشیده است. همچنین مطالعه نشانهشناختی جنگ و دفاع مقدس، طرح یکسانسازی مزار شهدا و فاصله میان نگاه مسئولان و مجریان این طرح و جایگاه و اهمیت مزار شهدا در مطالعات فرهنگی، تاریخی، اسنادی، ادبی و هنری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
کتاب «سه نگاه» به مسائل موجود در سه ساحت «فرهنگ»، «روایت» و «پژوهش» جنگ یا دفاع مقدس پرداخته است. در واقع این کتاب شامل مجموعهمقالاتی است که به قلم فرانک جمشیدی و علیرضا کمری به نگارش درآمده است.
نظر شما